Mama Creta

Παπαφλέσσα 56, Καστρί - Αθήνα 14670 - ΕΛΛΑΔΑ E: mirsinicookings@gmail.com http://www.mirsini.gr/new/index.php
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η γνωστή Σεφ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, γέννημα και θρέμμα της Κρήτης, αγκαλιάζει τις παραδόσεις και τις διατροφικές αξίες του τόπου της. Εμπνέεται από τα προϊόντα του νησιού της και την γαστρονομική κουλτούρα αιώνων, δημιουργεί τη δική της σειρά με υγιεινά, νόστιμα σνακ, μπισκότα, αλλείματα και μαρμελάδες.

Premium προϊόντα με εκλεκτά υλικά, υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας,πρωτοποριακές χάρτινες συσκευασίες που παραπέμπουν σε σχέδια από Κρητικά κεντήματα.

Γιατί διαλέξαμε το χαρούπι: Στην άσχημη και ζαρωμένη σάρκα τους περιέχουν τα δέκα σπουδαιότερα άλατα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Ο καρπός περιέχει υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών (4%), υδατανθράκων (76%), σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου (81mg/100 γρ) , καλίου (800mg/100 γρ) και βιταμινών Α και Β, δεν περιέχει οξαλικό οξύ, που μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει το ασβέστιο. Αν και είναι πολύ γλυκός, είναι πολύ χαμηλότερης θερμιδικής αξίας από την σοκολάτα και για αυτό θεωρείτε το τέλειο υποκατάστατό της. Δεν περιέχει καθόλου θειοβρωμίνη, μια ουσία που υπάρχει στη σοκολάτα και θεωρείτε  ότι μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, τα οποία αποτελούν το 30%-40% του συνολικού του βάρους το καθιστούν ιδιαίτερα θρεπτική και τονωτική τροφή. Το παράξενο όμως είναι,  πως το χαρούπι βοηθά και στην πέψη, γιατί περιέχει πηκτίνη και λιγνάνες.

 

The well-known chef MYRSINI LAMBRAKI, born and raised at Crete, embraces the traditions and nutritional values of her place. Inspired by the island’s products and the culinary culture of centuries, it creates its own range with healthy, delicious snacks, biscuits and jams.

Premium products with fine materials, of high quality and nutritional value, innovative paper packages that refer to designs of Cretan embroidery.

Why we chose the carob: In their ugly and wrinkled flesh they contain the ten most important salts, trace elements and vitamins.

The fruit contains a high percentage of plant proteins (4%), carbohydrates (76%), iron, calcium, phosphorus (81mg / 100g), potassium (800mg / 100g) and vitamins A and B, and does not contain oxalic acid, which reduces the body’s ability to digest calcium. Although it is very sweet, it is much lower in calories than chocolate, and for that reason Is considered the perfect substitute. Also it does not contain any thiobromine, a substance found in chocolate that is known that can cause headaches.

Its high sugar content, which accounts for 30% -40% of its total weight, makes it particularly nutritious and tonic. The strange, however, is that hake helps digestion because it contains pectin and lignans.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο