fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Γνωρίστε τον Ελαιόκαρπο και τους ανθρώπους του!

Μία όμορφη συζήτηση με την Τέτυ Μαρκίδη που "έβαλε" τον Ελαιόκαρπο στα πιάτα μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο!

Η Τέτυ Μαρκίδη και η κληρονομιά από τον πατέρα της, Κυριάκο, είναι η περίπτωση στην οποία η 2η γενιά κρατάει το όραμα της 1ης ζωντανό. Ένας υπέροχος ελαιώνας 1000 ελαιόδεντρων ήταν το έναυσμα, πίσω στο 2012, για να συνεχίσει η Τέτυ αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας της πριν από χρόνια. Ευτυχώς, δε σταμάτησε εκεί!

Με την εμπειρία της στη γαστρονομία, η διευθύντρια παραγωγής του Ελαιόκαρπου, “πήγε” την παραγωγή της ένα βήμα παραπέρα! Παρασκεύασε υπέροχα dressings και dips για να αναδείξει τα πιο καθημερινά μας πιάτα, έχοντας πάντα ως βάση τις βιολογικές πρώτες ύλες. Σαλάτες, κρέας, ψάρι και όσπρια παίρνουν πλέον αυτή τη… διαφορετική γεύση που οφείλεται στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του Ελαιόκαρπου!

Διαβάστε παρακάτω τι ώθησε την Τέτυ σε αυτό το βήμα, ποιο είναι το μέλλον των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και που σκοπεύει να φτάσει τον Ελαιόκαρπο στο μέλλον!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Ο ελαιόκαρπος είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Ξεκινήσαμε το 2012 έχοντας κληρονομήσει από τον πατέρα μας έναν υπέροχο ελαιώνα. Πρόκειται για μία μικρή μοναδική παραγωγή 63 στρεμμάτων γης στην ιστορική Αυλίδα Ευβοίας. Θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα του πατέρα μας Κυριάκου Μαρκίδη, ο οποίος φύτεψε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο χίλια ελαιόδεντρα, συνεχίζουμε και εξελίσσουμε την προσπάθεια, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της διατροφής και με γνώμονα πάντα την καλή υγεία του ανθρώπου.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Δημιουργήσαμε έναν βιολογικό ελαιώνα. Παράγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης, αφιλτράριστο με υψηλές φαινόλες. Μεγαρίτικης ποικιλίας! Με σεβασμό στην φύση σε αγροβιοδυναμική διαχείριση.

Μέσα σε λίγο διάστημα και σε εξέλιξη αυτής της δραστηριότητας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παρασκευή dressings (έτοιμων σαλτσών). Η χρόνια ενασχόληση της διευθύντριας παραγωγής Τέτυ Μαρκίδη με την μαγειρική τέχνη, μας έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε 5 υπέροχες γεύσεις dressings. Η ιδέα είναι, εύκολα και γρήγορα να μπορούμε να αναδείξουμε καθημερινά πιάτα όπως σαλάτες, κρέας, ψάρι, όσπρια. Απευθυνόμαστε κυρίως στην νέα γενιά καταναλωτών, εργαζόμενων που επιθυμούν καλής ποιότητας τροφές αλλά νόστιμες και γρήγορες στην παρασκευή τους! Φυσικά, σιγά-σιγά όλο και μας γνωρίζει και ένα μεγαλύτερο και ευρύτερο κοινό!

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Η κάθε λεπτομέρεια για εμάς είναι σημαντική. Από την καλλιέργεια του ελαιώνα, την παρασκευή των dressings, την καλαίσθητη συσκευασία των προϊόντων μας όλα έχουν την ανάλογη αφοσίωσή  μας.

Η εστίασή μας στα φυσικά μέσα και στη βιολογική καλλιέργεια είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να έχουμε και ήδη έχουμε πολύ καλές γεωργικές παραγωγές αλλά και εξαιρετικές μεταποιητικές μονάδες. Τόσο τα φυσικά προϊόντα όσο και τα βιολογικά πιστεύω ότι έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Η χώρα μας έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στην βιολογική καλλιέργεια, καθώς δεν έχει βαριά βιομηχανία να μολύνει τα εδάφη της και τα νερά της. Μένει μόνο να γίνει η κατάλληλη ενημέρωση στους αγρότες και να τους στρέψει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν η πλειονότητα των καλλιεργειών γίνουν βιολογικές, τότε και οι τιμές θα μπορέσουν να πέσουν και τα βιολογικά προϊόντα να γίνουν πολύ πιο προσιτά στους καταναλωτές.

Αυτήν την στιγμή διαπιστώνουμε ότι η επιλογή στην βιολογική διατροφή, από τον καταναλωτή, σταματά στα θέματα των τιμών.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Πιστεύω ότι εν γένει η Ελλάδα μπορεί να κάνει την διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Ίσως είναι από τους λίγους τομείς που οι Έλληνες έχουν τόσο καλή φήμη στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Όσο αφορά το θέμα του packaging, πράγματι οι ελληνικές εταιρείες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στο design. Φυσικά και η εταιρεία μας έχει προσπαθήσει να έχει μία elegant ετικέτα που να ανταποκρίνεται στο ποιοτικό προϊόν που παράγουμε. Παρόλα αυτά η φιλοσοφία μας είναι τα προϊόντα να είναι αντάξια της συσκευασίας τους και όχι η συσκευασία να είναι ανώτερη. Επίσης, ακριβές συσκευασίες που ανεβάζουν το κόστος του προϊόντος πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται. Είναι δικαίωμα του κάθε καταναλωτή να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές τροφές, χωρίς να επιβαρύνει το οικογενειακό πακέτο αλλά και το περιβάλλον με συσκευασία!

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Το όραμα μας για το μέλλον είναι να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας και να μπορέσουμε να κατακτήσουμε όλο και περισσότερο των ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου