fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Αφιερώματα

Δαμάσκιος Οινοποιείο: 3 γενιές γνώσης & οινοπαραγωγής

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που ο Μίλτος Δαμάσκος ξεκίνησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Τότε που “είδε” στον αμπελώνα του στη Νέα Μεσημβρία, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, μία ευκαιρία. Την ευκαιρία για καλό, ποιοτικό και ελληνικό κρασί.  Την εκμεταλλεύτηκε και με προσπάθεια, πείσμα, καθημερινή ενασχόληση και μεράκι ξεκίνησε να δημιουργεί κρασί από το δικό του αμπελώνα.

Αναπόφευκτο ήταν ο γιος του Στέλιος και, ακολούθως, τα εγγόνια του Γιώργος και Μίλτος να μεγαλώσουν μέσα σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον και να ζήσουν τον κόσμο της οινοποιίας από “μέσα”. Έμαθαν όλα τα μυστικά από τον παππού τους και, αφού ακολούθησαν τις ανάλογες σπουδές σε Γεωπονία και Οινολογία, συνέχισαν το έργο της οικογένειάς τους. Με εκσυγχρονισμένο πλέον εξοπλισμό, νέες τεχνικές και μεθόδους οινοποίησης και άφθονο μεράκι τα δύο αδέρφια προχώρησαν σε τρεις νέες ετικέτες κρασιού και σε rebranding της έως τότε παραγωγής τους ώστε “να γίνει η Νέα Μεσημβρία γνωστή για την ευλογημένη γη της“.

Για την ώρα σίγουρα έχουν ξεκινήσει με τα σωστά βήματα…

Ασύρτικο, Chardonnay, Ροδίτης, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah, οι ποικιλίες τους απαρτίζονται από ελληνικές και διεθνείς. Σε κάθε φιάλη του Δαμάσκιος Οινοποιείο θα βρει κανείς κρασιά με έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά και ισορροπημένη γεύση. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού την οινοποίηση έχουν αναλάβει πλέον τα δύο εγγόνια, εξοπλισμένοι με γνώση γύρω από τη σωστή οινοποίηση που ακολουθούν τα μεγάλα οινοποιεία παγκοσμίως.

Λευκός οίνος με έντονη μύτη και γεύση εσπεριδοειδών, ροζέ με άρωμα κόκκινων φρούτων και πικάντικων μπαχαρικών και ερυθρός οίνος με νότες κόκκινων και αποξηραμένων φρούτων και βανίλιας συνθέτουν την ποικιλία του Δαμάσκιος Οινοποιείο.

Ο Γιώργος και ο Μίλτος όμως δεν αρκούνται μόνο σε αυτά. Η συνεχής αναζήτησή τους για νέες γεύσεις και διάδοση της ποιοτικής παραγωγής τους οδήγησε στον “Βασιλιά”.

“Βασιλιάς για μία μέρα” λοιπόν. Με μία χαρακτηριστική, αναγνωρίσιμη και γεμάτη σύγχρονη ματιά ετικέτα και 100% ποικιλία Chardonnay, το νέο προϊόν του Δαμάσκιου περικλείει μελένια αρώματα, εσπεριδοειδή, βούτυρο και βανίλια. Με έντονο χρυσαφί χρώμα και πλούσιο στόμα, με έντονη οξύτητα, ο Μίλτος και ο Γιώργος καταφέρνουν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην ιστορία του οινοποιείου. 

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν παραγωγό είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες. Ιδίως στον κόσμο του κρασιού, ένα καλό ποτήρι μπορεί να σε απογειώσει και ένα κακό να σε ρίξει. Εκτός από τους πελάτες, ο Γιώργος και ο Μίλτος έχουν τη χαρά να παίρνουν ήδη βραβεία και σε διαγωνισμούς κρασιού. Για δύο συνεχόμενες χρονιές έλαβαν μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Με συμμετοχές οινοποιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Δαμάσκιος Οινοποιείο ξεχώρισε και βραβεύτηκε για τις τρεις του ετικέτες για το 2018 και το 2019.

Εμείς τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικό ελληνικό κρασί, να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και ο "Βασιλιάς" να πάρει τη θέση που του αξίζει!

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα