Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

«Να δώσουμε στο προϊόν μας την θέση που του αρμόζει!» Μία συζήτηση με την Ionian Products.

Αυτό είναι το όνειρο του κυρίου Θέμη Καββαδία για το μέλλον!

Το Ιόνιο! Η Κεφαλονιά, η γη της, ο ήλιος της και η παράδοση της οικογένειας του κυρίου Θέμη.

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο παππούς Αγησίλαος φέρνει από την Γαλλία καινοτόμες για την εποχή τεχνικές και αλλάζει για πάντα την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και κρασιού στο νησί του Ιονίου.

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου η 3η γενιά κληρονομεί τους ελαιώνες των κορυφών του επιβλητικού Αίνου και μαζί και την ιστορία και το μεράκι της οικογένειας στην παραγωγή του ελαιολάδου! 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Ξεκινήσαμε με το λάδι λόγω οικογενειακής παράδοσης και επειδή έχουμε την πρώτη ύλη δηλαδή τις ελιές από υπέροχα λιοστάσια στους ορεινούς όγκους της Κεφαλονιάς.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2012 και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και στην ντόπια αγορά του νησιού μας. Παράγουμε και εμφιαλώνουμε το προϊόν μας και συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένο σύγχρονο ελαιοτριβείο. Ως αποτέλεσμα το προϊόν μας έχει διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Το προϊόν εμπεριέχει την αγάπη και το μεράκι μας καθώς και την πιστοποιημένη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης. Χρησιμοποιούμε ντόπιες ποικιλίες όπως Θιακό, Κορώνι, Κορφολιά, Αγριομανάκι και Ματολιά. Έκτος των βραβείων το ελαιόλαδο μας έχει πολύ ψηλά ποσοστά πολυφαινόλων, ελαιασίνης και ολεοκανθάλης (πάνω από 550!).

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Σαφώς και έχει αφού εκτός των συγκεκριμένων ποικιλιών είναι γέννημα της Κεφαλλονίτικης γης! Πέραν τούτου το μεγάλο βουνό μας, ο Αίνος, μας δίνει στις πλαγιές του απλόχερα τις καλύτερες συνθήκες για τις καλλιέργειές μας.

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Υπάρχει μεγάλο περιθώριο ιδιαίτερα στην δημιουργία και διαμόρφωση εθνικού brand για το ελαιόλαδο.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Στόχευση μας είναι η ξένη αγορά.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν ένα πλεονέκτημα γενικότερα αν και θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική πολιτική στην κατάργηση και απαγόρευση των φυτοφαρμάκων (εκτός των συγκεκριμένων) ώστε να μετατραπεί αυτόματα όλη η παραγωγή σε βιολογική!

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Το περιτύλιγμα είναι σημαντικό για την προώθηση οποιουδήποτε εμπορικού προϊόντος με την μεγάλη προϋπόθεση να μην χάνουμε την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από την ποιότητα του ελαιολάδου. Και η συμβουλή μας είναι να αφεθούν ήσυχοι οι ειδικοί στη δημιουργία της μακέτας του εμπορικού σήματος και της συσκευασίας του προϊόντος!

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Ναι, με την ανάλογη υποστήριξη του κράτους, το οποίο αποτελεί μεγάλη τροχοπέδη σε σχεδόν όλες τις δραστηριότητες.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Όχι. Να την εμπλουτίσουμε ναι. Αλλά το ελαιόλαδο ακόμα αποτελεί ένα από τα εθνικά μας προϊόντα και όσοι και να μπουν στο χώρο θα υπάρχει αγορά για το εξαιρετικό προϊόν μας.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Να δώσουμε στο προϊόν μας την θέση που του αρμόζει!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου