Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Ο Γιώργος, η Σοφία και το Φίλεμα της Λέλας

Μαρμελάδες φρούτων με ζάχαρη ή χωρίς, λαχταριστά γλυκά του κουταλιού, chutney φρούτων και λαχανικών!

 

Ο Γιώργος και η Σοφία θυμούνται τη μαμά τους τη Λέλα που είχε πάντα ένα γλυκό κέρασμα και μοιράζονται μαζί μας τις πεντανόστιμες γεύσεις και τα μυστικά τους!   

 
Το φίλεμα της Λέλας slider nomeefoods ΝΟΜΗ μικροί έλληνες παραγωγοί
                        

                          

Καλημέρα Σοφία & Γιώργο! Αρχικά πριν πούμε οτιδήποτε άλλο θα θέλαμε να σας πούμε ένα τεράστιο μπράβο για τη νέα σειρά προϊόντων χωρίς ζάχαρη! Είναι τέλεια, και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

Καλημέρα και από εμάς!  Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!

 

 

Τι είναι το Φίλεμα της Λέλας? Τι σημαίνει και πως θα περιγράφατε την επιχείρηση σας?

 

μαρμελάδα-χωρίς-ζάχαρη-ρόδι-νομή-jam-no-sugar-pomegranate-to-filema-tis-lelas-nomee-foods-2Η επιχείρησή  μας  με την επωνυμία «Το φίλεμα της Λέλας» είναι ένα εργαστήριο  όπου στηρίζεται  στην ποιότητα ,με αγάπη και σεβασμό για την  παράδοση του τόπου μας. Συνεχίζουμε με ευλάβεια αυτό που μάθαμε από την μητέρα μου τη Λέλα. Βρισκόταν συνεχώς σε μια κουζίνα γεμάτη με κατσαρόλες και έφτιαχνε γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες.  Έτσι λοιπόν φτιάξαμε και εμείς το εργαστήριο, σαν μια μεγάλη κουζίνα .

Πέρα από τα παραδοσιακά προϊόντα, η επιχείρησή μας  έχει πολλές εναλλακτικές προτάσεις σε καινοτόμα προϊόντα. Ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο κάτω από  την επωνυμία μας ή και με ετικέτες τρίτων. 

                         

                        

Πως επιλέξατε το δρόμο της παραγωγής? Ήταν μονόδρομος ή επιλογή?

 

Φυσικά και ήταν επιλογή μας.! Πάντα δημιουργικά ανήσυχοι  και με την εμπειρία που είχαμε ως ιδιοκτήτες εστιατορίου ,αποφασίσαμε να αλλάξουμε την επιτυχημένη μας πορεία και να καταπιαστούμε με κάτι  που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή του Κιάτου.

Πιστεύουμε πολύ στην εξωστρέφεια και αυτό μας όπλισε με υπομονή και δύναμη στα πρώτα μας βήματα.

               

                 

Υπήρξαν εμπόδια στο δρόμο σας? Φανταζόμαστε πως μια τέτοια προσπάθεια στην Ελλάδα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα!

 

Πραγματικά ήταν μια δύσκολη και τολμηρή απόφαση στην καρδιάμαρμελάδα-χωρίς-ζάχαρη-πορτοκάλι-νομή-jam-no-sugar-orange-to-filema-tis-lelas-nomee-foods-2 της κρίσης του 2012.

Αντιμετωπίσαμε  πολλά εμπόδια από την απίστευτη γραφειοκρατία και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Αυτό άλλωστε το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας  με τους νόμους να αλλάζουν κάθε μέρα και τους δυσβάσταχτους φόρους που δεν αφήνουν  μια επιχείρηση να εξελιχθεί .

 

 

 

 

                   

                         

               

Πως θα πείσεις την Ελληνίδα νοικοκυρά να βάλει στο σπίτι της μια μαρμελάδα πέρα από τη δική της?

 

Από την αρχή ήμασταν συνειδητοποιημένοι ότι αυτό που θα επιχειρήσουμε έχει μεγάλο ανταγωνισμό , οπότε έπρεπε να κρατήσουμε την άριστη ποιότητα. Όλα γίνονται παραδοσιακά  με χειροποίητο τρόπο σε μικρές  κατσαρόλες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Μέσω γευσιγνωσίας και με τα σχόλια που αποκομίζουμε από τους πελάτες μας καταφέρνουμε να πείσουμε την Ελληνίδα νοικοκυρά ότι οι μαρμελάδες μας είναι εξίσου αρωματικές και γευστικές  με τις δικιές της.

 

Ξέρουμε, ή νομίζουμε ότι ξέρουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα?

 

Σε ευρεία κλίμακα γνωρίζουμε οι Έλληνες και παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, εφόσον ενημερωνόμαστε συνεχώς και θέλουμε να εξελισσόμαστε. Πάντα όμως θα υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν «το ρεύμα της εποχής» αλλά με μικρή διάρκεια ζωής στην αγορά! 

 

 

Μας αρέσουν πολύ όλα σου τα προϊόντα. Έχουμε βέβαια ο καθένας από ένα αγαπημένο, αλλά δεν θα θέλαμε να το πούμε. Ίσως γιατί υποκειμενικά μας φέρνει γεύσεις και αναμνήσεις παιδικές. Όμως εκεί θεωρούμε πως είναι και η επιτυχία σας.

 

μαρμελάδα-φρούτα-του-δάσους-νομή-jam-forest-fruits-to-filema-tis-lelas-nomee-foods-2Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο προϊόν, όλα έχουν τη δική τους γεύση ,το δικό τους άρωμα, τη δικιά τους ιστορία , όλα είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.

Αυτό που θέλει τώρα η εποχή είναι τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη ,που είναι περισσότερο υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες.

Η σειρά  με τις μαρμελάδες από 100% φρούτο που αγαπήθηκαν πολύ από τους πελάτες μας, μας οδήγησαν να παράγουμε και τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού χωρίς ζάχαρη . 

 

                  

                         

                       

Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο? 

 

Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω καθώς δεν θέλω να επηρεάσω τον τελικό καταναλωτή. Η αγαπημένη γεύση για τον καθένα είναι διαφορετική, όπως λέτε και εσείς!

 

Ποιο είναι το δικό σας τρίπτυχο της επιτυχίας?

 

Όπως αναφέρεται και παραπάνω η αγάπη για τη δουλειά μας, η ποιότητα και η συνεχείς εκπαίδευση είναι το δικό μας τρίπτυχο επιτυχίας.

 

 

_νομη-to-filema-tis-lelas-stories-συνεντευξεις-μαρμελαδες-σαλτσεςΕδώ (στη μονάδα παραγωγής) μπορεί κανείς να δει πολλά πράγματα για τη δουλειά σας! Νομίζω ότι ο χώρος εργασίας είναι καθρέπτης του αποτελέσματος. Συμφωνείτε?

 

Απόλυτα!!!

Ακολουθώντας πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας κατά ISO 22000:2005- HACCP  πετυχαίνουμε ο χώρος εργασίας είναι ο πλέον κατάλληλος για την παραγωγή των προϊόντων μας ή τις παραγωγές για λογαριασμό τρίτων. 

  

        

                            

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες στην ελληνική παραγωγή να είναι αλλιώς?

 

Οι νέοι αγρότες στην πλειοψηφία τους είναι πολύ ενημερωμένοι και συνεχώς εξελίσσονται.

Ας ελπίσουμε ότι θα συμπαρασύρουν και τους λίγο μεγαλύτερους  στην εξέλιξη.

 

 

Πως βλέπετε τα επόμενα 5 χρόνια? 

 

Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα ανοδική  πορεία μας ευελπιστούμε να έχουμε ένα σταθερά θετικό πρόσημο.   

 

 

νομη-μαρμελαδες-σαλτσες-συνεντευξεις-to-filema-tis-lelas-stories

         

 

Ελλάδα η εξωτερικό? Τι προτιμάτε?

 

Σαν Έλληνες  στηρίζουμε τη χώρα μας  και πάντα θα την στηρίζουμε. Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης  δεν υπάρχει μεγάλο  αγοραστικό ενδιαφέρον για ποιοτικά προϊόντα σε σχέση με το εξωτερικό, οπότε η εξαγωγή είναι το μεγάλο ζητούμενο.

 

 

Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε?

 

Σας  ευχαριστώ πολύ για την ώρα που περάσαμε μαζί. Την Ελλάδα την αγαπάει πολύ ο Χριστός μας και  στο τέλος θα μας βγάλει νικητές!

 

               

Ευχαριστούμε πολύ!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη