Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Αφιερώματα

Ιδέες για εύκολα σνακ στην παραλία!

Μην ξεκινήσετε για την παραλία με άδεια χέρια. Είναι σίγουρο πως θα πεινάσετε με αποτέλεσμα να οδηγηθείτε σε λανθασμένες επιλογές, όπως σνακ με πολλές θερμίδες, φτωχά σε θρεπτικά συστατικά ή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μεσημεριανού και βραδινού γεύματος.

 

Μερικές επιλογές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας ώστε να μπορείτε εύκολα να τα καταναλώσετε είναι:

Φρούτα εποχής, όπως καρπούζι, πεπόνι, νεκταρίνια, φράουλες, κεράσια, βανίλιες, σταφύλια, συνοδεύοντας τα με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα για καλύτερο έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και μεγαλύτερο κορεσμό.

Μπάρες δημητριακών που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι σας με υψηλής ποιότητας υλικά ή που θα αγοράσετε από κάποιο κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά που αναγράφονται στο προϊόν. Ελέγξτε ώστε να μην περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, συντηρητικά και φυτικά έλαια.

Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και κάποιο άλειμμα ξηρών καρπών όπως φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο.

Σπιτικό “κρουασάν” που εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε με δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης προσθέτοντας μέσα σε αυτό μερικά κομμάτια κουβερτούρας, να το ψήσετε στην τοστιέρα και έπειτα να προσθέσετε κάποιο φρούτο επιλογής όπως μερικά κομμάτια μπανάνας.

Κριτσίνια ή παξιμάδι ολικής άλεσης με τυρί της επιλογής σας και λαχανικά εποχής, όπως φρέσκο αγγούρι.

 

Σίγουρα θα βρείτε κάποιο τυρί που θα σας ενθουσιάσει μέσα από τους παραγωγούς της ΝΟΜΗΣ.

Αγρόκτημα Βίγλα Λήμνου

Αγρόκτημα Βίγλα Λήμνου

 

Το Αγρόκτημα Βίγλα ξεκίνησε την παραγωγή του το 2017, σε ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο που στήθηκε σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτήριο στην περιοχή Άλιπας του Κάσπακα.
Όλα τα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα τους παρασκευάζονται αποκλειστικά από γάλα αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής που διαβιούν στον Κάσπακα Λήμνου.
Τα γνήσια παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλέον περιζήτητα στις ποιοτικές αγορές του εξωτερικού.
Με τεχνογνωσία και μεράκι, οι άνθρωποι του Αγροκτήματος υποστηρίζουν όλη τη διαδικασία της εξαγωγής του προϊόντος από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι την εξεύρεση νέων αγορών και πωλήσεων λιανικής και χονδρικής.

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

 

Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η λειτουργία της τυροκομικής μονάδας «Ζωζεφίνος» (είναι η μεγαλύτερη της Σύρου), η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που παρασκευάζει τυροκομικά προϊόντα Σύρου αρίστης ποιότητας.

Το παραδοσιακό τυρί Σα Μιχάλη που είναι κατηγορίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, η γραβιέρα Σύρου, το Σαν Ζωζέφ, τα γροθοτυράκια, το ανθότυρο, η τυροβολιά, η καυτερή και το γιαούρτι είναι τα βασικά προϊόντα που παράγονται στη μονάδα.

Τυροκομείο Ζωζεφίνος
Μενοίκιο

Μενοίκιο

 

Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» ιδρύθηκε το 2008 στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην σκιά του Μενοικίου Όρους, εκφράζοντας το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος με βασικό στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.
Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει φέτα, βιολογική φέτα, λευκό τυρί άλμης από αιγοπρόβειο γάλα, κατσικίσιο τυρί, βιολογικό κατσικίσιο τυρί, πρόβειο γιαούρτι, βιολογικό πρόβειο γιαούρτι, κατσικίσιο γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα, όπως και βιολογικό ανθότυρο και βιολογική μυζήθρα, τυρί σχάρας (ημίσκληρο τυρί άλμης με δυόσμο κατάλληλο για ψήσιμο σε σχάρα), αριάνι, κατσικίσιο γάλα, βιολογικό κατσικίσιο γάλα, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το σοκολατούχο κατσικίσιο γάλα.

Μπαλαντίνος

 

Από τον ορεινό όγκο του νομού Χανίων, στο ιστορικό χωριό Θέρισσο, η οικογένεια Μπαλαντίνου ξεκίνησε να ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Από το 1928 η οικογένεια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ιστορία στον χώρο της τυροκομίας με την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης επιχείρησης που σέβεται πραγματικά την παράδοση. Με ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Βαρύπετρο Νέας Κυδωνιάς, με σεβασμό στην παράδοση, αδιάκοπες επενδύσεις στη σύγχρονη τεχνολογία της τυροκομίας και ένα ολοκληρωμένο, άριστο δίκτυο από τον γαλακτοπαραγωγό ως και την διανομή των τελικών προϊόντων της, η επιχείρηση έχει κατακτήσει επάξια την τοπική και όχι μόνο αγορά.

Μπαλαντίνος
Εργαστήριο Γαλακτοκομικών Μίχου

Εργαστήριο Γαλακτοκομικών Μίχου

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ουσιαστικά καθώς η μία γενιά διαδέχεται την άλλη, στηρίζεται στο μεράκι και την αγάπη της οικογένειας για την παράδοση.

ΔΟΡΚΑΔΑ

Χωριό προσφυγικό. Ανατολικοθρακιώτες εγκαταστάθηκαν σε αυτό το μέρος μεταφέροντας τα βάσανά τους, αλλά και τον πολιτισμό τους. Αναγεννήθηκαν και αποτέλεσαν μία δύναμη προόδου αξιοποιώντας και στηριζόμενοι οικονομικά στην παραδοσιακή τέχνη παρασκευής του περίφημου γιαουρτιού Δορκάδος, που μετέφεραν από την ωραιότατη περιοχή της Σηλύβριας της Ανατολικής Θράκης.

Οικογένεια Μπέκα

 

Η αγάπη και ο σεβασμός στα βουβάλια και τα προϊόντα τους οδήγησε το 2007 στη δημιουργία της επιχείρησης στη σημερινή της μορφή (μεταποίηση βουβαλινού γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων). Η τεράστια παράδοση, άλλωστε, της οικογένειας Μπέκα πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, που μετράει ήδη δύο δεκαετίες, είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οικογένεια Μπέκα
Κωακή Γη

Κωακή Γη

 

Ένα όνειρο που ξεκίνησε το ταξίδι του πριν πολλά χρόνια στο νησί του Ιπποκράτη, την ΚΩ!
Όλα ξεκίνησαν το 1933 σε ένα μικρό χωριουδάκι του νησιού το Μαρμάρι, όπου οι παλαιότεροι καλλιέργησαν την γη και δημιούργησαν την δίκη τους φάρμα.
Μετά από πολλά χρόνια καθημερινής προσπάθειας οι άνθρωποι της Κωακής Γης κατάφεραν να δώσουν ξανά ζωή στον τόπο αυτό και να δημιουργήσουν μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα και ένα σύγχρονο πιστοποιημένο τυροκομείο!

Τυροκομείο Κοντοχρήστος

 

Η οικογένεια ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από το 1955. 

Το 2005 έγινε εκσυγχρονισμός της μονάδας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους επεξεργάζονται και παράγουν τυροκομικά προϊόντα με έμφαση στην ποιότητα και τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Με την πολυετή εμπειρία και το μεράκι των ιδιοκτητών της, η εταιρεία παράγει αγνά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από φρέσκο αρμεγμένο γάλα όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ποπ, κεφαλοτύρι τα οποία προορίζονται τόσο για λιανική όσο και χονδρική πώληση.

 

Τυροκομείο Κοντοχρήστος
Τυροκομείο Σοφίας

Τυροκομείο Σοφίας

 

Το 1955 στο χωριό Γκρίκα Θεσπρωτίας, ο Δονάτος Σοφίας ιδρύει το πρώτο τυροκομείο με υποτυπώδεις εγκαταστάσεις δεδομένης της τότε εποχής.
Σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη βιοτεχνία, η οποία πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Δεύτερης και τρίτης γενιάς τυροκόμοι, γιος και εγγονός αντίστοιχα, συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από παραγωγούς της περιοχής.

Th!nkgreen – Thinkgreen

 

Η εταιρεία th!nkgreen Natural Goods ιδρύθηκε το Μάιο του 2003 από άτομα με γνώση στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας από το 1988.
Αν και η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 η προσπάθεια ξεκίνησε έξη χρόνια νωρίτερα. Τα στελέχη της εταιρείας όργωσαν την ελληνική επαρχεία προκειμένου να βρεθούν οι βιολογικές καλλιέργειες με τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προδιαγραφές. 

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο του καλού ποιοτικού τροφίμου, στην κατηγορία των βιολογικών προϊόντων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με βάση, κυρίως την ελληνική και κατ’ επέκταση την μεσογειακή διατροφή με εκλεκτά υλικά από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες.

Th!nkgreen – Thinkgreen
Γιάννου Βιοτεχνία Γάλακτος

Γιάννου Βιοτεχνία Γάλακτος

 

Αρχικά, η οικογενειακή επιχείρηση Γιάννου ξεκίνησε το 1997 με την δημιουργία μία σύγχρονης μονάδας για την παραγωγή παστεριωμένου φρέσκου γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και του παραδοσιακου τοπικου τυριού.

Η σημερινή βιοτεχνία παρά τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος που υπερδιαφημίζονται, και στηριζόμενη στην παράδοση του ντόπιου προϊόντος, έχει καταφέρει να αυξάνει την παραγωγή χρόνο με τον χρόνο και να διατηρεί την αγνή φρεσκάδα και παραδοσιακή γεύση στα προϊόντα της, αλλά και παράλληλα το Κρασοτύρι ή αλλιώς το λεγόμενο «διαμάντι της Κω», μία από τις αυθεντικές γεύσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν σχεδόν άγνωστη στους Έλληνες εκτός και αν ήταν Κώοι, να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα τυριά και να απολαμβάνει την εκτίμηση των κυνηγών των δυσεύρετων απολαύσεων.

Πρέκας Παραδοσιακά Προϊόντα Σύρου

 

Η ιδέα για τη δημιουργία της Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκας άρχισε να σχηματίζεται το 1993, όταν ο Κώστας Πρέκας ανέλαβε τη λειτουργία του καταστήματος που βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης, πρωτεύουσας της Σύρου. Πνεύμα ανήσυχο και οπαδός της ελληνικής γαστρονομίας, παίρνει στα χέρια του ένα χώρο με ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, πριν το 1940, όταν άνοιξε τις πόρτες του ως μπακάλικο στην κεντρική αγορά του νησιού και το μετατρέπει σε σύγχρονο παντοπωλείο με προϊόντα της τοπικής διατροφικής παράδοσης.
Με αφετηρία την παραγωγική μονάδα, το ταξίδι των προϊόντων απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός είναι πάντα το κατάστημα Πρέκας στην Ερμούπολη. Τα ράφια του φιλοξενούν τα προϊόντα της βιοτεχνίας, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, πέστο μάραθου, παστελαριές με φουρνιστά σύκα και μυρωδικά, λιαστές ντομάτες, αλάτι, κάπαρη, τσακιστές ελιές Σύρου με μαραθόσπορο, βότανα, μαραθοτυράκι κι άλλα πολλά, αλλά και μια εκτενέστατη γκάμα προϊόντων παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών από όλη την Ελλάδα.

Πρέκας Παραδοσιακά Προϊόντα Σύρου

Τοστ, σάντουιτς ή αραβική πίτα με τυρί, ελιές, τοματίνια και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα με προσοχή να μην περιέχουν νιτρώδη και συντηρητικά.

 

Τα αλλαντικά των παραγωγών της ΝΟΜΗΣ θα δώσουν μία απολαυστική νότα στο τοστ, το σάντουιτς ή την αραβική πίτα σας.

Παλαίστρος Αλλαντικά Λήμνου

Παλαίστρος Αλλαντικά Λήμνου

 

Ο ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ

Μοναδικής νοστιμιάς, ελληνικό, παραδοσιακό προϊόν κρέατος. Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο, είναι κάτι ανάμεσα σε μαγειρεμένο φρέσκο κρέας και αλλαντικό, που επάξια έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις πιο απολαυστικές ελληνικές γεύσεις.

Συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και χαρίζει ξεχωριστή νοστιμιά σε όσες συνταγές προστίθεται.

Αλλαντοποιία Τσιανάβας

 

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 η οικογένεια Τσιανάβα δραστηριοποιείται στην παραγωγή χωριάτικων λουκάνικων και παραδοσιακών αλλαντικών, στην περιοχή της Καρδίτσας. Η μεγάλη αποδοχή των προϊόντων οδήγησε την οικοτεχνία σε ανοδική πορεία. 

Σήμερα σχεδόν 22 χρόνια μετά συνεχίζει πιστή στην φιλοσοφία της να παράγει αγνά, ποιοτικά προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

Αλλαντοποιία Τσιανάβας
CO.ME.CO.

CO.ME.CO.

 

Η “ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.” με διακριτικό τίτλο “CO.ME.CO. S.A.” ιδρύθηκε στην Κέρκυρα από την οικογένεια Λαβράνου.
Η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται το 2001 στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης προϊόντων κρέατος και αλλαντοποιίας, με τις πιο σύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.
Στις υπερσύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις της εταιρείας “CO.ME.CO. S.A.”, η φιλοσοφία είναι το τρίπτυχο: ποιότητα, ασφάλεια, σταθερότητα.

Αλλαντικά Λ&Α Μιχαλάς

 

Η Αλλαντοποιία Μιχαλάς είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία βρίσκεται στην περιοχή Δουκάδες Κέρκυρας.

Αρχικά από το 1981 σαν ατομική επιχείρηση – κρεοπωλείο φτιάχνοντας το παραδοσιακό σαλάδο (σαλάμι) και αργότερα εξελίσσοντάς την σε οικογενειακή, τηρώντας όλα τα συστήματα διαχείρησης τροφίμων έχοντας ως αρχή την διατήρηση της παραδοσιακής γεύσης χρησιμοποιώντας φρέσκο κρέας και ζωικά έντερα, δίνοντας έμφαση στον φυσικό τρόπο ωρίμανσης αλλά και την παραδοσιακή τεχνική δεσίματος.

Αλλαντικά Λ&Α Μιχαλάς
Ατλαμάζογλου

Ατλαμάζογλου

 

Οι ρίζες της οικογένειας Ατλαμάζογλου προέρχονται από την Καρβάλη της Καππαδοκίας στην Μικρά Ασία. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924, η οικογένεια Ατλαμάζογλου, βρέθηκαν πρόσφυγες στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε περιοχή της Καβάλας περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη όπου μαζί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους πρόσφυγες δημιούργησαν έναν νέο οικισμό τον οποίο ονόμασαν Νέα Καρβάλη.

H οικογένεια Ατλαμάζογλου με την εγκατάστασή της στην Νέα Καρβάλη άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά με την εκτροφή βοειδών έως και το 1985.

Εμείς συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να παρασκευάζουμε τα παραδοσιακά αλλαντικά όπως ακριβώς μάθαμε από τον παππού και τον πατέρα μας.

Σπιτικό κέικ μπανάνας, μπισκότα βρώμης ή energy balls και άλλα εύκολα και θρεπτικά σνακ για τα οποία θα βρείτε στην σελίδα “Keep_eat_healthy” στο instagram.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου