thallon

Ψακουδιά - Χαλκιδική 63071 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@thallon.gr https://www.thallon.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η Ιστορία Μας

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας Τσικούρης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Χαλκιδική, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Aπό μικρά παιδιά ενσταλάχθηκε μέσα τους η αγάπη και ο σεβασμός για το ευλογημένο δέντρο της ελιάς.
Έζησαν από κοντά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ελαιοποίηση και έμαθαν να εκτιμούν το πολύτιμο για την υγεία ελαιόλαδο.

Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά τους να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON, ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε φαινόλες και με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, που προέρχεται από άγουρες ελιές, με άθερμο τρόπο και με τις πλέον σύγχρονες και πιστοποιημένες μηχανικές μεθόδους ελαιοποίησης.

 

Το Ελαιόλαδό Μας

Το Thallon είναι ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες. Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (27 βαθμούς κελσίου) και χωρίς την προσθήκη νερού.

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής.

Αφού παραχθεί ο φυσικός χυμός ελιάς, αφήνεται κάποιο διάστημα ώστε να γίνει η καθίζηση τον μεγαλύτερων σωματιδίων ελιάς που περιέχει. Το ελαιόλαδό μας τυποποιείται αφιλτράριστο ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτούσια όλα τα μικροσωματίδια ελιάς που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία.

Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).

Διαθέτει έντονα φρουτώδη και συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητάς του. Επίσης, αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά, που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ η ποικιλία ελιάς από την οποία παράγεται το Thallon είναι η ‘’Π.Ο.Π. Χοντροελιά Χαλκιδικής’’, γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και το μέγεθός της.

 

Health Claim

Το Thallon βρίσκεται στο ενδιάμεσο μεταξύ τροφίμου και φαρμάκου, αποτελώντας άριστο παράδειγμα Ιπποκρατικής ιατρικής.

Λόγω   της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες  διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).
Όπως αναγράφεται και στο σχετικό πιστοποιητικό , το THALLON διαθέτει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε δύο από τις πιο κύριες φαινόλες, την Ελαιοκανθάλη & την Ελαιασίνη.

Τα ελαιόλαδα που περιέχουν >5 mg ανά 20 γρ ανήκουν στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. Σημειώνεται, ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Η χημική ανάλυση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη μέθοδο που έχει δημοσιευθεί στο J.Agric. Food Chem., 2012, 60(47), pp 11696-11703, J.Agric. Food Chem., 2014 62 (3), 600-607 και OLIVAE, 2015, 122, 22-33.

 

Οφέλη Υγείας

Ελαιοκανθάλη & Ελαιασίνη

Το THALLON είναι ένα ελαιόλαδο που  έχει  πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε δύο από τις πιο κύριες φαινόλες, την  Ελαιοκανθάλη  &  την Ελαιασίνη.
Οι πολυφαινόλες  ελαιολάδου συμβάλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Το σύμπλεγμα ελαιοκανθάλης, ελαιασίνης και παρεμφερών φαινολών που περιέχεται στο ελαιόλαδο με την παραπάνω συγκέντρωση, έχει προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία μας και επιδρούν θετικά στην πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ. Με βάση την πιστοποίηση της συγκέντρωσης των πολυφαινολών στο ελαιόλαδό μας, τα ευεργετικά αποτελέσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα εξασφαλίζονται με την συνιστώμενη ημερησία πρόσληψη να ανέρχεται στα 20g ελαιολάδου.

Τι αναφέρουν οι επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ελαιοκανθάλη:

«Η ελαιοκανθάλη αποδεικνύεται προστατευτική και αποτελεί πιθανή μελλοντική θεραπεία της νόσου Alzheimer, καθώς τροποποιεί μια ειδική πρωτεϊνη και βοηθά στον καθαρισμό του εγκεφάλου από τις τοξικές πρωτεΐνες που σχετίζονται με την νόσο.»

Δημοσίευσεις επιστημονικών μελετών: – PittJetal, ToxicolApplPharmacol. 2009 – Abuznait et al, ACS Chem. Neurosci. 2013 – Monti et al, J. Nat. Prod. 2012 – Li et al, J. Neurochem. 2009 – Hisham et al, ACS Chem. Neurosci. 2015

«Μελέτη που έγινε σε ανθρώπους έδειξε ότι βοηθά στη μείωση των θρομβώσεων, καθώς προκαλεί μείωση της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων»

Δημοσίευσημελέτης: Karan Agrawal et al., Journal of Functional Foods 36 (2017) 84–93.

«Η ελαιοκανθάλη εμφανίζει παρόμοια αντιφλεγμονώδη δράση με αυτή της ιβουπροφαίνης, ενός ισχυρού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου, παρ’ ότι χημικά διαφέρουν πολύ.»

Δημοσίευση μελέτης: Beauchamp GK et al, Nature. 2005 Sep 1; 437(7055):456.

«Η ελαιοκανθάλη εμφανίζει έντονες αντικαρκινικές ιδιότητες σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα, καθώς μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, ανέστειλλε την ανάπτυξη του όγκου και ταυτόχρονα προκάλει τον θάνατο πολλών καρκινικών κυττάρων.» Δημοσιεύσεις επιστ. μελετών: – LeGendre et al, Molecular & Cellular Oncology 2014 – Elnagar AY et al, Planta Med. 2011 Jul;77(10):10139. – Tiemin Pei et al, Oncotarget, 2016, Vol. 7, No. 28, 43475-91 – Cassiano C et al, Nat Prod Commun. 2015 Jun;10(6):10136. – Fogli S, Nutr Cancer. 2016 Jul;68(5):8737 – Int J Oncol. 2017 Aug;51(2):533-544 – Eur J Pharmacol. 2017 Sep 5;810:100-111. doi: 10.1016/j.ejphar.2017.06.019. Epub 2017 Jun 15 – Oncol Rep. 2017 Jan;37(1):483-491. doi: 10.3892/or. 2016.5270. Epub 2016 Nov 23.

Τι αναφέρουν οι επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ελαιασίνη:

«Η ελαιασίνη, ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, προστατεύει τα ερυθροκύτταρα από την οξείδωση και κατ’επέκταση από την καταστροφή τους.»

Δημοσίευση μελέτης: Paiva-Martins F et al, MolNutr Food Res. 2009

«Η ελαιασίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, που αποτελεί την σημαντικότερη αιτία εγκεφαλικού ή εμφράγματος.»

Δημοσίευση επιστ. μελέτης : – Marek Naruszewicz et al, Current Pharmaceutical Design, 2015 – Filipek A et al, Phytomedicine. 2015.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο