Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Σαλάτα με φακές και ψητά λαχανικά από την Ageras Olive Oil

Θρεπτική, χορταστική κι εξωτική!
Για 4 άτομα
40 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. πράσινες φακές
  • 400 γρ. καρότα 
  • 2 βολβούς μάραθο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο

Για τη σάλτσα harissa:

  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πάστα harissa
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις φακές και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτετε το αλάτι και τις απομακρύνετε από τη φωτιά.

Τip: Εάν επιλέξετε διαφορετικό τύπο φακής, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

Όσο βράζουν οι φακές, πλύνετε όλα τα λαχανικά. Κόβετε τα καρότα στη μέση κατά μήκος και το μάραθο σε χοντρά κομμάτια. Κόβετε και το κρεμμύδι σε 8 κομμάτια. Απλώστε τα σε ένα λαδόχαρτο, περιχύστε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μέλι και αλατοπιπερώστε. Τοποθετείστε το λαδόχαρτο στο φούρνο για 8 λεπτά στους 200C.

Για τη σάλτσα harissa, ανακατέψτε την πάστα harissa, το χυμό λεμονιού και το μέλι προσθέτοντας αργά το ελαιόλαδο.

Για την σως γιαουρτιού ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Για το σερβίρισμα, ανακατέψτε τις φακές με τη σάλτσα harissa και μοιράστε σε 4 πιάτα μαζί με το γιαούρτι. Γαρνίρετε με τα ψητά λαχανικά, τις νιφάδες αλατιού, το δυόσμο και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ελαιόλαδο-ΕλιέςΕλαιόλαδο extra παρθένο
Ageras Extra Virgin Olive Oil

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου