fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Αφιερώματα

Papadellis Olive Oil: 40 χρόνια ποιοτικού ελαιολάδου!

Εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες η οικογένεια Παπαδέλλη διαγράφει τη δική της επιτυχηµένη πορεία στον τοµέα της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, επιδεικνύοντας δυναµική παρουσία στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Μυτιλήνη, 1970.

 

Ο παππούς της οικογένειας, Χαράλαμπος Πλωμαρίτης ξεκινά να ασχολείται με τη μεταφορά λαδιού.

Το 1981 αγοράζει στη Μυτιλήνη το πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειας, μαθαίνει όλα τα μυστικά του λαδιού και μεταφέρει τη γνώση του στα νεότερα μέλη της οικογένειας. Έτσι, το όνομα της οικογένεια Παπαδέλλη αρχίζει να γίνεται συνώνυμο του ποιοτικού ελαιολάδου.

Το 2008, ο εγγονός του Μπάμπης Παπαδέλλης περνάει στο επόμενο επίπεδο και αρχίζει να ασχολείται με την εμπορία και εξαγωγή λαδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με την εξαγωγική του δραστηριότητα και τη συνεργασία του µε µεγάλες εταιρείες της αγοράς, επιδιώκει να συµβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του λεσβιακού ελαιολάδου παγκοσµίως.

Από το 2012 μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη ξεκινούν να παράγουν δικό τους λάδι, χρησιμοποιώντας αρχικά εξωτερικούς συνεργάτες για την τυποποίηση του.

“Το 2012 αναδείξαμε τη δική µας γευστική σφραγίδα, µε την τυποποίηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ‘Σαπφώ Μυτιλήνης’, που αποτελεί το εκλεκτό προϊόν της κοπιαστικής µας προσπάθειας για την προώθηση του φυσικού πλούτου της Λέσβου”, μας εξηγεί ο γενικός διευθυντής Μπάμπης Παπαδέλλης.

Η ανάπτυξη ήταν ραγδαία, οι καταναλωτές του καλού λαδιού αγκάλιασαν το εγχείρημα και το 2014 τα αδέρφια Παπαδέλλη δημιούργησαν τις δικές τους εγκαταστάσεις.

“Η εταιρεία μας συνεργάζεται με περισσότερους από 100 παραγωγούς του νησιού. Η επιλογή των συνεργατών µας γίνεται προσεκτικά, µε απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν προδιαγραφές ISO.”

Περιβαλλοντική προστασία

 

H Papadellis Olive Oil είναι η πρώτη επιχείρηση της Λέσβου και μία από τις πρώτες στην Ελλάδα που εφαρμόζει σύστημα μέτρησης ρύπων για τα βασικά της προϊόντα εξασφαλίζοντας χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα. Διαβάστε παρακάτω τα λόγια του Δημήτρη Παπαδέλλη, διευθυντή παραγωγής της Papadellis Olive Oil σχετικά με την πολιτική της εταιρείας απέναντι στο περιβάλλον:

“Είναι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια να βρίσκομαι την ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Papadellis Olive Oil κινείται σταθερά και αταλάντευτα στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής προστασίας.

Για τον αδερφό μου Μπάμπη και εμένα σημασία δεν έχει μόνο η παραγωγή και διάθεση ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. Αν και αυτός ο στόχος αποτελεί πάγια προτεραιότητα της οικογένειάς μου και δικός μου προσωπικά, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος που αφήνει η εταιρεία μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Ανθρακικό Αποτύπωμα είναι το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα καθώς επίσης και τα υπόλοιπα αέρια του θερμοκηπίου που εκπέμπονται στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος σε όλα τα στάδια (παραγωγή, χρήση, τελική απόρριψη). Είναι δηλαδή, με απλά λόγια, το επίπεδο της μόλυνσης που προκαλείται στο περιβάλλον. Ειδικότερα για τα ελαιόλαδα, η μη προσεκτική και υπεύθυνη μέθοδος παραγωγής μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα υψηλό ανθρακικό αποτύπωμα, να επιβαρύνει δηλαδή σημαντικά το περιβάλλον. Από την αρχή της επιχειρηματικής μας παρουσίας στην παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση ελαιoλάδου υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, ο παράγοντας της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια. Οι εγκαταστάσεις μας, ο εξοπλισμός που διαθέτουμε και η μέθοδος παραγωγής διασφαλίζουν τη μείωση του Ανθρακικού Αποτυπώματος των προϊόντων μας, ενισχύουν την ενεργειακή μας αποτελεσματικότητα, περιορίζουν τα απόβλητα και βελτιώνουν τα logistics και την αποτελεσματικότητα της Papadellis Olive Oil.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε την πορεία μας και να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.”

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου