Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Μακαρονάδα με Κιμά, Μανιτάρια και Καρύδια από την Salt Odyssey

Η πιο λατρεμένη μακαρονάδα μικρών και μεγάλων!
 Για 4 άτομα
65 λεπτά

Υλικά

1 πακέτο spaghetti χωρις γλουτένη

6 μεσαίες τομάτες

ζεστό νερό

άνθος αλατιού

1 ματσάκι μαϊντανός

500γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια

250γρ ψιλοκομμένα καρύδια

ελαιόλαδο

1 μεσαίο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδο

κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι ( 1 κ.σ. όλα μαζί)

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τις τομάτες και τις κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.

Σε ένα μικρό σκεύος (καλύτερα κεραμικό, αν δεν έχετε, τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό), προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις τομάτες, σκεπάζετε και τα αφήνετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν οι τομάτες.

Προσθέτουμε το σκόρδο, μία μύτη άνθους αλατιού και περίπου 300ml νερού, σκεπάζετε ξανά και αφήνετε για 25 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα κεραμικό τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε 150ml νερού, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το μισό ματσάκι μαϊντανoύ. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, σβήνετε τη φωτιά.

῾Χτυπἀτε῾ τις βρασμένες τομάτες σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχετε μία πηχτή σάλτσα.  Ανακατεύετε τα μανιτάρια με τη σάλτσα και βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να «δέσουν».

Βράζετε τα ζυμαρικά, προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα, λίγο μαϊντανό και τυρί και σερβίρετε!

 

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ανεπεξέργαστο Αλάτι Μεσολογγίου
Αγνό Αλάτι Μεσολογγίου – Salt Odyssey

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου