fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

“Απογειώστε” τα πιάτα σας με τις σάλτσες της Delimenti!

Όταν οι κλασικές συνταγές και τα αγνά υλικά τους συναντήθηκαν με τη μοντέρνα ματιά...

Οι άνθρωποι της Delimenti ταξίδεψαν στο χρόνο προς αναζήτηση παλιών συνταγών που θα έκαναν τις πεντανόστιμες σάλτσες τους να μη λείπουν από κανένα τραπέζι. Βρήκαν τελικά τα συστατικά που θα ήταν απαραίτητα: Μεράκι, πάθος, δημιουργικότητα. Σε ένα εργαστήρι στο κέντρο της Φλώρινας με πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής, αυτά τα τρία συστατικά αναμείχθηκαν με αγνά υλικά και μας προσφέρουν εξαιρετικές σάλτσες που ταιριάζουν και… “απογειώνουν” κάθε πιάτο μας!

Σάλτσες ζυμαρικών με βασιλικό, κόκκινο κρασί, λαχανικά, έτοιμες σάλτσες για pizza και σάλτσες πιπεριάς εκπλήσσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο μας και επιβεβαιώνουν ότι όποτε προσθέτουμε μεράκι, τότε σίγουρα βγαίνει κάτι καλό!

 

Διαβάστε παρακάτω τη συζήτηση που είχαμε μαζί τους λίγο πριν ταξιδέψουν για την 7Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, όπου θα παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα!

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η Delimenti αποτελεί μία εταιρία τροφίμων και ιδρύθηκε για να δημιουργήσει premium προϊόντα. Στόχος της είναι η προώθηση ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία αποτελούνται από τρία μοναδικά χαρακτηριστικά: Μεράκι, Πάθος, Δημιουργικότητα.

Ξεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Κάθε προϊόν για εμάς είναι μοναδικό, καθώς κρύβει μέσα του μεράκι, αγάπη και δημιουργικότητα. Ωστόσο, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για ένα από τα νέα μας προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον chef Γρηγόρη Κρητικό: Το ketchup πιπεριάς, που «παντρεύει» την τοπική πρώτη ύλη με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν, όπως το ketchup.

Η γεωγραφική θέση έχει κάποια σχέση με τα προϊόντα σας;

 

Δημιουργώντας την εταιρεία επιθυμούσαμε να αναδείξουμε τον τόπο μας και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που αυτός παράγει. Η πρωτοτυπία της κουλτούρας του τόπου μας ακολουθεί τα προϊόντα μας και αποτυπώνεται σε αυτά.

Πώς προβλέπετε το μέλλον στην ελληνική παραγωγή; Υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη;

 

Με χαρά παρατηρούμε πολύ καλές προσπάθειες Ελλήνων παραγωγών με εξαιρετικά προϊόντα. Κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η προώθηση των πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας με κυριότερο την ποιότητα, και οι συλλογικές προσπάθειες ώστε τα ελληνικά προϊόντα να αναδειχθούν στις ξένες αγορές. Η επιχειρηματική ανάπτυξη μπορεί να επέλθει όταν κάποιος  αξιοποιήσει τα δυνατά του σημεία, αντιληφθεί τις αδυναμίες του και προσπαθήσει να τις βελτιώσει.

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Πού στοχεύετε και πώς βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Δε ξεχωρίζουμε την ελληνική αγορά από τις διεθνείς καθώς σεβόμαστε και επιδιώκουμε την παρουσία μας σε αμφότερες. Τα προϊόντα μας χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια δίχως αυτό να σημαίνει ότι στοχεύουμε αποκλειστικά στις διεθνείς αγορές. Η ελληνική αγορά είναι δυναμική, εξελίσσεται και εμείς επιδιώκουμε να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της και να συμβαδίζουμε με αυτές. 

Στην Ελλάδα παρατηρούμε πολύ καλό επίπεδο σε συσκευασίες και εικόνα από τους παραγωγούς. Τι σας ωθεί να προσπαθείτε για ένα καλό packaging;

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πολύ αξιόλογες προσπάθειες σε επίπεδο branding και packaging, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Το packaging είναι η πρώτη εικόνα που δέχεται ο καταναλωτής και θα πρέπει να συμβαδίζει με την ποιότητα. Δηλαδή, το περιεχόμενο οφείλει να επιβεβαιώνει το καλό packaging.

Μπορούν οι Έλληνες παραγωγοί να κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων; Τι πιστεύετε;

 

Το δυνατό σημείο της ελληνικής παραγωγής είναι η ποιότητα, σε αντίθεση με τους όγκους που είναι μικροί και αυτό πρέπει να αναδείξουμε στις διεθνείς αγορές. Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και οφείλουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά προϊόντα που υπάρχουν σε πολλές κατηγορίες τροφίμων.

 

Ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα συναρπαστικό μέλλον στο οποίο θα παρουσιάζουμε διαρκώς νέα και καινοτόμα προϊόντα που θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα