Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Πίνδου 20, Μετέωρα - Καλαμπάκα 42200 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@meteoramuseum.gr http://meteoramuseum.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών λειτούργησε τον Δεκέμβριο του 2014.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μουσεία, το Ζωολογικό και των Μανιταριών, τα οποία φιλοξενούν στις συλλογές τους περίπου 350 είδη ζώων και 250 είδη μανιταριών.

Έκτοτε το Μουσείο έχει γίνει προορισμός για Έλληνες και ξένους. Το έχουν επισκεφτεί αρκετές χιλιάδες άτομα, ενώ τα σχόλια που κάνουν, είτε στο βιβλίο εντυπώσεων είτε στα social media, αποτυπώνουν µία μοναδική εμπειρία σε αυτό.

Ταυτόχρονα, έχει γίνει αντικείμενο εκπομπών και σχολιασμού, σε πολύ μεγάλο αριθμό έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, τόσο για την εικόνα του, η οποία περιγράφεται µε ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια, όσο και για τα προϊόντα μανιταριών που έχει δημιουργήσει.

Τα προϊόντα αυτά εξυπηρετούν το στόχο του μουσείου για ανάδειξη της διατροφικής αξίας των μανιταριών και την είσοδό τους στο καθημερινό διαιτολόγιο. Παράλληλα, συµβάλλουν στη χρηματοδότηση σειράς δραστηριοτήτων του Μουσείου, οι οποίες παρέχονται δωρεάν, στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου.

Στη βάση αυτή και προκειμένου να δηµιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο εύγευστα προϊόντα, µε ταυτόχρονο εμπλουτισμό της βιολογικής τους αξίας, συνεργαστήκαμε µε το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικότερα µε το Τµήµα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας είναι τα προϊόντα μανιταριών και τρούφας που περιέχονται στον κατάλογο αυτόν. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικές και τα μανιτάρια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι από τα δάση και τα λιβάδια της Ελλάδας.

Καλή απόλαυση!

Το Μουσείο διαθέτει ISO 22000.

Τα προϊόντα αυτά συµπυκνώνουν την εμπειρία, τη γνώση και το μεράκι του παραδοσιακού μανιταροσυλλέκτη, µε την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την υπογραφή

του Μουσείου Μανιταριών Μετεώρων.

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Τα Προϊόντα του Παραγωγού

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο