Μεσογειακοί Ελαιώνες

Διασταύρωση Λ. Λαυρίου & Λ. Μαρκοπούλου, Παιανία - Αττική 19002 - ΕΛΛΑΔΑ E: mesigaia@gmail.com http://www.mesigaia.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η Εταρεία

Η εταιρεία μας, «Μεσογειακοί Ελαιώνες» αποτελεί τη συνέχεια μιας παραδοσιακής, οικογενειακής, μεταποιητικής επιχείρησης που δραστηριοποιείτο ήδη, στον ελαιουργικό τομέα από το 1870, στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής.

Στη σημερινή τους μορφή, οι ΜΕ, έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους, πέρα από την παραγωγή και στην τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητο χώρο στην Παιανία Αττικής. Αφοσιωμένοι στην υψηλή ποιοτική αξία του μεσογείτικου ελαιοκάρπου, και διατηρώντας τις επαγγελματικές αξίες μας σταθερές στο χρόνο, εφαρμόζουμε τις κατάλληλες μηχανικές μεθόδους για να εξασφαλίσουμε την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με τα βέλτιστα δυνατά, ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Με αγάπη, μεράκι και σεβασμό για το προϊόν και σύμμαχό μας την μακροχρόνια εμπειρία μας συνεχίζουμε την οικογενειακή μας παράδοση.

 

Ο Στόχος Μας

Στόχος της εταιρείας μας είναι η άμεση και ορθολογική επεξεργασία του ελαιοκάρπου και η διαφύλαξη των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου αφού τα θεωρούμε αναγκαία για την διασφάλιση της ποιότητας του διεθνώς καταξιωμένου Ελληνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου. Στην εποχή που η ποιότητα αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και το καινούργιο πρέπει να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, εμείς προσφέρουμε στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών, με μοναδική υφή, γεύση και διατροφική αξία, κάτι που άλλωστε δικαιούται.

Για την υλοποίηση των στόχων μας έχουμε θέσει ορισμένα απαράβατα δεδομένα:
i. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι (χτενάκια) ώστε να μην τραυματίζονται ούτε αυτές ούτε το δέντρο.
ii. Όλος ο εξοπλισμός του ελαιοτριβείου και τυποποιητηρίου είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.
iii. Ο ελαιόκαρπος πλένεται με νερό που έχει την ποιότητα πόσιμου.
iv. Γίνεται ενδελεχής καθαρισμός χώρων και μηχανημάτων ενώ οι χώροι αερίζονται συνεχώς.
v. Η έκθλιψη του ελαιοκάρπου γίνεται εντός δώδεκα ωρών από τη συλλογή της και σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 27° C καθ’ όλη τη διαδικασία της έκθλιψης, για να διατηρήσει το ελαιόλαδο τις φυσικοχημικές του ιδιότητες και τα ευεργετικά για την υγεία συστατικά του.
vi. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε αεροστεγώς κλεισμένες ανοξείδωτες δεξαμενές, με συνεχή πλήρωση αζώτου. Δεν επιδέχεται καμία επεξεργασία, ούτε φιλτράρισμα, και ο καθαρισμός του γίνεται μόνο με φυσική καθίζηση.
vii. Υπάρχει επαρκής εξαερισμός χώρου δεξαμενών.
viii. Ο καθαρισμός όλου του εξοπλισμού γίνεται με πιστοποιημένα για τρόφιμα καθαριστικά.
ix. Τα υλικά συσκευασίας είναι ασφαλή και πιστοποιημένα.
x. Εφαρμόζουμε πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 (περιλαμβάνει ΗACCP).

 

Πιστοποιήσεις

Εφαρμόζουμε πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2005 (περιλαμβάνει ΗACCP). Πιστοποιούμαστε από την tüv Hellas.

Εφαρμόζουμε τις διατάξεις και πληρούμε τις απαιτήσεις του κανονισμού (Ε.Κ.) 834/2007 για συσκευασία, αποθήκευση και εμπορία βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Πιστοποιούμαστε από τη ΔΗΩ.

Ο αλφαριθμητικός κωδικός που πιστοποιεί την ελληνικότητα του προϊόντος είναι EL 40 177.

 

Οι Εγκαταστάσεις Μας

Το ελαιοτριβείο αρχικά βρισκόταν μέσα στην πόλη της Παιανίας (χωριό τότε, που ονομαζόταν Λιόπεσι), ανατολικά της κεντρικής πλατείας. Το 1971 μεταφέρθηκε από τον Νικόλαο Πρίφτη στη βιομηχανική περιοχή της Παιανίας στη διασταύρωση των λεωφόρων Λαυρίου και Μαρκοπούλου, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου και λειτουργεί έως τις μέρες μας.
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν τρεις ολοκληρωτικοί εκσυγχρονισμοί μηχανολογικού εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και αρκετές προσθήκες και αλλαγές σε μικρότερη κλίμακα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις των καιρών.

Πρόσφατα το ελαιοτριβείο δέχθηκε μια ολοκληρωτική αλλαγή μηχανολογικού εξοπλισμού και από τότε λειτουργεί με τελευταίου τύπου και τεχνολογίας μηχανήματα. Η άρτια διαδικασία της παραγωγής εξασφαλίζει την ποιότητα του ελαιολάδου.
Η έκθλιψη πραγματοποιείται εντός δώδεκα ωρών από τη συλλογή του ελαιοκάρπου και σε θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 27°C.

Το παραγόμενο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή οξύτητά του, τη φρουτώδη γεύση του και βέβαια από την αποδεδειγμένα υψηλή διατροφική του αξία.

 

Τυποποίηση Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου:

Επειδή πιστέψαμε ότι η κληρονομιά του παρελθόντος θα μας στηρίξει στο μέλλον, το 2008, επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας, υπό την διεύθυνση πλέον των υιών Νικολάου Πρίφτη (Δημήτριο και Κωνσταντίνο), μπαίνοντας στο χώρο της τυποποίησης ελαιολάδου.

Η δραστηριότητά μας εκτείνεται και στην εμπορία (χονδρική – λιανική) αποκλειστικά και μόνο “εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου” (οξύτητας έως 0,8%) που συσκευάζεται κάτω από αυστηρούς ελέγχους. Η επιλογή της πρώτης ύλης γίνεται κατόπιν πολλαπλών χημικών και οργανοληπτικών εξετάσεων από πιστοποιημένα και έγκυρα εργαστήρια ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα του προϊόντος με κορυφαία οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Η αξία των προϊόντων μας και τα εν γένει ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησής μας προσελκύουν το ενδιαφέρον αντιστοίχων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διέπονται από τις ίδιες επαγγελματικές αξίες. Στη βάση αυτών των συνεργασιών η επιχείρησή μας εμπορεύεται το ελαιόλαδό της και αναλαμβάνει για λογαριασμό τους την τυποποίηση ελαιολάδου.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο