fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Φρούτα, βότανα & μπαχαρικά ενώνονται για χάρη της Myromeni Vatos

Bitter, λικέρ και χαμηλόβαθμα αλκοολούχα ποτά απευθείας από τη φύση της ελληνικής υπαίθρου!

 

Ήταν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που ενέπνευσαν τον κο Αναστάσιο Χατζηγαβριήλ να συγκεντρώσει… χρώματα κι αρώματα από όλη την Ελλάδα και να τα κλείσει στις ιδιαίτερες φιάλες της Myromeni Vatos. Κάθε δημιούργημα της Βάτος είναι 100% χειροποίητο και “γεννιέται” από 12 – 40 εκχυλισμένα φρούτα, βότανα και μπαχαρικά, από όλη την ελληνική ύπαιθρο! Πέρα από τα βασικά συστατικά του, κάθε Βάτος κρύβει μέσα του την πίστη στην παράδοση, την αφοσίωση στην ελληνική γη και το θαυμασμό για όσα αυτή μας προσφέρει απλόχερα!

Η μυστική συνταγή, που μόνο οι άνθρωποι της Βάτος γνωρίζουν, κάνουν κάθε γουλιά λικέρ, bitter και χαμηλόβαθμων αλκοολούχων ποτών μία μοναδική απολαυστική εμπειρία! 

“Μπορείτε να το διαπιστώσετε αναμιγνύοντας μεταξύ τους ποτά μας και θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα αυτής της μίξης. Κάποιοι λένε ότι είναι το χέρι του μάστορα…”, μας λέει ανάμεσα σε όλα τα άλλα ενδιαφέροντα ο κος Χατζηγαβριήλ.

 

 Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε στη συζήτηση που είχαμε μαζί του!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η Βάτος είναι ποτοποιία με έδρα τις Σέρρες. Παράγουμε αποκλειστικά στο εργαστήρι μας, με παραδοσιακές μεθόδους, ποτά από φυσικά εκχυλισμένα βότανα, φρούτα και μπαχαρικά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε συμπυκνωμένη μορφή (σε μικρή ποσότητα ενός ποτού) τον πλούτο που προσφέρει η Ελληνική γη σε συνδυασμούς ευεργετικών ουσιών τοπικών βοτάνων & φρούτων.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η Βάτος κάνει μικρές, ελεγχόμενες σε ποσότητα, παραγωγές, όπου ο τρόπος και οι μέθοδοι διασφαλίζουν την ποιότητα και αυθεντικότητα των τελικών προϊόντων μας. Τα ποτά μας είναι αλκοολούχα και κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

(α) το Bitter πικρό αλκοολούχο ποτό 22% vol με 40 συστατικά,  χωρίς ζάχαρη

(β) Χαμηλόβαθμα αλκοολούχα ποτά 13% vol έως 10 συστατικά, χωρίς ζάχαρη

(γ) Λικέρ (κοκτέιλ φρούτων & βοτάνων) 18%vol με 12-20 συστατικά

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Κάθε Βάτος ακουμπά στην παράδοση μεταφέροντας την εμπειρία αυθεντικών γεύσεων σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ουσίες των φρούτων & των βοτάνων της ελληνικής γης. Η αλκοόλη είναι το μέσον (εκχύλισης & συντήρησης) και όχι ο σκοπός. 

Τα μυστικά μας βρίσκονται στις εξαιρετικές φυσικές πρώτες ύλες, τον χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας και παρασκευής, τη διαδικασία σύνθεσης των συστατικών, την αυθεντικότητα  και τη μοναδική ταυτότητα κάθε ποτού.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Η ελληνική γη είναι πλούσια σε τοπικά οικοσυστήματα που παράγουν ξεχωριστές ποιότητες σε φρούτα και βότανα. Εμείς αντλούμε πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γιατί όπως είπαμε η κάθε περιοχή έχει να αναδείξει μοναδικά προϊόντα. 

Πως προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Όπως διαπιστώνουμε, το μέλλον της και η ανάπτυξη στηρίζονται στα ποιοτικά & καινοτόμα προϊόντα που αξιοποιούν τις πρώτες ύλες και την παράδοση του τόπου μας.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά προϊόντα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές περιβάλλον με θετικό πρόσημο.  Όσο θα παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα με αντίστοιχες παροχές εξυπηρέτησης, τόσο θα στερεώνεται η καλή πορεία στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Στην εγχώρια αγορά οι πελάτες μας είναι HO.RE.CA σε συνδυασμό με την τουριστική αγορά η οποία είναι σταθερά της οικονομίας μας.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Τα προϊόντα μας έχουν την ίδια φιλοσοφία την οποία σας έχουμε αναπτύξει ήδη. Αυτό σημαίνει ότι ενώ έχουν μοναδική ταυτότητα το καθένα, έχουν παράλληλα και μεγάλη συγγένεια. Μπορείτε να το διαπιστώσετε αναμιγνύοντας μεταξύ τους ποτά μας και θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα αυτής της μίξης. Κάποιοι λένε ότι είναι το χέρι του μάστορα…   

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Είναι φανερό ότι η συσκευασία και το προϊόν (περιεχόμενο) στηρίζουν το ένα το άλλο.

Σκεφτείτε απλά ένα εξαιρετικό προϊόν σε μία κακή ή μέτρια συσκευασία ή το αντίστροφο μια εξαιρετική συσκευασία σε ένα κακό ή μέτριο προϊόν. Και οι δύο περιπτώσεις είναι ζημιογόνες.

Πιστεύω ότι η καλή συσκευασία προέκυψε από την ανάγκη να αναδείξουμε τα πολύ καλά έως εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα “παρατήσετε” και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Πολλές φορές οι δυσκολίες μπορούν να κάμψουν το ηθικό ωστόσο, όταν δεν βλέπεις ευκαιριακά αυτό που κάνεις, βρίσκεις δύναμη & νέους ή παράλληλους δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας στην δραστηριότητα σου. 

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Το κάνουν ήδη – δηλαδή την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Είναι θέμα συνέπειας και αντοχής για τις πολλές μικρές παραγωγικές μονάδες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Να απλωθεί και να αγαπηθεί το πνεύμα της Βάτου από το σύγχρονο κουρασμένο και πονεμένο άνθρωπο για να γίνει πηγή δυνάμεως, παρηγοριάς και ανακούφισης αυτού.

Φυσικά το βασικότερο όνειρο & πόθος μας είναι η αληθινή κοινωνία των προσώπων που πηγάζει από την καρδιά, την παράδοση και το πνεύμα του τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Χατζηγαβριήλ για την όμορφη συζήτηση κι ευχόμαστε η Myromeni Vatos να συνεχίζει να μας χαρίζει τόσες - κι ακόμα περισσότερες - απολαύσεις!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα