fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Χυλοπιτάκι με Μοσχάρι στο φούρνο
 από τα ζυμαρικά Ανάγνου

Παραδοσιακή γεύση και άρωμα!
Για 6 άτομα
2½ ώρες

Υλικά

500 γρ. χυλοπιτάκι Ανάγνου
2½-3 κιλά μοσχάρι σε μερίδες (με το κόκαλο)
2 κ. γ. μουστάρδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2½ φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 μασουράκι κανέλα
μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας. Το πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο – αν βάλετε -, το αλείφετε με τη μουστάρδα και το τοποθετείτε στο ταψί. Προσθέτετε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.

Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C να ψηθεί για μισή ώρα προσθέτοντας 6 ποτήρια νερό. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα.

Όταν γίνει το κρέας, το βγάζετε από το ταψί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό και το αφήνετε να βράσει. Τότε προσθέτετε το χυλοπιτάκι και αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά, ανοίγετε το φούρνο, ανακατεύετε με ένα πιρούνι, βάζετε πάνω από τα ζυμαρικά το κρέας και σβήνετε.

Αφήνετε το φαγητό να σταθεί και να “δέσουν” οι γεύσεις και το σερβίρετε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα