Nirra

Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Πύλαια - Θεσσαλονίκη 55535 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@nirracompany.com http://nirracompany.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το όραμα

Με έμπνευση από τη μοναδική δομή της κοινωνίας της κυψέλης, οδηγούμενοι από μια μακρά παράδοση στη μελισσοκομία, με σεβασμό στη συνεχή και συντονισμένη διαδικασία παραγωγής μελιού, έχουμε ως βασικό μας μέλημα την παραγωγή πραγματικά αγνού, βιολογικού και ακατέργαστου μελιού ανώτερης ποιότητας που να διατηρεί πλήρως την απαράμιλλη διατροφική του αξία μαζί με την ολιστική ικανοποίηση που προσφέρει στις αισθήσεις.

Πιστεύουμε ειλικρινά πως το μέλι είναι μια πολύτιμη φυσική τροφή και την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια, επιλέγοντάς το προσεκτικά και εξάγοντάς το μέσω φυσικών διεργασιών που διατηρούν τα θρεπτικά στοιχεία και τα φυσικά του αρώματα, και παραδίνοντάς το άθικτο στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας, έτσι ώστε να απολαύστε το πλέον εξαιρετικής ποιότητας μέλι της ελληνικής γης.

Η βιωσιμότητα είναι ο δεύτερος πυλώνας του οράματος της NIRRA, έτσι έχουμε σχεδιάσει την παραγωγή περιορισμένων και σπάνιων προϊόντων με βάση το μέλι που όχι μόνο θα ανήκουν στην κατηγορία των υπερτροφών αλλά θα προσθέσουν μια γκουρμέ πινελιά στη γαστρονομία σας και θα ενεργοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Η γη

Το μέλι NIRRA είναι τόσο σπάνιο και αγνό όσο τα πλούσια και ανέγγιχτα δάση όπου λαμβάνει χώρα η συγκομιδή του. Το ευρύ φάσμα του ορεινού υψόμετρου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε πολυάριθμα ενδημικά φυτά, από καστανιές έως πεύκα και άγριες βελανιδιές, προσθέτοντας πολυπλοκότητα και μοναδικότητα στο χαρακτήρα του και υπεροχή στην ποιότητά του. Τα περισσότερα από αυτά τα απομακρυσμένα δάση που βρίσκoνται στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν μέρος του δικτύου Natura 2000 που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικότοπων της Ευρώπης, εμποδίζοντας έτσι την χρήση φυτοφαρμάκων ή άλλων γεωργικών τεχνικών που μπορούν να βλάψουν την αγνότητα του εδάφους. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός πραγματικά θρεπτικού και αυστηρά βιολογικού θησαυρού που γεννήθηκε από τη γενναιόδωρη και απαράμιλλη ελληνική γη.

Η συσκευασία

Η εξαιρετική συσκευασία του μελιού NIRRA φέρει ό,τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει η ελληνική φύση το ξύλο των ορεινών δασών στο καπάκι της και τους κόκκους της θαλασσινής άμμου στο βάζο της. Ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης διατήρηση των αρχικών ιδιοτήτων του μελιού, καθώς και να αναδεικνύονται οι χρωματισμοί του, είναι τόσο μοναδική και ανεκτίμητη όσο το περιεχόμενό της. Το καπάκι, από μασίφ ξύλο οξιάς, είναι χειροποίητο με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στη λεπτομέρεια και κουβαλάει μαζί του ένα απτό στοιχείο της φύσης όπου γεννιέται το μέλι, ως σύμβολο του στενού δεσμού μεταξύ του προϊόντος και του δάσους. Πράγματι, αυτό το εξαιρετικό βάζο είναι απόλαυση για την αισθητική σας, σφραγίζοντας την ποιότητα και διατηρώντας ανέπαφο αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό. 

Η παραγωγή

Το ξεχωριστό αυτό ταξίδι μας οδηγεί σε μερικά από τα πλέον απομακρυσμένα και ανέπαφα δάση της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, οδηγούμε τις μέλισσες μέσα από αυτά τα κατάφυτα και δύσβατα εδάφη και τις μεταφέρουμε κάθε τριάντα πέντε ημέρες, έτσι ώστε να αποκομίσουν το εξαιρετικό μελίτωμα που αποβάλλεται από τα δέντρα.

Η παστερίωση του μελιού αποτρέπεται εντελώς, καθώς εξάγεται κάτω από τους 35° C, η οποία είναι και η συνηθισμένη θερμοκρασία της κυψέλης, με αποτέλεσμα όλα τα θεραπευτικά ένζυμα και εξαίσια αρώματα να παραμένουν άθικτα. Το μέλι είναι επίσης αφιλτράριστο, ώστε να διατηρείται το ευεργετικό υπόλειμμα γύρης και τα οργανικά υλικά. Μετά τη συλλογή του από τις κυψέλες, παραμένει σε δοχεία ωρίμανσης και διαύγειας για πέντε έως δέκα ημέρες πριν εμφιαλωθεί στην τέλεια μορφή του.

Όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνονται, από τη συγκομιδή και την εξαγωγή ως τη συσκευασία, διεξάγονται με το χέρι και φέρουν την μακραίωνη ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας σε συνδυασμό με την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία στην παραγωγή μελιού. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύγκριτη και πολύτιμη τροφή που παραδίδεται στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας ανέγγιχτη σαν να είχε μόλις συλλεχθεί από την κυψέλη.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο