fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Gaia Greek: Όλη η μεσογειακή διατροφική κουλτούρα κλεισμένη σε μια μπουκιά ζυμαρικού!

Γνωρίστε τα καινοτόμα ζυμαρικά που μας φέρνουν πιο κοντά στην ελληνική γη!

Η περιοχή της Κορινθίας φαίνεται να αποτέλεσε το έναυσμα για την ομάδα της Gaia Greek να… καταπιαστεί με την παραγωγή χειροποίητων ζυμαρικών! Οι εικόνες των μικρών εργαστηρίων σε κάθε γωνιά της πόλης σε συνδυασμό με το επαγγελματικό υπόβαθρο της ιδρύτριας και την άμεση πρόσβαση σε πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ομάδας τεσσάρων ατόμων που σκοπό έχουν να μας προσφέρουν παραδοσιακά και καινοτόμα ζυμαρικά.

Χυλοπιτάκι, τραχανάς, βιολογικό κριθαράκι, ταλιατέλες, σπαγγετίνι και πένες σε απολαυστικούς συνδυασμούς είναι μόνο λίγα από τη μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών που παράγονται στο εργαστήρι της Gaia Greek!

Γνωρίστε την ομάδα και τα προϊόντα τους διαβάζοντας όσα μας είπαν στη συνέντευξη που ακολουθεί!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κορινθία, ως παιδί πόλης, ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Κορινθίας, υπήρχαν εργαστήρια ζυμαρικών όπου πήγαιναν οι γυναίκες το γάλα και τα αυγά τους και έφτιαχναν χυλοπίτες και τραχανάδες για τα σπίτια τους. Έτσι, μέσα μου καλλιεργούσα επί χρόνια την επιθυμία για την ενασχόληση με αυτό το αντικείμενο. Εργάστηκα επί 5 χρόνια στην γραμμή παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών. Λόγω των οικονομικών σπουδών μου, τα επόμενα 5 χρόνια απασχολήθηκα στον τομέα μάρκετινγκ και διανομής αυτών των προϊόντων. Δημιούργησα ένα σοβαρό πελατολόγιο, το οποίο μου επέτρεψε το έτος 2012 να συστήσω τη δική μου επιχείρηση παραγωγής, διανομής και εμπορίας παραδοσιακών και καινοτόμων ζυμαρικών.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

H GAIAGREEK είναι μία ατομική επιχείρηση με έδρα το Κιάτο Κορινθίας.

Έχουμε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με μεσαίου μεγέθους εργαστήριο ζυμαρικών δυναμικότητας 1500 κιλών ημερησίως.

Στην Gaia greek απασχολούνται 4 άτομα – η ιδιοκτήτρια, ένα στέλεχος υπεύθυνος παραγωγής, ένα στέλεχος υπεύθυνος λογιστικών κι ένας εξωτερικος συνεργάτης υπεύθυνος marketing και εξαγωγών.

Τα ζυμαρικά μας παρασκευάζονται με αγνά τοπικά υλικά, όπως το κατσικίσιο γάλα απευθείας από κοπάδια ελευθέρας βοσκής, τα φρέσκα αυγά από μονάδες ελεγμένης διατροφής, τα φρέσκα και αποξηραμένα λαχανικά, το σιμιγδάλι σκληρού σίτου από στάρια της  Πελοποννήσου, το αλεύρι οσπρίων και τα superfoods.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Στοχεύουμε στην προώθηση προϊόντων ποιότητας υψηλής θρεπτικής αξίας και η δημιουργία του καθενός από αυτά έχει τη δική του φιλοσοφία. Πρέπει να  ξεχωρίζει γιατί έχει κάτι να “πει” από μόνο του και να απευθύνεται σε συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό.

Π.χ Δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό σύνολο ζυμαρικών με superfoods απευθυνόμενοι σε αθλητές, σε vegans και σε ένα κοινό που αναζητά καινούργιους τρόπους διατροφής. Φτιάξαμε ζυμαρικά με τα πιο αντιπροσωπευτικά λαχανικά και βότανα της ελληνικής γης και δημιουργήσαμε τη γευστική μας πρόταση: «Όλη η μεσογειακή διατροφική κουλτούρα κλεισμένη  σε μια μπουκιά ζυμαρικού»

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Η γεωγραφική θέση έχει απόλυτη σχέση με τα προϊόντα μας αφού προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες από την περιοχή. Η Κορινθία έχει μεγάλο πληθυσμό σε γιδοπρόβατα καθώς και ελεγχόμενες μονάδες αυγοπαραγωγής. Προμηθευόμαστε κατευθείαν από την πηγή χωρίς μεταφορικά έξοδα και μεσάζοντες.

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι η ζήτηση και το καλό επίπεδο κατανάλωσης.  Και για την κατανάλωση πρέπει να υπάρχει ικανό εισόδημα κι ανάλογη παιδεία!

Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, ώστε να ατενίζουμε με ελπίδα το μέλλον.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Έχει αποδειχθεί ότι για να μπορέσει να σταθεί μία εμπορική και παραγωγική επιχείρηση στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας πρέπει τουλάχιστον το 50% του τζίρου της να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές. Αυτό αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το οποίο όμως είναι ο δικός μας στόχος.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Ξεχωρίζω τον τραχανά μας που γίνεται με κατσικίσιο γάλα και φρέσκα αυγά. Έχει εκπληκτική γεύση και αναδίδει άρωμα γάλακτος. Όταν μαγειρεύεται, δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα άλλο για τη βελτίωση της γεύσης.

Τι σημασία έχει για ένα προϊόν να είναι βιολογικό και που απευθύνεται;

 

Θα αρχίσω με ένα βασικό ορισμό: Για να σωθεί ο πλανήτης από τη μόλυνση που δημιουργούν οι χημικές ενώσεις των φυτοφαρμάκων, οι καλλιέργειες πρέπει να γίνουν βιολογικές.

Θα τελειώσω με έναν άλλο βασικό ορισμό: Για να σώσουμε την υγεία μας, πρέπει να τρώμε βιολογικά προϊόντα.

Πιστεύετε ότι οι βιολογικές καλλιέργειες έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

 

Γίνονται πολύ σοβαρές προσπάθειες από παραγωγούς βιολογικών καλλιεργειών. Όμως είναι λίγοι στον αριθμό γιατί το καταναλωτικό κοινό δεν έχει εμπεδώσει ακόμη αυτή την αναγκαιότητα. Φυσικά, παρατηρείται μία αρχόμενη τάση από τα νεαρά ζευγάρια, προς την υγιεινή διατροφή των ιδίων καθώς και των παιδιών τους. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Ως πιο απλή απάντηση θα λέγαμε ότι είναι ο ανταγωνισμός. Αλλά η ουσία βρίσκεται στην ποιότητα του προϊόντος που παράγεται και που θέλουμε να περιβάλλεται με συσκευασίες ανάλογης βαρύτητας.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Αυτό είναι το πρώτο που πιστεύω αλλά και που πρεσβεύω με μεγάλη ένταση. Το μεσογειακό μας κλίμα έχει προικίσει την ελληνική φύση με πολλά και ποιοτικά αγαθά, πράγμα το οποίο οι Ελληνες παραγωγοί το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Πρέπει να κάνουμε όνειρα και να αγωνιζόμαστε για να τα πραγματοποιήσουμε. Μόνο έτσι προχωράμε μπροστά. Εμείς, στη GAIA GREEK, στοχεύουμε να κάνουμε το όνομά μας συνώνυμο της ποιότητας και της υψηλής θρεπτικής αξίας. Οραματιζόμαστε να φέρουμε σε επαφή με τη μεσογειακή διατροφή, το χρυσάφι της ελληνικής γης, ανθρώπους που ζουν πέρα από τη Μεσόγειο.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα