Tessera Fine Greek Herbs

Κονίτσης 18 - Βέροια 59132 - ΕΛΛΑΔΑ +30 2331075797 +30 6945430830 [email protected]
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Εδώ, στην Tessera, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μία σειρά πιστοποιημένων βιολογικών αρωματικών φυτών που καλλιεργούνται και συλλέγονται από την ελληνική γη. Σκοπός μας η συμβολή στην διατήρηση των παραδοσιακών αξιών που διαπνέουν την διατροφή των Eλλήνων και της Μεσογείου. Η ρίγανη, το τσάι του βουνού, η μέντα και η λουίζα, βότανα μοναδικά στον κόσμο, μαζεμένα με το χέρι και με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές επεξεργασίας έρχονται να ξαφνιάσουν!

Η υψηλή διατροφική αξία των βιολογικών μας προϊόντων, το μοναδικό στον κόσμο άρωμα και η γεύση, συνθέτουν ψηφίδα ψηφίδα αυτό που αποκαλούμε πλούσια διατροφή αποκαλύπτοντας την παράδοση της Μεσογειακής κουζίνας.

 

Η ιδέα:

Η ιδέα για τη δημιουργία της Tessera κρύβεται πίσω από μικρές καθημερινές ανάγκες. Η επιστημονική ενασχόληση με τα βότανα και τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, μας οδήγησε γρήγορα στη διαπίστωση ότι οι μικροί αυτοί θησαυροί της ελληνικής γης δεν κατέχουν τη θέση που τους αναλογεί στην καθημερινότητά μας.

Τα άγρια βότανα από την αρχαιότητα αποτελούσαν κεντρικό συστατικό της διατροφικής και φαρμακευτικής παράδοσης της χώρας μας. Η πρακτική όμως απουσία άγριων αρωματικών φυτών από την αγορά, πυροδότησε την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια οργανωμένη πηγή προσφοράς ελληνικών οργανικών βοτάνων για τη μαγειρική και το καθημερινό αφέψημα.

 

Η παραγωγική διαδικασία:

Πιστοί στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, η παραγωγική διαδικασία που ακολουθούμε στην Tessera εμπλέκει μόνο φυσικές μεθόδους χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων.

Τα προϊόντα μας υφίστανται τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία κατά τη διάρκεια ενός κύκλου παραγωγής που περιλαμβάνει μόλις τα παρακάτω στάδια:

– Καλλιέργεια στο χωράφι με την ελάχιστη χρήση τεχνητών μέσων ώστε τα βότανα να διατηρούν το φυσικό χαρακτήρα τους

– Προσεκτική συγκομιδή των αρωματικών φυτών με τα χέρια την κατάλληλη περίοδο του χρόνου

– Σχολαστική διαλογή με το χέρι των καλύτερων φυτών και διαχωρισμός των φύλλων και των ανθών από το βλαστάρι τους με τη δέουσα προσοχή και υπομονή

– Απόλυτα φυσική αποξήρανση των καλά διαλεγμένων φύλλων και ανθών χωρίς τη χρήση φούρνων ή άλλων τεχνητών μεθόδων αποξήρανσης

– Τοποθέτηση των αποξηραμένων αρωματικών φυτών σε αεροστεγείς συσκευασίες και άμεση αποθήκευσή τους σε ειδικό χώρο για τη μέγιστη διατήρηση των φυσικών τους χαρακτηριστικών.

 

Το όραμα:

Όραμά μας είναι να διαδώσουμε και να μοιραστούμε μυστικά της ελληνικής γης όπως η διατροφική και θεραπευτική αξία, η απλότητα, η δύναμη και η αυθεντικότητα των αρωματικών φυτών, με σκοπό να συμβάλλουμε στην καθιέρωση ενός νέου τρόπου ζωής που πηγάζει απευθείας από τη φύση και τη μεσογειακή παράδοση.

Η Tessera στοχεύει να προσφέρει στην ελληνική αγορά και όλο τον κόσμο κορυφαία οργανικά αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται στις ιδανικότερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες ώστε τα προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα μας να είναι ταυτόσημα της αυθεντικότητας και της υψηλής ποιότητας.

Για να πετύχουμε το στόχο μας, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο αναζητώντας τις καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας, καταλήγοντας τελικά στην περιοχή των Πιερίων Ορέων, βουνό με εξαιρετικό μικρό-κλίμα και έδαφος όπου ευδοκιμεί περίπου το 25% ολόκληρης της ελληνικής χλωρίδας.

Η οργανική καλλιέργεια πραγματοποιείται από μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς σε υψόμετρο 700 μέτρων με απολύτως φυσικές και παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή μηχανημάτων, τηρώντας παράλληλα αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Έτσι, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα προϊόντα μας διαθέτουν αυθεντικό χαρακτήρα και εξαιρετική ποιότητα, διατηρώντας στο ακέραιο τα οργανοληπτικά και θεραπευτικά χαρακτηριστικά τους.

 

Γιατί Tessera;

Ο αριθμός τέσσερα (4) είναι θεμελιώδης για την ισορροπία της φύσης. Τέσσερα είναι τα στοιχεία της φύσης, τέσσερις οι κλιματικές εποχές του χρόνου και τέσσερα τα σημεία του ορίζοντα.

Παντού μέσα στη φύση συναντάμε ζεύγη αντίρροπων δυνάμεων που ευθύνονται για την τέλεια ισορροπία της. Γη και αέρας, φωτιά και νερό, χειμώνας και καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο, Βορράς και Νότος, Δύση και Ανατολή είναι μόνο μερικά από τα δίδυμα ζεύγη που συνθέτουν το σημαντικότερο στοιχείο της φύσης, την τέλεια αναλογία της.

Για εμάς Tessera σημαίνει ακριβώς αυτό: τελειότητα και αρμονία. Αντιπροσωπεύει την τελειότητα της ελληνικής φύσης που μας προσφέρει απλόχερα τα εξαιρετικά προϊόντα της με τις μοναδικές μυρωδιές και γεύσεις.

Tessera είναι το πάντρεμα της εύφορης ελληνικής γης με τον ευεργετικό ελληνικό ήλιο και το μεσογειακό κλίμα. Είναι η «χρυσή αναλογία» ανάμεσα στην υψηλή διατροφική και θεραπευτική αξία των ελληνικών βοτάνων με το μεθυστικό άρωμα και την εξαίσια γεύση τους.

Tessera ονομάζονται επίσης οι ψηφίδες των εντυπωσιακών μωσαϊκών που συναντάμε σε κάθε γωνιά της Μεσογείου ως χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό γνώρισμα της περιοχής από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Για τη μεσογειακή κουζίνα, αντίστοιχα, τα αρωματικά φυτά θα λέγαμε ότι είναι οι «ψηφίδες» του ζωηρού μωσαϊκού γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων που χαρακτηρίζει τη μεσογειακή διατροφή καθώς αποτελούν τη βάση για κάθε πιάτο της.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο