500 γρ. spaghetti χωρίς γλουτένη
6 μεσαίες τομάτες
άνθος αλατιού
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανός
500 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια μικρού μεγέθους
250 γρ. καρύδια (θρυμματισμένα)
ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι (1 κ.σ.)
Πλένουμε τις τομάτες καλά και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος ( ή αντι-κολλητικό τηγάνι) προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις τομάτες και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες.
Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο άνθος αλατιού και 300ml νερού, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, σε ένα κεραμικό σκεύος, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε 150ml νερό, τα καρύδια, το μείγμα μπαχαρικών και το μισό μαϊντανό. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε τη φωτιά.
“Χτυπάμε” τις βρασμένες τομάτες σε ένα blender μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να “δέσουν”.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και λίγο τυρί vegan.
Καλή μας όρεξη!