Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Vegan burgers από παντζάρι με πατάτες «τηγανητές» & barbeque sauce από την Ωδή Στο Ρόδι

Κάνουμε το αγαπημένο μας junk food...πιο υγιεινό!
Για 4 άτομα
55 λεπτά

Υλικά

Για τα burgers:

3 παντζάρια βρασμένα μεσαίου μεγέθους

1 κούπα βρασμένη κινόα (1:2 για 10 λεπτά) 

2 κούπες βρασμένη φάβα

5 κ.σ. αλεύρι Ζέας ολικής άλεσης

2 κ.σ. barbeque sauce ρόδι- σταφύλι χωρίς ζάχαρη (Ωδή στο ρόδι)

½ κ.γ. πιπέρι

½ κ.σ. αλάτι

½ κ.γ. κουρκουμάς (προαιρετικά)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για το σερβίρισμα:

vegan ψωμάκια για burgers

ντομάτα σε ροδέλες

φύλλα από σγουρή σαλάτα

φυτικό τυρί σε φέτες

Barbeque Sauce ρόδι- σταφύλι χωρίς ζάχαρη

 

Για τις πατάτες:

4 πατάτες

½ κ.σ. αλάτι

½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα burgers

Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα παντζάρια. Τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι της σούπας, έτσι ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 250 °C για περίπου 20 λεπτά.

 

Για τις πατάτες

Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε όπως τις τηγανητές. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τις απλώνουμε μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στους  250 °C (μέχρι να ψηθούν και να κάνουν κρούστα).

 

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ανοίγοντας το ψωμάκι στη μέση και προσθέτοντας το φυτικό τυρί, το φύλλο της σγουρής σαλάτας, το μπέργκερ, την barbeque sauce και την ντομάτα. Συνοδεύουμε με τις υγιεινές, »τηγανητές» πατατούλες…

 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ GREEN AND GREEK
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Σάλτσες - Έτοιμα γεύματαChutney
Γλυκόξινη Σάλτσα Chutney BBQ Ρόδι Σταφύλι – Ωδή

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου