Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Arritos Herbal Blends. Τα αρωματικά βότανα που ξυπνούν μνήμες!

Άρρητος: η εμπειρία, κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Κάτι που πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, να το βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις για να το κατανοήσεις.

Δύο φίλες από τη Θεσσαλονίκη, η Βιβή και η Κυβέλη, είχαν μία ιδέα. Να δημιουργήσουν γεύσεις και αρώματα που αναβιώνουν την παράδοση με μία «φρέσκια ματιά». Η ιδέα αυτή έγινε πράξη και το ταξίδι ξεκίνησε.

Ονομάστηκε Arritos Herbal Blends. Γεύσεις και αρώματα απευθείας από την Ελληνική γη, βότανα προσεκτικά διαλεγμένα από διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, έτοιμα να μας δώσουν αυτό που λέει το όνομα τους. Την εμπειρία!

Κάθε πουγκάκι της Arritos Herbal Blends είναι χειροποίητο από 100% καθαρό βαμβάκι, μία καινοτόμα ιδέα στο χώρο των βοτάνων, και κρύβει το μείγμα 3 έως 5 διαφορετικών βοτάνων ώστε καθένα από αυτά να είναι ευδιάκριτο στο άρωμα, τη γεύση και την επίγευση της εμπειρίας του βοτανικού αφεψήματος.

Στόχος των δύο φίλων είναι οι γεύσεις της Arritos να ταξιδέψουν και στο εξωτερικό και να προωθούν επάξια το θετικό προφίλ της Ελλάδας και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δραστηριότητα σας. Πώς ξεκινήσατε; Γιατί ασχοληθήκατε με το τρόφιμο;

 

Η Arritos είναι μια ιδέα που έγινε πράξη. Είναι μία σύγχρονη μονάδα στη Θεσσαλονίκη που γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη και την επιθυμία για εύγευστα βοτανικά ροφήματα, τα οποία απουσιάζουν τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά. Με δημιουργικότητα και φαντασία, γνώση και κατάρτιση ιδρύθηκε το εργαστήριο, της πλέον Arritos Hellenic Herbs. Λειτουργεί ήδη με την πρώτη γραμμή παραγωγής και βρίσκεται στην ελληνική αγορά από τον Απρίλιο του 2019, με τα πρώτα του προϊόντα. Επιλέγει και μεταποιεί αποκλειστικά ελληνικά βιολογικά βότανα και καρπούς συνθέτοντας μείγματα εμπνευσμένα από εμπειρίες και μνήμες της υπαίθρου.

Με το ελληνικό τρόφιμο αποφασίσουμε να ασχοληθούμε αγαπώντας στο σύνολό τους τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες που βγάζει αυτή η χώρα. Μία χώρα με μεγάλη βιοποικιλότητα και ιδιαίτερα μικροκλίματα που μπορεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα αυξημένης  προστιθέμενης αξίας. Όραμά μας να συμβάλλουμε ώστε το “πολύτιμο αγαθό” που λέγεται ελληνικό βότανο να ενταχθεί στη σύγχρονη γαστρονομική και τουριστική κουλτούρα.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η Arritos Hellenic Herbs είναι μία εταιρία που παράγει προϊόντα φυσικά και βιολογικά, διαφοροποιημένα από τον ανταγωνισμό και αμιγώς ελληνικά. Ποιοτικά και εύγευστα βοτανικά μίγματα για αφέψημα με παραδοσιακές πρώτες ύλες αλλά δοσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο σερβιρίσματος. Προϊόντα βιολογικά, χωρίς καφεΐνη και γλουτένη, κατάλληλα για και για άτομα που επιλέγουν μια vegetarian και vegan διατροφή.

Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Στην Arritos θελήσαμε να δημιουργήσουμε μείγματα βοτάνων με ξεχωριστή ταυτότητα, εμπνευσμένα από εμπειρίες της ελληνικής φύσης. Προσεγμένοι γευστικά συνδυασμοί βοτάνων και μελετημένες αναλογίες συστατικών, ως αποτέλεσμα πολύμηνων δοκιμών συνθέτουν τα ροφήματά μας. Ροφήματα ιδιαίτερα, συνδυάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από πλευράς ευεργετικών ιδιοτήτων και ταυτόχρονα προσφέρουν ένα ισορροπημένο και απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα. Το όνομα του κάθε συνδυασμού είναι περιγραφικό ενώ στο πίσω μέρος της συσκευασίας αποτυπώνεται η κάθε εμπειρία μέσα σε λίγες γραμμές.

Αντλώντας έμπνευση από τις αισθήσεις, θελήσαμε να συμπεριλάβουμε στη συσκευασία μας συμπυκνωμένη πληροφορία σε κώδικα Braille που πληροφορεί για τη φύση του προϊόντος και παραπέμπει στο επίσης προσβάσιμο site μας, ώστε να μην αποκλείονται άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Μένοντας πιστή στην ιδέα της παράδοσης, αλλά παράλληλα ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο ζωής, η Arritos δημιούργησε μικρά χειροποίητα πουγκάκια από καθαρό βαμβάκι για να συσκευάσει τις μονοδόσεις της – handmade customized pure cotton single serves. Η καινοτόμα αυτή λύση βασίστηκε στον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης των αποξηραμένων βοτάνων μέσα σε χειροποίητες βαμβακερές θήκες, αλλά και στην ‘τσαντίλα’, ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν – Βραβείο καινοτομίας στα βραβεία κοινού 2019 στην Gourmet Exhibition. Tο βαμβακερό ύφασμα που χρησιμοποιούμε για τα χειροποίητα πουγκάκια μας είναι άβαφο και αλεύκαντο, κάτι που σημαίνει λιγότερη σπατάλη νερού στην παραγωγική διαδικασία αλλά και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Την ίδια φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία ακολουθεί και η συσκευασία μας που είναι χάρτινη, ανακυκλώσιμη και προέρχεται από δάση ελεγχόμενης και περιορισμένης κοπής.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Παρότι η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους βιολογικούς παραγωγούς και επιλέγουμε το κάθε βότανο από τον τόπο και το μικροκλίμα στο οποίο βγάζει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Ο προσανατολισμός μας σχετικά με την αγορά είναι εξωστρεφής. Τόσο γιατί απευθυνόμαστε απευθείας σε δίκτυα εξαγωγών αλλά και γιατί στην εγχώρια αγορά ενδιαφερόμαστε να εισχωρήσουμε στον τομέα του τουρισμού. Στο εξωτερικό που οι αγορές είναι μεγάλες, υπάρχει ενδιαφέρον για προϊόντα με έντονο το χαρακτήρα της προέλευσης τους.  Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε το προϊόν μας να ταξιδεύει και να αντιπροσωπεύει το θετικό προφίλ της Ελλάδας.

Βλέπουμε ότι η ελληνική αγορά στο κομμάτι της γαστρονομίας έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια κάτι που δίνει χώρο για περισσότερα ποιοτικά και διαφοροποιημένα προϊόντα. Σε συνδυασμό και με την ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από τον οποίο προβάλλεται και η γαστρονομία της χώρας μας, σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης στον τομέα.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας;

 

Κάθε ένα από τα προϊόντα μας έχει τον δικό του διακριτό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένο για διαφορετικές ανάγκες του καταναλωτή. Παρόλα αυτά ξεχωρίζουμε τον κωδικό μας overwhelming sunny perceptions λόγω της διπλής του καινοτομίας. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν που συνδυάζει τη μαστίχα Χίου μόνο με ελληνικά βότανα σε μοναδική αναλογία. Ένα μίγμα που αναδεικνύει με διαφορετικό τρόπο τα αρώματά του στο ζεστό και στο κρύο σερβίρισμα.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Θέλαμε να επενδύσουμε σε ένα ελκυστικό packaging που να ξεχωρίζει στο ράφι και να αναδεικνύει το ποιοτικό προϊόν που υπάρχει μέσα σε αυτό. Η σωστή εμφάνιση, η υψηλή ποιότητα και η προσιτή τιμή είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες χτίζεται μία καλή πολιτική προώθησης ποιοτικών προϊόντων.

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε και να αλλάξετε δραστηριότητα;

 

Ξεκινήσαμε την ιδέα Arritos κάνοντας στροφή από τα επαγγέλματα που ήδη είχαμε. Αυτό ήταν μια μεγάλη απόφαση, στην οποία όμως πιστέψαμε βαθιά. Έτσι επενδύσαμε σε κατάρτιση και τεχνογνωσία και όταν η ιδέα μας ωρίμασε την κάναμε πράξη. Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές είναι δύσκολες για νέες επιχειρήσεις. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες που δεν είχαμε φανταστεί αλλά με επιμονή, υπομονή και πίστη στο προϊόν μας τα ξεπερνάμε και προχωράμε μπροστά.

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;

 

Θέλουμε η Arritos να διεισδύσει και να είναι αναγνωρίσιμη στην αγορά με άρωμα και ταυτότητα άκρως Ελληνική, κάνοντας πράξη και τις επόμενες δημιουργικές ιδέες που έχουμε.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου