Κτήμα Παναγόπουλου

Γκορτσούλι Μαντινείας - Τρίπολη 22100 - ΕΛΛΑΔΑ +30 6981552997 [email protected]
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η οικογένειά μας καλλιεργεί τ’ αμπέλια της, παράγει τα δικά της σταφύλια, οινοποιεί και εμφιαλώνει Μοσχοφίλερο και Merlot με την επωνυμία ΑΝΤΙΝΟΗ.
Με όρεξη για δουλειά, ορθές γεωργικές και οινολογικές εφαρμογές, μεράκι, εμπειρία και πανεπιστημιακές γνώσεις μελών της οικογένειάς μας ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ – ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ – ΕΜΦΙΑΛΩΝΟΥΜΕ την παραγωγή μας, για όλους εσάς που μας προτιμάτε.
Γνωρίστε μας στο οινοποιείο μας στο Γκορτσούλι Μαντινείας (10 λεπτά από την Τρίπολη), λίγο πιο έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης της Μαντίνειας, κοντά στο αρχαίο θέατρο και στην μοναδικά όμορφη εκκλησία της Αγίας Φωτεινή.
Το κρασί μας πήρε το όνομά του από την ΑΝΤΙΝΟΗ, τη γυναίκα που σύμφωνα με τη μυθολογία ίδρυσε την πόλη της ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ.
Η Αντινόη ήταν η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες του Κηφέα, του 7ου βασιλιά της αρχαίας ΑΡΚΑΔΙΑΣ, που κατείχε μία τεράστια έκταση, την οποία και διαμοίρασε στους είκοσι γιους του, παραγκωνίζοντας τις μόνο δύο κόρες του Αντινόη και Στερόπη.
Η Αντινόη θεωρώντας ότι η ίδια και η αδερφή της αδικήθηκαν, τσακώθηκε με τον πατέρα της και τελικά του απέσπασε την υπόσχεση να της διαθέσει όποια τοποθεσία επέλεγε για την ίδρυση της πόλης της, αρκεί να είχε μαζί της αρκετούς αποίκους.
Ο Κηφέας ήταν σίγουρος ότι κανένας δεν θα δεχόταν να ακολουθήσει μία γυναίκα.
Η Αντινόη όμως δεν επέλεξε κανέναν άνδρα. Επέλεξε τις συζύγους όσων επαγγελματιών θα χρειάζονταν η νέα πόλη, τάζοντάς τους προνόμια, και εκείνες έπεισαν (ή κατά άλλους εκβίασαν) τους συζύγους τους, κι έτσι ένα σεβαστό πλήθος την ακολούθησε στην επιλογή νέας πατρίδας.
Η Αντινόη, οδηγημένη από έναν παλιό χρησμό, ακολούθησε ένα μεγάλο φίδι επί δύο μερόνυχτα κι όταν αυτό σταμάτησε να ξεκουραστεί κοντά σ’ ένα ποτάμι, (ΟΦΙΣ ονομάστηκε το ποτάμι), η Αντινόη είχε βρει την πόλη της. Μαντίνεια την ονόμασε σε ανάμνηση του χρησμού που την οδήγησε εκεί (και μαντείο ίδρυσε εκεί που στάθηκε το φίδι). Η Μαντίνεια είχε ανέκαθεν ιδιαίτερο καθεστώς για τις γυναίκες, μέχρι τα Ρωμαϊκά χρόνια. Ο τάφος της Αντινόης, ένα μεγαλοπρεπές μνημείο κοντά στο θέατρο της πόλης, ονομαζόταν «Εστία Κοινή», και της αποδίδονταν τιμές για αιώνες.
Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο