fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Το Κερκυραϊκό μέλι έχει πλέον… Great Taste!

Και για αυτό ευθύνονται οι δημιουργοί του "Μελιού το πανηγύρι" !

Η Βάσια και ο αδερφός της είναι εξαιρετικά παιδιά με όνειρα και ανησυχίες. Ζώντας εδώ και κάποια χρόνια στην Κέρκυρα, η αγάπη τους για τη φύση δεν γινόταν να τους αφήσει μακρυά από την ενασχόληση με αυτήν. Παρότι και τα 2 αδέρφια ασχολούνταν με άλλες δραστηριότητες, πριν 3 χρόνια ξεκίνησαν να αποκτούν μελίσσια και να τα”γυρνάνε” σε όλα τα υπέροχα και καταπράσινα μέρη της Κέρκυρας. Η πρώτη συγκομιδή δεν άργησε να έρθει, ενώ το μέλι που τρύγησαν από την πρώτη κιόλας χρονιά ήταν εξαιρετικό, και άφηνε συγγενείς και φίλους με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη!

 

Η οικογένεια της Βάσιας αντιλήφθηκε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί τον “χρυσό” που είχαν στα χέρια τους. Έτσι, με σεβασμό προς την μέλισσα και τη διαδικασία της παραγωγής του μελιού, ξεκίνησαν να αυξάνουν σταδιακά την παραγωγή, να ταξιδεύουν περισσότερο με τα μελίσσια και να αναζητούν νέα βοσκοτόπια που θα έδιναν στο μέλι νέες, πιο δυνατές και καθαρές γεύσεις!

Και η ιστορία δείχνει πως τα κατάφεραν πολύ καλά! Μόλις λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα την 01 Αυγούστου 2019, βραβεύθηκαν με ένα από τα κορυφαία βραβεία γεύσης, αυτό των Great Taste! Και μάλιστα μέσα από 13.000 προϊόντα, κατάφεραν να διακριθούν με 2 αστέρια, την δεύτερη δηλαδή παγκόσμια διάκριση στον διαγωνισμό! Πλέον οι κορυφαίοι κριτές του κόσμου, γνωρίζουν πως το μέλι της Βάσιας είναι εκ των κορυφαίων του κόσμου, για τη γεύση, την υφή, το χρώμα και τη σύσταση του!

Ποιός να το ήξερε πως την γνώμη των συγγενών, φίλων, και τουριστών θα συμμεριζόταν οι πιο απαιτητικοί και έμπειροι κριτές του κόσμου!

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά, ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον! Ακολουθεί μια μικρή συζήτηση που κάναμε μαζί τους πρόσφατα, λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!

Πολλοί αναγνώστες μας σας γνωρίζουν, υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν γνωρίζουν τη δραστηριότητα και τα προϊόντα σας. Πείτε μας μία πρόταση που θα τους μείνει αξέχαστη ώστε να συστηθείτε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Αν θα έπρεπε να σας συστηθούμε με μια πρόταση θα σας λέγαμε: Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι να γευτείτε το όμορφο νησί μας, τα αρώματα και τις γεύσεις του”.

Πίσω από αυτό το ταξίδι κρύβεται μια οικογένεια μελισσοκόμων, που η δεύτερη γενιά της αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω τις δύο ποικιλίες μελιού που διαθέτει. 

Το 2016, λοιπόν, έγινε η αρχή από τον Άγγελο και την Βασιλική και με την ονομασία Του μελιού το πανηγύρι” αποφάσισαν να μπουν στα ράφια της ελληνικής αγοράς.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας. Πως ξεκινήσατε με την παραγωγή τους; Γιατί επιλέξατε να δημιουργήσετε αυτά;

 

Ας ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για το μέλι Ανθέων, ενα μέλι ελαφρύ στην γεύση και γεμάτο αρώματα που είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει στην πλούσια ανθοφορία του τόπου μας.

Κάτι εντελώς διαφορετικό είναι το μέλι Δάσους, έχει σκούρο χρυσαφί χρώμα, γεύση άγριας Κερκυραϊκής φύσης και επίγευση κίτρου. 

Παίζει κάποιο ρόλο η γεωγραφική σας θέση στην παραγωγή των προϊόντων σας;

 

Στη δημιουργία των προϊόντων μας έχουμε πάντα σύμμαχο μας το μεράκι και την αγάπη για την δουλειά μας, που έρχεται σε μια τέλεια αρμονία με τον τόπο που βρισκόμαστε, την Κέρκυρα. Το νησί μας είναι πλούσιο σε ανθοφορία και μας χαρίζει απλόχερα τα καλά της φύσης του.

Παρατηρούμε μια στροφή του κόσμου προς το παντοπωλείο, το εξειδικευμένο κατάστημα και το ποιοτικό τρόφιμο. Το βλέπετε κι εσείς αυτό και αν ναι πως σας φαίνεται;

 

Για εμάς τους παραγωγούς η απόλυτη επιτυχία και ευτυχία είναι η ευχαρίστηση του καταναλωτή όταν απολαμβάνει ένα ποιοτικό προϊόν. Σίγουρα έχουμε παρατηρήσει μια στροφή του κόσμου προς το παντοπωλείο και το ποιοτικό τρόφιμο. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και σίγουρα είναι κάτι που μας χαροποιεί, όλοι οι παραγωγοί δίνουμε καθημερινά μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας για την ποιότητα των προϊόντων μας. 

 

Στην Ελλάδα πιστεύετε παράγονται ποιοτικά τρόφιμα;

 

Θεωρούμε πως η χώρα μας είναι από μόνη της ένα κομμάτι πάνω στην γη πολύ κατάλληλο για να προσφέρει από τα καλύτερα προϊόντα στους καταναλωτές της εντός και εκτός συνόρων.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Σκοπός μας για το μέλλον είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι με συνεχείς διακρίσεις για να ευχαριστούμε τους καταναλωτές μας.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου