Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Ριζότο με πατέ καπνιστής πανσέτας, άγρια μανιτάρια & κεφαλοτύρι Κρήτης από την Αφοί Κασσάκη

Ένα ιδιαίτερο ριζότο για το καθημερινό μας τραπέζι!
Για 2 άτομα
40 λεπτά

Υλικά

250γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

40γρ. pate καπνιστής πανσέτας

1 κρεμμύδι ξερό

100ml λευκό κρασί αρωματικό

750ml ζωμός λαχανικών

30γρ. μανιτάρια άγρια αφυδατωμένα

60γρ. κεφαλοτύρι ξερό Κρήτης

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό 250γρ να μουλιάσουν.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι τσιγαρίζοντας το μέχρι να γίνει διαφανές.

Ρίχνουμε το pate καπνιστή πανσέτας, τα μανιτάρια στραγγισμένα και σβήνουμε με το κρασί.

Αμέσως μετά βάζουμε το νερό από τα μανιτάρια και ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών.

Όταν τραβήξει όλο τον ζωμό ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε ζωηρά.

 

Μία συνταγή του Chef Δημήτρη Μαυράκη.
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου