fbpx

Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Χοιρινό καρέ με γλάσο Πετιμεζιού από το Μυλανθό

Μία πεντανόστιμη έκπληξη για τους καλεσμένους σας!
Για 8 άτομα
110 λεπτά

Υλικά

1 χοιρινό καρέ, συνολικού βάρους περίπου 2-2 1/2 κιλών

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου κοπανισμένοι

χυμός από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

100ml πετιμέζι

200ml κόκκινο ξηρό κρασί

100ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε το καρέ σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, το γλυκάνισο και το αλατοπίπερο.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50ml νερό και περιχύνουμε το καρέ. Ψήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας.

Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος).

Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρολάκι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ.

Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.

 

Καλή απόλαυση!
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ξύδι - ΠετιμέζιΠετιμέζι
Πετιμέζι – Μυλανθός

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Διαβάστε το πρώτο τεύχος του περιοδικού της ΝΟΜΗΣ!

Διαβάστε τώρα Ίσως αργότερα