Salvation Olive Oil

Μεταμόρφωση Λακωνίας, 230 52 E: info@salvationoliveoil.com https://www.salvationoliveoil.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η οικογένεια Αποστολάκη και η ελιά

 

Η οικογένεια Αποστολάκη κατάγεται από το χωριό Μεταμόρφωση, που ανήκει στο Δήμο Μονεμβασίας της Λακωνίας. Η ταύτιση της οικογένειάς μας με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου χάνεται στο μακρινό παρελθόν. Αυτός είναι ο τόπος όπου ρίζωσαν οι πρόγονοί μας, πριν ακόμη από τον παππού του παππού μας, μαζί με τις ελιές μας. Αυτή άρρηκτη, διαχρονική σχέση μας εδώ και τουλάχιστον έξι γενιές με τον «σωτήριο» καρπό της ελιάς, καταδεικνύεται από τα αιωνόβια ελαιόδεντρα που βρίσκονται διάσπαρτα στα κτήματά μας.

 

Σήμερα η ελαιουργική σκυτάλη έχει περάσει στη νεότερη γενιά της οικογένειας, την οποία έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ.

 

Είμαι ο Κυριάκος Αποστολάκης, κι έχω την τύχη να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο. Καλλιεργώ την ελιά – με το ίδιο πάθος και το ίδιο ενδιαφέρον, όπως οι πρόγονοί μου εδώ και έξι γενιές. Με απόλυτο σεβασμό για τα δώρα της φύσης. Ενσωματώνοντας καινοτομία, έρευνα και τις τελευταίες καλλιεργητικές εξελίξεις σε όλα τα στάδια της ελαιοπαραγωγής. Από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, μέχρι τη συσκευασία και την προώθηση στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, όλες οι διαδικασίες που ακολουθούμε εναρμονίζονται με τα πλέον αυστηρά ποιοτικά πρότυπα.

 

Επιθυμία μου είναι να μοιραστώ την ευλογία του τόπου μου, με όλους εκείνους που αναζητούν ένα παραδοσιακό ελαιόλαδο με προσωπικότητα, ένα ελαιόλαδο με μνήμη και φωνή, ένα λάδι τίμιο και νόστιμο. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Salvation.

 

Μάθετε περισσότερα για την ποικιλία Μυρτοελιά που καλλιεργούμε στον ελαιώνα μας.

 

Μια αρχαία ποικιλία σε ένα θαυμαστό μικρο-βιοσύστημα

 

Ελληνικό ελαιόλαδο από την ποικιλία Μυρτοελιά

 

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Salvation συγκαταλέγεται στις ανώτερης ποιότητας ποικιλίες ελαιολάδου. Προέρχεται 100% από την ποικιλία Μυρτοελιά ή Μουρτολιά, μια σχετικά άγνωστη αρχαία ποικιλία της ελληνικής γης που φημίζεται για τη θρεπτική της αξία. Καλλιεργείται στα μέρη μας κατά παράδοση και δίνει ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Λακωνία».

 

Ο ελαιώνας μας στη Λακωνία

 

Το ελληνικό ελαιόλαδο Salvation παράγεται αποκλειστικά από τα 1.400 ελαιόδενδρα που βρίσκονται στο ιδιόκτητο οικογενειακό μας κτήμα στη θέση «Τριζιά». Το σπάνιο μικρο-βιοσύστημα του κτήματος «Τριζιά» είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο Salvation την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση του. Η θέση, ο προσανατολισμός, το μικροκλίμα και το έδαφος του ελαιώνα μας συντελούν ώστε ο ελαιoκαρπός να δίνει τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας του.

 

Το κτήμα βρίσκεται στην άκρη του χωριού Μεταμόρφωση, πριν από τον ελαιόφυτο κάμπο, σε υψόμετρο 120 μέτρων στις παρυφές του Πάρνωνα. Αναπτύσσεται σε πλαγιά με νότιο προσανατολισμό ανάμεσα στη σύγκλιση δυο βουνών. Αξιοσημείωτο είναι το μικροκλίμα του ελαιώνα. Τα ρεύματα που σχηματίζονται στην κοιλάδα αερίζουν ομοιόμορφα συνεχώς όλο το κτήμα, προστατεύοντας τα ελαιόδενδρα από τις ασθένειες που αναπτύσσονται στα πεδινά εδάφη από την υγρασία και τον παγετό. Λόγω του υψομέτρου της πλαγιάς, κατά τους χειμερινούς μήνες η θερμοκρασία στον ελαιώνα είναι υψηλότερη, αφού ο κρύος αέρας συσσωρεύεται χαμηλά στον κάμπο, ενώ το καλοκαίρι συμβαίνει το αντίστροφο. Το έδαφος του κτήματος «Τριζιά» είναι πετρώδες, κάτι που εξασφαλίζει την εξαιρετική αποστράγγισή του.

 

Παράγουμε μία από τις πιο γευστικές ποικιλίες ελαιολάδου με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Μάθετε περισσότερα για τη συγκομιδή και τη διαδικασία ελαιοποίησης των πολύτιμων καρπών της ελιάς.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο