fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Νέα

GS1 Barcodes – Είστε έτοιμοι για τη σύγχρονη εποχή της κωδικοποίησης;

 

Κατά τη διακίνηση προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα, συχνά εμφανίζεται η ανάγκη για την απόδοση μίας μοναδικής ταυτότητας στα προϊόντα, ώστε αυτά να αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο από όλους τους εμπλεκόμενους. Την ανάγκη αυτή, εξυπηρετούν τα πρότυπα GS1 και κατ’ επέκταση τα GS1 Barcodes, που αποτελούν το πλέον διαδεδομένο πρότυπο του συστήματος GS1, με σκοπό την αυτόματη συλλογή δεδομένων και αναγνώριση των προϊόντων. Αυτός είναι και ο λόγος που το barcode χαρακτηρίστηκε από το BBC ως ένα από τα “50 πράγματα που στήριξαν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας”.

GS1

Τα Διεθνή Πρότυπα GS1 αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και στη διευκόλυνση του παγκόσμιου εμπορίου. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, εξασφαλίζουν ομαλότερες, ταχύτερες και λιγότερο δαπανηρές διαδικασίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα, διευκολύνουν την ανταλλαγή αξιόπιστων δεδομένων μεταξύ λιανεμπορίου και προμηθευτών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύουν την ασφάλεια μεταξύ των συναλλαγών και ενισχύουν τη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσω της ιχνηλάτησης προϊόντων και θέσεων σε φυσικές και ψηφιακές συναλλαγές. Χρησιμοποιούνται από 1.500.000 επιχειρήσεις και φορείς σε 25 διαφορετικούς τομείς της αγοράς που πραγματοποιούν πάνω από 6 δισ. συναλλαγές/ημέρα, και πλέον χαρακτηρίζονται ως επιβεβλημένα εργαλεία για τη σύγχρονη επιχείρηση. Τα πρότυπα, ακολουθώντας, και σε πολλές περιπτώσεις καθορίζοντας τις εξελίξεις στην κωδικοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, παρέχουν πρόσβαση σε καινοτόμες και προηγμένες υπηρεσίες, όπως GS1 Smartsearch, Membercheck, BlockChain αλλά και GS1 Cloud.

 

 

   

 

GS1 Cloud: η παγκόσμια βάση ασφαλών και έγκυρων δεδομένων για προϊόντα

 

Το GS1 Cloud θα είναι η μεγαλύτερη πηγή αξιόπιστων πληροφοριών για τα προϊόντα στον κόσμο, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σημερινής ψηφιοποιημένης αγοράς.

 

Σημαντική εξέλιξη για :

Επιχειρήσεις: Ανεξάρτητα από τον κλάδο που δραστηριοποιούνται, θα ωφεληθούν και θα εξαπλωθούν σε νέα κανάλια διανομής, καθώς η παροχή αξιόπιστων δεδομένων για τα προϊόντα, γίνεται πιο αποτελεσματική και απρόσκοπτη.

Καταναλωτές: Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, από σημεία λιανικής πώλησης, e-shops, marketplaces και εφαρμογές, με αποτέλεσμα την αύξηση της ικανοποίησης και της εμπιστοσύνης τους προς το brand.

Ελεγκτικές Αρχές: Αποδοτικός, γρήγορος έλεγχος γνησιότητας και καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

 

  

GS1

GS1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς λειτουργεί το GS1 Cloud

 

Το GS1 Cloud, περιλαμβάνοντας τα δεδομένα των προϊόντων που βρίσκονται ήδη καταχωρημένα στις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων GS1 (όπως το Παγκόσμιο Δίκτυο Συγχρονισμού Δεδομένων GDSN, το Παγκόσμιο Μητρώο Κωδικών GEPIR, τους τοπικούς καταλόγους προϊόντων που τηρούνται από τα εθνικά μέλη-Οργανισμούς του GS1) αλλά επίσης και στοιχεία για προϊόντα που δεν είναι καταχωρημένα επί του παρόντος σε μια υπάρχουσα πηγή, θα λειτουργεί ως παγκόσμια βάση δεδομένων με περισσότερους από 100 εκατομμύρια κωδικούς barcodes (GTINs), μαζί με έξι πρόσθετα χαρακτηριστικά (στην πρώτη του φάση) για κάθε προϊόν.

Τα 7 βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος περιλαμβάνουν:

• GTIN

• Μάρκα (Brand)

• Περιγραφή της ετικέτας (Label description)

• Εικόνα προϊόντος

• Αγορά στην οποία διατίθεται ή προορίζεται

• Όνομα Επιχείρησης

• Ταξινόμηση προϊόντος κατά κατηγορία GPC (Product Classification)

 

 

GS1 Barcodes

 

Οι έγκυροι GS1 κωδικοί barcodes είναι καταχωρημένοι στο παγκόσμιο μητρώο GEPIR (www.gepir.org), που είναι ανοικτό και προσβάσιμο από οποιονδήποτε χρήστη του internet. Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα που περιλαμβάνει όλους τους κωδικούς GS1 σε διεθνές επίπεδο, διασφαλίζει την μοναδικότητά τους διεθνώς, ταυτοποιεί τις επιχειρήσεις μέσω των barcodes, ενώ χρησιμοποιείται ως μέσο πιστοποίησης της εγκυρότητάς τους από Δημόσιους Φορείς, Τελωνειακές και ελεγκτικές αρχές, Εμπορικούς συνεργάτες και καταναλωτές, παγκοσμίως.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.gs1.org/gs1-cloud

 

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα