Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Συνεντεύξεις

Andriotis Greek Olive Oil! Περισσότερα από 60 χρόνια παραγωγής ελαιολάδου!

Ήταν το 1955 όταν ο παππούς Δημήτρης έκανε τα «λάδια του Ανδριώτη» σημείο συνάντησης στο κέντρο της Κέρκυρας. 

 

Εδώ και μερικά χρόνια η τρίτη γενιά Ανδριώτη «παρέλαβε» την ιστορία της οικογένειας της και αξιοποίησε τον «Κόπο» 60 χρόνων. Ο Δημήτρης και ο Γιώργος ανέπτυξαν τη δουλειά των 2 προηγούμενων γενιών και ταξίδεψαν την Andriotis Olive Oil σε ολόκληρη τη γη. Με σαφές πλάνο, μεράκι, αγάπη για το ελαιόλαδο και τεχνογνωσία, κατάφεραν όχι απλά να συνεχίσουν, αλλά να αναπτύξουν περισσότερο την επιχείρηση του παππού τους.

 

 Εμείς συναντηθήκαμε μαζί τους στα γραφεία της Andriotis Olive Oil στην Κέρκυρα, και κάναμε μια όμορφη συζήτηση γύρω από την εταιρία, τη δράση τους και το όραμα τους για το μέλλον.

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και τα προϊόντα σας.

 

Η εταιρεία Ανδριώτης έχει σας ημερομήνια έναρξης το μακρινό 1955. Η Κέρκυρα ,με τον τεράστιο αριθμό ελαιοδέντρων, έδινε την δυνατότητα στην οικογένεια μας, να αναπτύξει, την εμπορία ελαιολάδου. Η τρίτη γενία που διαχειρίζεται την εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια, είδε σαν φυσική εξέλιξη, τα τυποποιημένα προϊόντα. Έτσι λοιπόν , δημιουργήθηκε η σειρά Kopos η οποία, αν και κυκλοφορεί σχεδόν 3 χρόνια έχει καταφέρει να εισαχθεί σε αρκετές χώρες και τα νούμερα να είναι αυξητικά. Κάτι το οποίο προσφέρει σειρά θετικών συναισθημάτων.

 

Andriotis-Greek-Olive-Oil-1Τι κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο προϊόν; Υπάρχει κάποια πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Δημιουργήσαμε , τη σειρά Kopos , έχοντας σαν κύριο θέμα στην φιάλη, ούτε το όνομα του προϊόντος , ούτε την εταιρεία αλλά το Ελληνικό Ελαιόλαδο. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει ο ξένος καταναλώτης , να αντιληφθεί αλλά και να παγιωθεί μέσα του, η υψηλή ποιότητα του Ελληνικού Ελαιολάδου. Μόνο τότε θα το επιλέγει συστηματικά. Το σχεδιαστικό ανέλαβε ο εξαιρετικός γραφίστας Χρήστος Τριβυζάς. Η επιλογή του ονόματος έγινε με γνώμονα, του ότι «όλοι στην αλυσίδα παραγωγής κουράζονται, κοπιάζουν για την παραγωγή του”. Το ελαιόλαδο προέρχεται έπειτα από πολλές δοκιμές , με εξειδικευμένους συνεργάτες, με σκοπό την άριστη, οργανοληπτικά επιλογή, με σκοπό το εσωτερικό να συνάδει με το εξωτερικό.

 

Ελλάδα ή διεθνείς αγορές; Που στοχεύετε και πως βλέπετε να εξελίσσεται η ελληνική αγορά;

 

Η Ελλάδα, δεν είχε ποτέ σαν προτεραιότητα την εξαγωγή, και όταν γίνοταν αυτή ήταν σε μη τυποποιημένη μορφή με μικρότερη ασφαλώς υπεραξία, ρίσκο, οργάνωση και υπομονή. Με δεδομένο ότι υπάρχει μεταστροφή τα τελευταία χρόνια, υποθέτουμε σε μια αύξηση των εξαγωγών από την χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Με το παραπάνω δεδομένο, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα. Στόχευση όλων, όπως και  η δική μας, είναι η διατήρηση των μεριδίων μας, η αυξήση τους, η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών μας.

 

 

kopos-andriotis-olive-oil-νομη-συνεντευξη-ελαιολαδο-ανδριωτηςΞεχωρίζετε κάποιο από τα προϊόντα σας; Αν ναι ποιο και γιατί;

 

Από όλη την εξαιρετική σειρά Kopos Evoo , η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των αναγκών θα ξεχωρίζαμε ασφαλώς το Kopos Evoo Limited Edition, στο οποίο η ξύλινη φιάλη δημιουργεί ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα 10 βραβεία που έχουμε λάβει σε διεθνείς διαγωνισμούς packaging, στους οποίους το Kopos Evoo Limited Edition, επικράτησε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες συσκευασίες, έχοντας κριτές designers με αυστηρά κριτήρια, γνώση και εμπειρία . Είναι μια φιάλη η οποία ξεχωρίζει και μας κάνει περήφανους.

 

 

νομη-συνεντευξη-ελαιολαδο-andriotis-olive-oil-koposΠοια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

 

Όνειρο και σκοπός , όχι μόνο της εταιρείας μας αλλά όλων μας, θεωρούμε ότι είναι μέσα από την οργάνωση, βελτίωση, προώθηση και αναγνώριση των Ελληνικών προιόντων, να υπάρξει η καταξίωση και ικανοποίηση όλης της αλυσίδας. Από τον παραγωγό που θα βλέπει τα προιόντα του να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο σε όμορφες συσκευασίες, μέχρι τον καταναλωτή ο οποίος με χαρά και χωρίς ενδοιασμούς θα επιλέγει Ελληνικά προϊόντα και θα είναι αυτός που θα τα διαφημίζει στη συνέχεια σε φίλους και γνωστούς. Αυτό είναι το όνειρο μας , ράφια στο εξωτερικό με Ελληνικά προιόντα και Ελληνικές εταιρείες. Θέλει Κόπο αλλά εν τέλει θα τα καταφέρουμε, θέλουμε να ελπίζουμε.

 

Ευχαριστούμε τους κυρίους Δημήτρη και Γιώργο Ανδριώτη για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κι ελπίζουμε να συνεχίσουν να παράγουν τόσο αξιόλογα προϊόντα.

Share
Tags

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη