Fig Art

Διομήδους 11, Ίλιον - Αττική ΤΚ 13122 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@figart.gr http://figart.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Τα σύκα, αποξηραμένα ή φρέσκα, διαθέτουν πολλές και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερόλη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα όπως Κάλιο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Χαλκό, Μαγγάνιο και Σίδηρο. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που διαθέτουν, δημιουργούν αίσθηση πληρότητας στο στομάχι, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους, αλλά επίσης προάγουν και την υγεία του παχέος εντέρου.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 12 ελληνικές ποικιλίες σύκων. Τα σύκα μας ανήκουν στην ονομαστή Σμυρνέϊκη Ποικιλία που καλλιεργείται αποκλειστικά σε μια αυστηρώς οριοθετημένη γεωγραφικά περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και είναι διάσημα για την ποιότητα, την λεπτή φλούδα και την γλυκύτητά τους. Είναι φυσικά αποξηραμένα στον ήλιο και μπορούν να διατεθούν στο φυσικό τους χρώμα, χωρίς καμία επεξεργασία λεύκανσης αλλά και λευκά.

Η λεύκανση γίνεται παραδοσιακά με τη μέθοδο της υποκάπνισης σε διοξείδιο του θείου (θείωση) δίπλα στον χώρο συλλογής. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η πρώτη καταπολέμηση των μυκήτων και εντόμων ενώ η λεύκανση ολοκληρώνεται φυσικά από την ηλιακή ακτινοβολία. Το διοξείδιο του θείου λειτουργεί ταυτόχρονα ως το μοναδικό συντηρητικό. Τα λευκά σύκα είναι ευρέως διαδεδομένα και είναι τα πρώτα σε ζήτηση και κατανάλωση.

 

Τα σύκα επιλέγονται ένα ένα απο εμάς και παραδίδονται για απεντόμωση και συσκευασία στον Αγροτικό συνεταιρισμό του Ταξιάρχη.

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός είναι διεθνώς πιστοποιημένος για την τυποποίηση με βάση τα παρακατω standards:

  • AGRO 2.1 & AGRO 2.2
  • EN ISO 22000:2005
  • EN ISO 9000:2008

Αυτό διασφαλίζει ότι το προϊόν μας έχει παρασκευαστεί με τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και προστασίας, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένες τεχνικές, χώρους αποθήκευσης και επεξεργασίας. Η πολυετής εμπειρία του Συνεταιρισμού ειναι άλλη μια διασφάλιση για τον καταναλωτή.

Από τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με την απόφαση αριθ. ΕΚ EL-PDO0005-0790-23.09.2009, που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα «Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη» (Xira Syka Taxiarchi) που προκύπτουν από αποξηραμένα σύκα (Ficus carica) της ποικιλίας «Σμυρνέικη» είναι πλέον προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

 

Πρωταρχικός μας σκοπός στην Figart είναι να παρέχουμε στον καταναλωτή ένα ολοκληρωμένο προϊόν εφάμιλλο των προσδοκιών του. Η πολυτελής συσκευασία που κρατά στα χέρια του εναρμονίζεται πλήρως με αυτή μας την προσπάθεια και προφυλάσσει τον πολύτιμο καρπό της παραγωγής μας.

Απευθυνόμενοι σε κυτιοποιούς με πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο και εμπειρία στις συσκευασίες τροφίμων, ιδιαίτερα των σύκων και των παραγώγων τους, κατασκευάσαμε μια λευκή κασετίνα, σχεδιασμένη σε λιτές γραμμές με μοναδικό φόντο το φύλλο συκής και το λογότυπο της εταιρείας μας. Πρακτική και ταυτόχρονα κομψή, προστατεύει τα σύκα από οποιαδήποτε φθορά ενώ παράλληλα δημιουργεί την αίσθηση ότι κουβαλάμε μαζί μας ένα ξεχωριστό υγιεινό σνακ αποκλειστικά και μόνο για μας.

Στο εσωτερικό της κασετίνας τα σύκα είναι τυλιγμένα σε anti-grease λευκό χαρτί περιτυλίγματος διακοσμημένο με την «Τέχνη του Σύκου», ώστε τα σύκα να διατηρούν τα αρώματα τους και τις θρεπτικές τους ουσίες, χωρίς να λερώνεται η συσκευασία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το χαρτί ασφαλίζεται/κλείνει με ειδικό αυτοκόλλητο βινυλίου, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα του προϊόντος αλλά και τη σταθερότητα του περιεχομένου μέσα στην πολυτελή κασετίνα. Η σταθερότητα αυτή ενισχύεται με το επιπλέον χαρτόνι που υπάρχει στον πάτο κάθε συσκευασίας, διακοσμημένο και αυτό με το λογότυπο μας.

Έτσι, ο καταναλωτής έχει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο προϊόν υψηλής ποιότητας,μέγιστης θρεπτικής αξίας και απαράμιλλης αισθητικής. Μια γαστρονομική πρόταση που μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί και ως δώρο. Τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Όλες οι συσκευασίες μας διαθέτουν barcode για την ευκολία τοποθέτησης και ελέγχου.

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο