Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Thallon, γνωρίσαμε τα αδέρφια που παράγουν αγουρέλαιο από την χοντροελιά Χαλκιδικής!

Ένα νέο, πραγματικά μοναδικό αγουρέλαιο από την Χαλκιδική!

Η πρώτη μας γνωριμία με το ελαιόλαδο Thallon έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Εξποτρόφ 2019, όπου ο Δημήτρης και ο Ανδρέας παρουσίασαν για πρώτη φορά το δημιούργημα τους στο κοινό.

2 νέοι άνθρωποι που μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν και να τυποποιήσουν ένα μοναδικό προϊόν, από ένα τύπο ελιάς που συνήθως δεν ελαιοποιείται. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συζητήσαμε με τους 2 αδερφούς, για τη νέα τους προσπάθεια και τη δράση τους.

 

αγουρέλαιο-υψηλής-ποιότητας-νομή-high-phenolic-green-olive-oil-thallon-nomee-foods-16

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας Τσικούρης είναι δυο αδέρφια που μεγάλωσαν στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση πολλών χρόνων. Από μικρά παιδιά έζησαν από κοντά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ελαιοποίηση και έμαθαν να εκτιμούν το πολύτιμο για την υγεία ελαιόλαδο. Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά τους να παράξουν το δικό τους ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON.

 

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

αγουρέλαιο-υψηλής-ποιότητας-νομή-high-phenolic-green-olive-oil-thallon-nomee-foods-17Το όνομα THALLON στα αρχαία ελληνικά είναι το νέο, αγνό βλασταράκι της ελιάς που αντικατοπτρίζει επάξια το φρουτώδη και υψηλής ποιότητας αγουρέλαιο που παράγουν. Το THALLON είναι πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες. Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος  >27 βαθμούς  και χωρίς την προσθήκη νερού.

 

 

 

 

 

 

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής, που παράγεται επίσης με πολύ χαμηλή απόδοση περίπου 10% (10 κιλά ελιές βγάζουν 1 κιλό ελαιόλαδο). Στη συνέχεια αφού πρώτα το αφήσουμε κάποιο διάστημα να γίνει η καθίζηση των μεγαλύτερων σωματιδίων ελιάς που περιέχει, το τυποποιούμε αφιλτράριστο για να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτούσια όλα τα μικροσωματίδια ελιάς που είναι πάρα πολύ ευεργετικά για την υγεία.

 

 

αγουρέλαιο-υψηλής-ποιότητας-νομή-high-phenolic-green-olive-oil-thallon-nomee-foodsΛόγω   της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority). Διαθέτει έντονα φρουτώδη και  συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας του. Επίσης αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό λόγω τις υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς.

 

 

 

 

αγουρέλαιο-υψηλής-ποιότητας-νομή-high-phenolic-green-olive-oil-thallon-nomee-foods-16Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται  στην  περιοχή  της Ορμύλιας Χαλκιδικής και παράγεται από την ποικιλία «Π.Ο.Π.  ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»  που  λόγω της ποιότητας και του μέγεθος της είναι γνωστή παγκοσμίως. Ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής του THALLON ξεκινάει από την προσεγμένη με οργανική διαχείριση καλλιέργεια.

 

 

 

 

 

 

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Η περίοδος συγκομιδής επιλέγεται με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συγκέντρωση πολυφαινόλων στο τελικό προϊόν. Έτσι, οι ελιές μαζεύονται άγουρες (πράσινες) τον μήνα Σεπτέμβριο. Η διαδικασία της συγκομιδής γίνεται εξ’ολοκλήρου με τα χέρια έτσι ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Στη συνέχεια, οι καρποί της ελιάς περνούν από προσεκτική διαλογή, κατά την οποία απομακρύνονται φύλλα ή ακατάλληλοι καρποί. Η ελαιοποίηση πραγματοποιείται το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα της συγκομιδής.

 

 

 

αγουρέλαιο-υψηλής-ποιότητας-νομή-high-phenolic-green-olive-oil-thallon-nomee-foods-9Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας δεν μπορεί να υστερεί σε αισθητική. Έτσι, εκτός από τις άριστες ποιοτικές προδιαγραφές της συσκευασίας του, φροντίσαμε αναλόγως και την εικόνα του, ώστε να αποπνέει πλήρως τη φιλοσοφία του THALLON.

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη