fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

VRώSIS. Το ταχίνι έγινε πιο απολαυστικό από ποτέ!

...όταν η παράδοση συναντά την φρέσκια ματιά!

 

Τη Λία τη συναντήσαμε για πρώτη φορά σε μία από τις εκθέσεις του κλάδου μας.

Μας έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή, η θετική της αύρα και ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούσε για τα απολαυστικά αλείμματα ταχινιού που φτιάχνει σε ένα εργαστήριο στην Αλεξανδρούπολη μαζί με την οικογένειά της. Η Λία Ευθυμιάδου θέλησε να δώσει μία πιο φρέσκια οπτική σε ένα προϊόν που μετρά πολλά χρόνια στο ελληνικό τραπέζι και φημίζεται για την εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών του.

Δημιούργησε λοιπόν την VRώSIS!

Μία σειρά από αλείμματα ταχινιού σε 4  διαφορετικές – και πρωτότυπες – γεύσεις, τους έδωσε μία θαυμάσια εικόνα και ευελπιστεί να συμβάλλει κι αυτή στην αναγνώριση των εγχώριων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η ασχολία μας με το τρόφιμο ξεκίνησε από το μικρόβιο που είχαμε πάντα με την υγιεινή διατροφή και την κατανάλωση τροφών απο την τοσο πλούσια ελληνική Γη.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

Η εταιρία VRώSIS ξεκίνησε από την αναζήτηση μας για ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα αναμειγνύοντας τα με σύγχρονες υπερτροφές. Έτσι, παραδίδονται στους καταναλωτές μοναδικά γευστικά και καινοτόμα προϊόντα για την εγχώρια, αλλά και εκτός συνόρων αγορά.
Τα προϊόντα μας είναι tahini spread (αλείμματα ταχινιού) και προς το παρόν έχουμε 4 κωδικούς:

Άλειμμα ταχινιού με κουβερτούρα σοκολάτα, με λευκή σοκολάτα, με cranberry, με goji berry και εσάνς πορτοκαλιού.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Από πίσω κρύβεται τεράστια αγάπη για αυτό που κάνεις, ατέρμονη υπομονή και επιμονή στις κατά καιρούς δυσκολίες της εποχής.

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Η στροφή των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς στον πρωτογενή τομέα, καθώς και το νέο ενδιαφέρον και πάθος για την ανάδειξη των μοναδικά προνομιούχων ελληνικών προϊόντων, αυξάνεται κάθε χρόνο με ανοδικές τάσεις για τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας. Τα περιθώρια της ανάπτυξης σχετίζονται πάντα με το κράτος, οπότε θα ήταν προτιμότερο να στοχεύσουμε στα περιθώρια βελτίωσης του κρατικού μηχανισμού για τη μέγιστη αρωγή των Ελλήνων παραγωγών.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Ελλάδα σε συνδυασμό με διεθνείς αγορές. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη πλέον, σε κάθε γωνιά της γης, αλλά πιστεύουμε ότι χρειάζεται πάντα και την στήριξη της ελληνικής αγοράς.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

Το packaging είναι ένα τόσο δημιουργικό κομμάτι και στην ουσία πιστεύουμε ότι είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας και του στυλ του κάθε παραγωγού. Το καλό και προσεγμένο packaging ενισχύει την καθιέρωση και εξάπλωση του brand. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που το packaging VRωSIS δίνει χρώμα στην καθημερινότητα μας και πρωτοπορεί με το ξύλινο ταμπελάκι που έχει το logo της εταιρείας μας.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Οι Έλληνες παραγωγοί κάνουν ήδη τη διαφορά στη διεθνή αγορά και μάλιστα γίνεται σημαντικός λόγος για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων. Το όνομα της χώρας μας και η παραγωγή εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων, μας έχουν κατατάξει σε υψηλή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

Είμαστε ακόμη στην απαρχή μιας μεγάλης διαδρομής. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία αντιμετωπίζονται μόνο με όραμα, πάθος και συνεχή αγώνα αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των κωλυμάτων της.

Συμπερασματικά, η λέξη εγκατάλειψη είναι εκτός του προσωπικού μας λεξιλογίου.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Το όραμά μας για το μέλλον σχετίζεται με την αναγνώριση της ανεξάντλητης λίστας εντόπιων προϊόντων από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Ευελπιστούμε σε καλές σοδειές για όλους τους παραγωγούς πανελλαδικώς και να μη σταματήσει η ελληνική γη να μας προσφέρει καθημερινά την απεραντοσύνη της και τα πολύτιμα αγαθά που μοιραζόμαστε στα γεύματα μας.
Προσωπικά ευελπιστούμε σε νέες καινοτόμες γαστρονομικές απολαύσεις για να καταπλήξουμε τους ουρανίσκους μας και να βάλουμε το λιθαράκι μας στην εξάπλωση της μοναδικότητας των ελληνικών προϊόντων.

Ευχαριστούμε πολύ τη Λία για την όμορφη συζήτηση κι ευχόμαστε μόνο γλυκές στιγμές στην Vrώsis!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα