Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Η οικογένεια της Papadopoulos Olive Oil δεν έχει μυστικά για την επιτυχία.

Έχει γνώση 30 χρόνων, μεράκι και αγάπη για την Ηλειακή γη!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η εταιρία μας έχει μια ιστορία 30 χρόνων. Για μας το ελαιόλαδο αποτελεί μια υπόθεση οικογενειακή. Ζώντας και δημιουργώντας στην ολυμπιακή γη της Ηλείας σχεδόν αυτονόητα η παραγωγή του ελαιολάδου είναι ένας τομέας με τον οποίο ασχολείται μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Το πάθος μας για τη δουλειά αυτή αλλά και η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο μας οδήγησε στην ανάγκη για παροχή εξειδικευμένων και ποιοτητικών υπηρεσιών με γνώμονα αφενός την ποιότητα του παραγωόμενου προϊόντος και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος. Για μας η παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας ήταν και θα είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση τόσο σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας όσο και διεθνώς. Ας μην ξεχνάμε πως το ελαιόλαδο είναι η ναυαρχίδα της Μεσογειακής διατροφής αλλά και το δώρο της φύσης για τον άνθρωπο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται με ένα πολύπλευρο τρόπο στο χώρο του ελαιολάδου. Δεν περιορίζεται στην παραγωγή, επεκτείνεται στην τυποποίηση αλλά και την πώληση υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων. Επίσης παρέχει μια σειρά ενημερωτικών δραστηριοτήτων για τους παραγωγούς αλλά και όσων επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο ενημερωμένη οπτική για το ελαιόλαδο και την παραγωγή του.

Τα προϊόντα μας καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα από ελαιόλαδα διαφορετικών ποικιλιών, βιολογικών και μη, αγουρέλαιων και κλασσικών. Προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύπτουμε νέες ποικιλίες οι οποίες με την σωστή ελαιοποίηση έχουν την δυνατότητα να μας δώσουν ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζουν σε αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Για μας δεν υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία. Ένα καλό προιόν χρειάζεται κυρίως γνώση, αγάπη και μεράκι. Για μας για το φρούτο της ελιάς είναι ένα πολύτιμο αγαθό για την υγεία και την ευεξία. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής, μπορεί να προάγει τη γεύση, να χαρίσει υπέροχα αρώματα και γεύσεις αναβαθμίζοντας ένα απλό γεύμα σε μια απόλυτη εμπειρία γεύσεων.

Η Ελλάδα ως κατεξοχήν χώρα του ελαιολάδου μπορεί να παράγει εξαιρετικές ποικιλίες ελαιόλαδων, ικανές να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Αυτό αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια μέσα από την επιτυχημένη συμμετοχή των προϊόντων της εταιρείας μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και την επιβράβευσή τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με αγάπη και σκληρή δουλειά έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε στην πρώτη θέση για την Ελλάδα και τη δωδέκατη σε όλο τον κόσμο στην παγκόσμια κατάταξη των ελαιοτριβείων υψηλής ποιότητας.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Εξ ορισμού η γεωγραφική θέση έχει απόλυτη σχέση με τα προϊόντα μας. Είναι γεγονός πως ο τόπος και το έδαφος δίνει στο ελαιόλαδο τα διαφορετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Έτσι υπάρχουν ελαιόλαδα που αν και ανήκουν στην ίδια ποικιλία, λόγω της διαφορετικής τοποθεσίας έχουν διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Ενδεικτικά πολλά προϊόντα μας είναι ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ. Η ολυμπιακή γη της Ηλείας έχει αποδεδειγμένα κάτι εντυπωσιακό να δώσει στους καρπούς της. Η εταιρεία μας με σεβασμό σε αυτή τη γη και τους ανθρώπους της εργάζεται σκληρά και μεθοδικά με σκοπό την καλύτερη καλλιέργεια, συντήρηση και ελαιοποίηση του καρπού έχοντας ως στόχο το ποιοτικότερο και γευστικότερο αποτέλεσμα .

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Ο στόχος μας είναι η επιτυχία.

Σκοπός μας είναι να φτάσει το ελαιόλαδο της Ηλείας σε όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος και μακρύς. Ο διεθνής ανταγωνισμός ειναι αναμφισβήτητα μεγάλος. Επίσης η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εμποδίζει την έξοδο των προϊόντων της στις διεθνείς αγορές, ειδικά σε προιόντα υψηλής ποιοτικής αξίας. Εμάς όμως δεν μας σταματούν οι δυσκολίες και προσπαθούμε να εδραίωσουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο με αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας έχουν δημιουργηθεί με σκληρή δουλειά με πολλές δοκιμές και μελέτες αλλά πάντα με το ίδιο μεράκι και σεβασμό προς το προϊόν και προς τους καταναλωτές. Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ωστόσο κάποιο από αυτά, αυτό θα ήταν το Omphacium Early Harvest. Ένα εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής υψηλής ποιότητας και αυτό λόγω της σπάνιας ποικιλίας από την οποία παράγεται. Η ποικιλία αυτή ονομάζεται Ολυμπία ή αλλιώς Νεμουτιάνα και είναι μια ποικιλία που αναβίωσε η εταιρεία μας και έχει εξαιρετικά οφέλη για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε πολυφαινόλες.

Τι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι ελαιόλαδο προερχόμενο από ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Η βιολογική καλλιέργεια συνίσταται στη χρήση συμβατικών μέσων, φιλικών προς το περιβάλλον, τόσο για την καταπολέμηση των ασθενειών όσο και για τη λίπανση. Επίσης, η βιοκαλλιέργεια ακολουθεί συγκεκριμένες πρακτικές στη διάταξη και στον προσανατολισμό των δένδρων στον ελαιώνα, καθώς και στο κλάδεμα. Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό όλων των ηλικιών.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Εννοείται πως αποτελούν ένα αισιόδοξο μέλλον στην Ελλάδα. Το πρόβλημα με τις ελληνικές βιολογικές καλλιέργειες έγκειται στους ίδιους τους καλλιεργητές και αυτό συμβαίνει για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ο φόβος πως η παραγωγή των ελαιοπαραγωγών θα ελαττωθεί. Δεύτερον, πολλοί καλλιεργητές θεωρούν ότι η βιολογική καλλιέργεια είναι πιο ακριβή απο την συμβατική λόγω του κόστους των βιολογικών φαρμάκων και τρίτος σημαντικός λόγος είναι πως δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν την υπεραξία που αντιστοιχεί σε ένα βιολογικό προϊόν. Αν δεν εστιάσουμε στην Ελλάδα λοιπόν και εστίασουμε στις διεθνείς αγορές που σαφώς δεν αντιμετωπίζουν την ίδια οικονομική κρίση και παρακολουθήσουμε έρευνες που σχετίζονται με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, θα διαπιστώσουμε πως η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη διότι οι πολίτες εστιάζουν στην ποιότητα της διατροφής και όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν βιολογικά προϊόντα στο τραπέζι τους.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Η εικόνα ενός προϊόντος είναι η πρώτη επαφή με τον καταναλωτή. Είναι αυτό που θα το ξεχωρίσει ανάμεσα στα άλλα προϊόντα και θα παρακινήσει τον καταναλωτή να το δοκιμάσει. Είναι λοιπόν αναγκαίο ένα προϊόν υψηλής ποιότητας να έχει το αντίστοιχο packaging, όχι μόνο για τον καταναλωτή αλλά και για το ίδιο το προϊόν. Μια καλή συσκευασία του ελαιόλαδου για παράδειγμα, ισοδυναμεί με την προστασία του ίδιου του προϊόντος απο το φως και το οξυγόνο, τους βασικούς εχθρούς του. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μία καλή συσκευασία ισοδυναμεί πάντα με την υψηλή ποιότητα του προιόντος. Γι’αυτό το λόγο οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν πάντα με προσοχή τις ετικέτες των αντίστοιχων προϊόντων.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Τα 30 χρόνια σκληρής δουλειάς είναι για μας μια κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας. Είναι η γνώση της εμπειρίας και το πάθος για αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε μια ζωή, αυτά που δεν αφήνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάτι αλλό εκτός από αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Η αγάπη μας για το ελαιόλαδο δεν επηρεάζεται από δυσκολίες και προβλήματα. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αρκετές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δυσκολίες. Η πίστη στα προϊόντα μας, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και την οικονομική κρίση. Τα προϊόντα μας καταφέρνουν να κερδίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για την ποιότητά τους, όπως επίσης για τη γεύση τους και τα αρώματά τους. Η αγάπη για τον τόπο μας και τον καρπό μας είναι η δύναμή μας για να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και να συνεχίζουμε με πάθος το έργο μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών πάντα με γνώμονα την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου