fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

v4vita! Μας συστήνει την Κρητική γη.

...και εξαιρετικές γεύσεις για μια υγιεινή διατροφή!

 

Εάν δοκιμάσετε να προσθέσετε βαλσαμική κρέμα glaze στην πράσινη σαλάτα σας, θα καταλάβετε γιατί η v4vita έχει αποκτήσει θαυμαστές τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ελαιόλαδο, πευκοθυμαρόμελο και εξαιρετικά glaze βαλσάμικου είναι κάποια από τα προϊόντα που μας φέρνουν σε επαφή με την Κρητική γη, αυτήν που σύμφωνα με τους λάτρεις της, δεν δίνει ποτέ ποσότητα αλλά πάντα ποιότητα.

Το μεράκι, η οικογενειακή παράδοση και η Κρητική γη είναι τα τρία συστατικά της επιτυχίας της v4vita με το τρίτο να είναι και το πιο σημαντικό. 

Διαβάστε παρακάτω γιατί ο Κος Βεριγάκης Δημήτρης “όφειλε” να εκμεταλλευτεί την οικογενειακή του κληρονομιά και πως “ταξίδεψε” την v4vita στο εξωτερικό…

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Έχοντας ως κληροδότημα μία οικογενειακή παράδοση πολλών δεκαετιών στην παραγωγή τροφίμων και εμπειρία αρκετών χρόνων στις βιολογικές καλλιέργειες, θα μπορούσα να πω ότι αυτό από μόνο του αποτελεί έναν καλό λόγο.

Εμείς, ως κληρονόμοι αυτής της βαθιάς γνώσης, δεν μπορούσαμε παρά να ασχοληθούμε με κάτι που το γνωρίζαμε ήδη πολύ καλά και που είναι στο αίμα μας: την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων.

Αξιοποιώντας αυτήν την κληρονομιά θελήσαμε να το προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας την v4vita. Mία εταιρεία προσανατολισμένη στη δημιουργία μόνο βιολογικών προϊόντων με έμφαση στην ποιότητα και την γεύση.   

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει, ακόμα και στον πιο απαιτητικό καταναλωτή, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την μαγεία και τα οφέλη της Κρητικής διατροφής.

Εκμεταλλευόμαστε την δική μας παραγωγή από τις δικές μας καλλιέργειες, ωστόσο για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς, η εταιρεία συνεργάζεται και με άλλους μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς.

Τα βιολογικά προϊόντα της v4vita είναι 100% φυσικά και παράγονται αποκλειστικά με κρητικές πρώτες ύλες. Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά, ζάχαρη ή πρόσθετα, και τα περισσότερα είναι βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Επίσης τα προϊόντα μας, εκτός από την ελληνική αγορά, έχουν παρουσία και σε έξι χώρες στο εξωτερικό, όπου βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση.

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία των προϊόντων σας; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας, προέρχονται από μικρούς κλήρους και όχι από τεράστιες εκτάσεις.

Η διαφορετική θέση που βρίσκεται κάθε αγροτεμάχιο (διαφορετικό υπέδαφος – υψόμετρο – υγρασία – θερμοκρασία) προσδίδει στο τελικό προϊόν ξεχωριστά χαρακτηριστικά δημιουργώντας έτσι ένα σύνθετο οργανοληπτικό αποτέλεσμα.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Μα φυσικά! Την θεωρούμε ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας!

Μπορεί να μην μας δίνει ποτέ ποσότητες, αλλά μας προικίζει πάντα με την ποιότητα που μόνο η Κρητική γη μπορεί να δώσει.

Η περιοχή δε στην οποία δραστηριοποιούμαστε έχει ένα μοναδικό ξηροθερμικό μικροκλίμα και είναι παγκοσμίως γνωστή από τη “Μελέτη των επτά χωρών”.

Είναι η περιοχή με τους τελευταίους “εν ζωή” συμμετέχοντες στην μελέτη, αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και διατροφής τους!

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της έκτασης και μορφολογίας, είναι μια χώρα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι της ανταγωνιστικής τιμής.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι στρέφονται στην παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που έτσι κι αλλιώς μας προσφέρει η ελληνική γη και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το μέλλον.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η v4vita είναι κατά βάση εξωστρεφής εταιρεία. Στοχεύουμε ως επί το πλείστον στο εξωτερικό όπου υπάρχουν πιο ώριμες αγορές για εξειδικευμένα προϊόντα όπως τα δικά μας.

Η ελληνική αγορά έχει πολλές δυνατότητες για το μέλλον και δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Όχι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.

Κάθε προϊόν που παράγουμε είναι για μας ξεχωριστό και απαιτεί διαφορετική φροντίδα.

Τι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν είναι απαλλαγμένο από χημικά κατάλοιπα, βαρέα μέταλλα και άλλες εξωγενείς ουσίες. Καθίσταται έτσι πιο φυσικό και πιο υγιεινό από άλλα προϊόντα.

Αποτελεί λοιπόν μια εναλλακτική για τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή που γνωρίζει και θέλει να ζει υγιεινά και σε αρμονία με την φύση.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Οι βιολογικές καλλιέργειες όχι μόνο έχουν μέλλον στην Ελλάδα αλλά σε λίγα χρόνια θα αποτελούν προϋπόθεση για τις αγορές του εξωτερικού. Η χώρα μας δεν θα γίνει ποτέ ανταγωνιστική ως προς την τιμή αλλά μπορεί να γίνει παγκόσμια δύναμη ως προς την ποιότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων της.

Για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο όμως απαιτείται σωστή πληροφόρηση, καλή κατάρτιση και στήριξη από το κράτος με σωστό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικές προσπάθειες από Έλληνες παραγωγούς.

Όσο για εμάς που έχουμε ως μοναδική προτεραιότητα την ποιότητα σε αυτό που προσφέρουμε στον καταναλωτή, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην τύχη την εξωτερική εμφάνιση.

Εξάλλου: “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια!”

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Λόγω του ότι στην Ελλάδα έχουμε χιλιάδες διαφορετικά μικροκλίματα, κάθε γωνιά της επικράτειας έχει το “ιδανικό” κλίμα για κάποιο προϊόν. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ήδη υπάρχει η διαφορά στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει μετά είναι ο προσεκτικός χειρισμός της πρώτης ύλης ώστε να αναδεικνύεται η φυσικότητα και η μοναδικότητά της στο τελικό προϊόν.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ισχυρή τάση προς αυτή την κατεύθυνση και ως εκ τούτου πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε τα αποτελέσματα.   

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Από την ίδρυση της εταιρείας μας κι έπειτα, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο που είχαμε κάνει παλαιότερα. Να γίνουμε μέσω της v4vita κοινωνοί που θα μεταφέρουν στον καταναλωτή τις γεύσεις και τις αξίες της Κρητικής διατροφής.

Τώρα οι επόμενοι στόχοι μας είναι να εμπλουτίσουμε την γκάμα μας και με άλλα κρητικά τρόφιμα και να δημιουργήσουμε καινοτόμα προϊόντα με συνδυασμούς από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που έχουμε στην διάθεσή μας.

Θα θέλαμε έτσι να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχει η Κρητική γη και να προσφέρουμε στον καταναλωτή μία έξτρα επιλογή για υγιεινή και νόστιμη διατροφή.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα