Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Newsletter Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
icon
Άλευρα & Δημητριακά
icon
Αιθέρια Έλαια
icon
Αλάτι & Μπαχαρικά
icon
Αλιεύματα - Αλίπαστα
icon
Αλλαντικά
icon
Βιολογικά Προϊόντα
icon
Βότανα & Μυρωδικά
icon
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
icon
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
icon
Ελαιόλαδο - Ελιές
icon
Επαλείμματα
icon
Ζυμαρικά & Τραχανάς
icon
Ζωμοί
icon
Κρασί & Αλκοολούχα
icon
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
icon
Μανιτάρια & Τρούφες
icon
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
icon
Μπύρες
icon
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
icon
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
icon
Παστέλια & Μπάρες
icon
Προτάσεις Δώρου
icon
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
icon
Προϊόντα Φούρνου
icon
Ροφήματα
icon
Σάλτσες & Αλείμματα
icon
Σνακ
icon
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
icon
Φρούτα & Λαχανικά
icon
Χυμοί & Αναψυκτικά
icon
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
icon
Όσπρια & Ρύζι
icon
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Bolognese με μανιτάρια και καρύδια από την Salt Odyssey

Η vegan εκδοχή της bolognese είναι πεντανόστιμη!
Για 4 άτομα
65 λεπτά

Υλικά

500 γρ. spaghetti χωρίς γλουτένη

6 μεσαίες τομάτες

άνθος αλατιού

πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανός

500 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια μικρού μεγέθους

250 γρ. καρύδια (θρυμματισμένα)

ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδο

κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι (1 κ.σ.)

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις τομάτες καλά και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια.

Σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος ( ή αντι-κολλητικό τηγάνι) προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις τομάτες και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες.

Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο άνθος αλατιού και 300ml νερού, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Παράλληλα, σε ένα κεραμικό σκεύος, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε 150ml νερό, τα καρύδια, το μείγμα μπαχαρικών και το μισό μαϊντανό. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε τη φωτιά.

“Χτυπάμε” τις βρασμένες τομάτες σε ένα blender μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να “δέσουν”.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και λίγο τυρί vegan.

 

Καλή μας όρεξη!

 

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Newsletter Newsletter

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου