Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Αρωματικό κέικ με αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι «Ελληνικό Κτήμα»

Κάνουμε την επιστροφή τους στο σχολείο λίγο... πιο νόστιμη!
Για 4 άτομα
70 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ποτήρια αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι «Ελληνικό Κτήμα»
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
  • 5-6 σταγόνες μαστίχα (τις κάνετε σκόνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών
  • λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να βουτυρώσουμε το ταψί και λίγο αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι «Ελληνικό Κτήμα»

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του ταψιού που θα βάλουμε το κέικ.

Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με το βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια με το αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι «Ελληνικό Κτήμα».

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Χτυπάμε τη ζάχαρη µε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, το αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι «Ελληνικό Κτήμα» µε το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι, το κακουλέ, τη μαστίχα, και στο τέλος το γάλα.

Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. 

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο C για 60 λεπτά (ίσως χρειαστεί να το ψήσετε άλλα 5-10 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο).

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου