fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Βραβεία

Passion Honey: Όταν το πάθος δίνει… Great Taste Award!

Βραβείο για 2 από τα προϊόντα τους στο φετινό διαγωνισμό του Λονδίνου!

 

Σε συζητήσεις και συναντήσεις που έχουμε κάνει μαζί τους, καταλαβαίνουμε πόσο πάθος – κυριολεκτικά – έχουν για αυτό που κάνουν. Ο κος Βασίλης, η Βίκυ και ο Δημήτρης δημιούργησαν μία οικογενειακή επιχείρηση που έχει σαν βάση της την αγάπη, το μεράκι και φυσικά τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η Passion “φέρνει” σε εμάς απολαυστικά βιολογικά μέλια και προϊόντα μελιού και μοιράζεται μαζί μας τις εικόνες της Χαλκιδικής, τις ιδιότητες του μελιού και τα οφέλη του. 

Φέτος τον Αύγουστο, η οικογένεια της Passion είχε τη χαρά να συμμετάσχει στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό Great Taste Awards. Το αποτέλεσμα; Φυσικά επιτυχές!

Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν:

“Αγαπητοί κύριοι,

 

Με πολύ περηφάνεια και χαρά και μετά από αρκετή ανυπομονησία για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Great Taste Awards στην Αγγλία, αποσπάσαμε τις εξής βραβεύσεις:

2 αστέρια για το βιολογικό μέλι βελανιδιάς

 και η έκπληξη:

1 αστέρι για το πρωτοεμφανιζόμενο οξύμελι το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο παραγωγής!

 

Το βιολογικό μέλι άγριας βελανιδιάς παράγεται από το μελισσοκομείο μας, αποκλειστικά και μόνο στο Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη Χαλκιδικής (NATURA 2000), όπου γίνονται έρευνες από το ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο του ΑΠΘ μετά από έρευνα ανέδειξε το μέλι βελανιδιάς ως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό μέλι ανάμεσα σε 48 άλλα συμπεριλαμβανομένου και του πολυδιαφημισμένου manuka! 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Το οξύμελι είναι ένα γλυκόξινο αρχαίο Ελληνικό άρτυμα από μέλι και ξύδι, το οποίο αναφέρθηκε πρώτα από τον Ιπποκράτη και στη συνέχεια από τον Γαληνό. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς χημικά, συντηρητικά ή πρόσθετα, από πολύ καλής ποιότητας ξύδι σταφυλιών και βιολογικό μέλι βελανιδιάς. Ένας συνδυασμός που θα «κερδίσει» τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Το οξύμελι, εκτός από τις χωνευτικές ιδιότητες του, προτιμάται και ως περίχυμα σε όλες τις σαλάτες,  σε ψητά φαγητά, στο μαρινάρισμα ή ως σάλτσα του κρέατος αλλά και ως σιρόπι στο γιαούρτι ή το παγωτό.  Το οξύμελι προσδίδει μια γλυκόξινη, μοναδική γεύση. 

 

Με λίγα λόγια, είμαστε μια μελισσοκομική οικογένεια με έδρα τον ορεινό όγκο του Χολομώντα στην περιοχή του Ταξιάρχη, που πιστεύουμε, αγαπάμε και υποστηρίζουμε τα Ελληνικά και ποιοτικά προϊόντα, τον τόπο μας την Χαλκιδική και φυσικά την Ελλάδα. Με την καθημερινή μας προσπάθεια θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάξειξη αυτού που έχει στερηθεί ο Έλληνας παραγωγός, την φήμη και την αξία για την ποιότητα των προϊόντων του και την αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα είμαστε μέλη του μοναδικού τμήματος, του Ευρωπαϊκού προγράμματος BEEPATHNET για την αστική μελισσοκομία που λειτουργεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Νέας Προποντίδας βοηθώντας στην διάσωση της μέλισσας και την εξοικείωση του ανθρώπου με αυτή.

 

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους Έλληνες παραγωγούς που διακρίθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό  Great Taste Awards στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα Ελληνικά προϊόντα!

Σας παραθέτουμε τις κριτικές για τα προϊόντα μας:

 

GT 2019 1101/292 wild oak – organic Greek honey   2 stars
Table 2: An unctuously thick, glossy, deep amber honey with characteristic-rich muscovado notes on the nose – but the palate is a surprise with rich, woody caramel a plenty but also a bright lift, almost citrussy, presumably from the herbal foraging, which adds a further dimension and lifts this to another level. A really great example we felt.
Table 99L: A sweet honey nose with a rich texture.
Caramel notes on the palate with a dusty citrus note which dissolves into a sweet caramel
Sweetness and herbs running throughout this weighty honey that is intensely satisfying.

 

GT 2019 1902/074 Oxymeli by Passion Honey  1star

Table R3: A rich amber-colored liquid with a lovely aroma. A good honey flavor with a note of acidity and a wine flavor. Well balanced and a delight to drink.

Table 99G: An aroma which has a sweet richness, almost of golden raisins and a touch of ferment. A touch of almost alcohol, bags of golden raisin character – quite viscous more of a honey thickness rather than balsamic. Both honey and vinegar are balanced, a complex and interesting product.

Table R1: Good looking golden viscose product. On the nose, it’s sweet and acidic

Table 5: This thick vinegar has a deep caramel hue and a ‘winey’ aroma. The meady notes open well on the palate with interest. We find enjoyment and interest and could think of many uses (apart from the medicinal). A really useful store cupboard friend.”

Εμείς θέλουμε να συγχαρούμε την Passion Honey και να ευχηθούμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου