Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Πως η παράδοση του Έβρου «κλείστηκε» σε βαζάκια της Krios Ταχίνι και ταξιδεύει τον κόσμο!

Από τον ακριτικό Έβρο στις παγκόσμιες αγορές! Το ελληνικό ταχίνι κερδίζει συνεχώς θέση σε διεθνή ράφια!

 

Η εταιρία Κριός Ταχίνι εδρεύει έξω από την Ορεστιάδα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 41.078 τετραγωνικών μέτρων και εξειδικεύεται στην καλλιέργεια σουσαμιού και την παραγωγή ταχινιού.
Σκοπός της εταιρίας είναι να μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από την Ελληνική γη.
Η εμπειρία χρόνων στην καλλιέργεια σουσαμιού και δημητριακών οδήγησε την Krios στην απόφαση να προσφέρει στο κοινό το πρώτο ταχίνι ελληνικής παραγωγής και καλλιέργειας σε ευρεία κλίμακα, αποκλειστικά και μόνο από δικής τους καλλιέργειας ελληνικό σουσάμι.
Το Ταχίνι Κριός παράγεται μόνο από την ποικιλία Έβρου με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρυσαφένιου χρώματος και την έντονη μυρωδιά σουσαμιού.  Εμείς συζητήσαμε με την Κυρία Φωτεινή, σχετικά με την εταιρία, τη δράση και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τέτοιου είδους τρόφιμα.

 

ταχίνι-ολικής-άλεσης-κριός-νομή-tahini-wholegrain-krios-nomee-foods 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η εταιρία Κριός δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια σουσαμιού και την παραγωγή ταχινιού. Όλα ξεκίνησαν από το ενδιαφέρον μας για τις παραδοσιακές καλλιέργειες. Η καλλιέργεια του σουσαμιού ήταν μια κατ’ εξοχήν καλλιέργεια του νομού Έβρου και έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την παράδοση. Το πάθος μας για ένα ποιοτικό προϊόν που λείπει από την ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που μας οδήγησε να είμαστε οι μεγαλύτεροι παραγωγοί σουσαμιού στην εγχώρια αγορά και να ξεκινήσουμε να παράγουμε το ταχίνι Κριός.

 

 

 

ταχίνι-ολικής-άλεσης-κριός-νομή-tahini-wholegrain-krios-nomee-foods-10-Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρία καλλιεργεί σουσάμι και έχει επιλέξει την τοπική παραδοσιακή ποικιλία Έβρου που ξεχωρίζει για τα έντονα αρώματα της και το χρυσαφένιο της χρώμα. Τον τελευταίο χρόνο αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίσαμε να παράγουμε και να συσκευάζουμε το ταχίνι Κριός. Ένα αγνό προϊόν από αγνή πρώτη ύλη. Το ταχίνι Κριός είναι από 100% ελληνικό σουσάμι (δικής μας ελληνικής καλλιέργειας) και είναι ολικής άλεσης. Επίσης, δεν έχει πρόσθετα και μπορεί να συντηρηθεί δύο χρόνια από την ημέρα παραγωγής του.

 

 

 

-Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Μεράκι και αγάπη για την καλλιέργεια σουσαμιού, η εμπειρία χρόνων σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό μας, μας επιτρέπουν να καλλιεργούμε σουσάμι με τα υψηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά παγκοσμίως.  Και μας κάνει να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες των καταναλωτών σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

 

 

 

krios-stories-tahini-ταχινι-νομη-συνεντευξη-Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την καλλιέργεια σουσαμιού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σουσάμι αποτελεί τοπική παραδοσιακή καλλιέργεια του νομού Έβρου είναι οι βασικοί παράγοντες που καθόρισαν να προχωρήσουμε σε αυτή τη καλλιέργεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ελλάδα η διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Ήδη στη πεντάμηνη παρουσία μας στην αγορά έχουμε εδραιωθεί με δικό μας δίκτυο διανομής σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και σε Κύπρο. Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι εξαγωγές σε Σιγκαπούρη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ελβετία, Βέλγιο και Ολλανδία.

 

 

 

 

 

ταχίνι-ολικής-άλεσης-κριός-νομή-tahini-wholegrain-krios-nomee-foods-8-Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Πεποίθηση μας είναι ότι, η πρώτη εικόνα είναι αυτή που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτή αλλά η υψηλή ποιότητα του προϊόντος είναι αυτή που θα τον κάνει πιστό και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Επομένως εμείς έχουμε μια εξαιρετική εικόνα αλλά ως κύριο μέλημα μας είναι η υψηλή ποιότητα του προϊόντος.

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου