Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Η οικογένεια μελιού Passion αγαπά τη φύση και την ποιότητα ζωής!

 

Η οικογένεια μελιού Passion αγαπά τη φύση και την ποιότητα ζωής!

 

Η Passion είναι μια από τις οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν πολύ πάθος για αυτό που κάνουν (εξού και το όνομα ίσως;). Το παρατηρήσαμε ερευνώντας τους, παρακολουθώντας τους σε εκθέσεις, βλέποντας τις κινήσεις τους μέσα από Social Media. Η συνάντηση μας στην έκθεση Εξποτρόφ τις προηγούμενες μέρες, μας έκανε να επιβεβαιώσουμε ακριβώς αυτό! 3 άνθρωποι χαμογελαστοί, αμέτρητα αισιόδοξοι και παθιασμένοι, να μιλούν για το μέλι που τριγούν και τα προϊόντα που δημιουργούν, να μοιράζονται τη φιλοσοφία, τη γνώση τους, να δίνουν γεμάτες μπουκιές για δοκιμή και να φιλεύουν όποιον στέκεται μπροστά από το περίπτερο τους!

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-μελέντα-πρόπολη-προϊόντα-κυψέλης-νομή-honey-pollen-royal-jelly-melenda-propolis-beehive-products-passion-forest-nomee-foods-3

 

Είναι πολύ θετικό και πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους πίσω από την παραγωγή προϊόντων. Ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, είσαι σίγουρος γιατί βλέπεις στα μάτια τους πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν. Και που με μια ειλικρινή συζήτηση θα καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι για έναν παραγωγό να παράγει εξαιρετικά, προσεγμένα προϊόντα, βιολογικά και κορυφαία σε γεύση και ποιότητα!

 

Στα πλαίσια της έκθεσης, βρήκαμε χρόνο να μιλήσουμε με τα τον Κύριο Βασίλη, τη Βίκυ και τον Δημήτρη, για την εταιρία τους και τη σταδιοδρομία τους.

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητά σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

 

μέλι-με-κακάο-νομή-cocoa-honey-passion-forest-nomee-foodsΗ οικογένεια μελιού Passion αγαπά τη φύση και την ποιότητα ζωής.

Η μελισσοκομία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τη φύση και ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα της, το μέλι!

 Μοιραζόμαστε μαζί σας εικόνες και την αγάπη που αισθανόμαστε για τη θέση μας, Χαλκιδική!

Μοιραζόμαστε μαζί σας το μέλι, τις ιδιότητές του και τα οφέλη που προσφέρει και όλα τα παράγωγα προϊόντα του.

 

 

 

 

 

 

 

Κάποια στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας στην οικογένεια και, δεδομένου ότι ήμασταν ενάντια στα φάρμακα, το μέλι, η γύρη και ο βασιλικός πολτός μας προσέφεραν γενναιόδωρα τη θεραπεία που ζητούσαμε.

Έτσι εμπνευστήκαμε και ξεκινήσαμε το κυνήγι της μελισσοκομίας και ο μαγικός κόσμος της μέλισσας μας επηρέασε τόσο πολύ στη ζωή μας που αποφασίσαμε να κάνουμε το χόμπι μας κύριο επάγγελμα.

Ψάχνουμε συνεχώς για συνταγές και πληροφορίες αρχίζοντας από τα αρχαία ελληνικά κείμενα μέχρι τη γνώση της γιαγιάς μας για τα βότανα. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τις εξαιρετικά πλούσιες ιδιότητες και τις γεύσεις που έχουμε κληρονομήσει, εκτός από εκείνη τη στιγμή που χρησιμοποιούμε όλη αυτή τη γνώση.

 Κάνουμε με αυτό διάφορα προϊόντα, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα, είτε στη φυσική τους μορφή είτε στις συνθέσεις που σας προτείνουμε να τις χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο και να δώσετε μερικές νεότερες προτάσεις για το χρόνο (Melenda, μέλι με κακάο, οξύμελι με τη μοναδική συνταγή, ακολουθώντας την προίκα των πληροφοριών που μας άφησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας Αριστοτέλης, Ιπποκράτης, Νύμφες, Δημόκριτος, Αριστοτέλης…) .

Μην ξεχνάτε ότι οι θεοί τρέφονταν με νέκταρ !!!

 

 

 

“Ει τα μεν έξωθεν ελαίω του σώματος τα δε ένδοθεν μέλιτι χρίσοιντο”

 

 

 

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-μελέντα-πρόπολη-προϊόντα-κυψέλης-νομή-honey-pollen-royal-jelly-melenda-propolis-beehive-products-passion-forest-nomee-foods-7Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Όλα λοιπόν τα προϊόντα μας, είναι ανεπεξέργαστα, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, συλλεγμένα από το μελισσοκομείο μας στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, (Natura 2000) με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στις μέλισσες αλλά και στο περιβάλλον!! 

Ο Χολομώντας βρίσκεται στην κεντρική Χαλκιδική και καλύπτει μία έκταση 275.000 στρεμάτων στο κέντρο της χερσονήσου. Από αυτά 21.000 στρέμματα αποτελούν Καταφύγιο Άγριας Ζωής, στην περιοχή Προφήτη Ηλία Πολύγυρου-Ταξιάρχη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα NATURA 2000, 212.480 στρέμματα του Χολομώντα προστατεύονται και έχουν χαρακτηριστεί ως Ειδική Ζώνη Προστασίας (περιοχή: Ταξιάρχης-Πολύγυρος, Κωδικός: GR1270012). Ο Χολομώντας ή Υψίζωνος, όπως είναι η αρχαία του ονομασία, είναι ένα βουνό κατάφυτο. Από αυτό το στοιχείο άλλωστε προέκυψε και η αρχαία του ονομασία, εφόσον το όνομα Υψίζωνον καταδεικνύει το όρος που είναι «υψηλά εζωσμένο».

 

Η βλάστηση φτάνει μέχρι και τα ανώτερα τμήματα του βουνού, στα 1165 μ., όπου βρίσκεται η κορυφή του. Το τοπίο του Χολομώντα διαμορφώνεται από απότομες κοιλάδες, χαράδρες και φαράγγια. Στα πιο υψηλά τμήματά του το βουνό καλύπτεται από καστανιές, πουρνάρια, πεύκα, έλατα (που καλλιεργούνται και ως χριστουγεννιάτικα δέντρα) και οξιές στα ψηλότερα. Σε χαμηλότερο υψόμετρο υπάρχουν πολλές βελανιδιές. Ανάμεσα στο πυκνό δάσος διαμορφώνονται ξέφωτα και λιβάδια με αρωματικά φυτά. Σε πολλά σημεία υπάρχουν επίσης πηγές και ρυάκια. Το περιβάλλον αυτό ευνοεί την ανάπτυξη των πληθυσμών άγριων ζώων και την αναπαραγωγή τους.

Ο Χολομώντας αποτελεί περιοχή διαίτερης σημασίας για το φυσικό περιβάλλον της Β. Χαλκιδικής, ενώ συγχρόνως είναι και τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Όλα αυτά δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για βιολογική μελισσοκομία.

 

 

 

Τι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Έχει μεγάλη σημασία να είναι ένα προϊόν βιολογικό γιατί έχουμε συνηθίσει στα βιομηχανοποιημένα και έχουμε ξεχάσει τις αυθεντικές γεύσεις και τους αυθεντικούς τρόπους παραγωγής.

 

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-μελέντα-πρόπολη-προϊόντα-κυψέλης-νομή-honey-pollen-royal-jelly-melenda-propolis-beehive-products-passion-forest-nomee-foods-2

 

 

 

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Ναι έχουν, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα που θα πρέπει να μάθουν όλοι να χρησιμοποιούν και να τρέφονται με αυτά.

 

 

 

μέλι-γύρη-βασιλικός-πολτός-μελέντα-πρόπολη-προϊόντα-κυψέλης-νομή-honey-pollen-royal-jelly-melenda-propolis-beehive-products-passion-forest-nomee-foods-6Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Η αξία της Μεσογειακής διατροφής είναι τεράστια, οπότε και τα σωστά ποιοτικά προϊόντα μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα.

 

 

 

 

  

 

 

 

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Να γνωρίσουν και να επισκεφθούν όλοι τον τόπο μας, την Ελλάδα, την Χαλκιδική!

 

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου