Evlaveia

Δ. Αχαία - Πελοπόννησος - ΕΛΛΑΔΑ E: evlaveiaoliveoil@gmail.com https://www.evlaveia.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Πριν από 150 περίπου χρόνια ο προπάππους φύτεψε τις πρώτες 30 ρίζες ελιές ! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μακρά ιστορία της οικογένειας μας στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

Οι μικρότερες ελιές μας είναι μόλις τεσσάρων ετών! Οι ελιές απαιτούν αγάπη και φροντίδα για να μας δώσουν στο τέλος… το πιο αγνό και ποιοτικά ανώτερο ελαιόλαδο.

Τα δέντρα μας, οι όμορφες Κορωνέικες βρίσκονται σε υψόμετρο 250 περίπου μέτρων!

 

Τέσσερις γενιές ελαιοπαραγωγοί – Η Ιστορία του Ελαιολάδου μας!

Πρόκειται για την τέταρτη γενιά ελαιοπαραγωγών! Ο προπάππους φύτεψε τις πρώτες ρίζες ελιάς, ο παππούς δημιούργησε το ελαιοτριβείο της οικογένειας.

Στη συνέχεια το ελαιοτριβείο μαζί με όλα τα μυστικά της προσεκτικής μεταχείρισης του καρπού συνέχισε ο πατέρας.

Μετά από λίγα χρόνια έκλεισε το ελαιοτριβείο. Αρκετά χρόνια μετά και με πολύ προσπάθεια και κόπο ο υιός αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το ελαιοτριβείο βάση σύγχρονων προδιαγραφών θέτοντας τα θεμέλια μιας υγιούς επιχείρησης.

Έχοντας ως πολύτιμο δώρο την παράδοση, την αγάπη, την ευλάβεια και την εμπειρία ετών το ελαιοτριβείο μας μετατρέπεται σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

 

Διαδικασία Παραγωγής του Ελαιολάδου Μας

Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια, ελαιοποιούνται άμεσα σε λιγότερες από 8 ώρες από την συγκομιδή . Η συγκομιδή γίνεται κάτω από αυστηρή και προσεκτική διαδικασία !

Μετά τη συλλογή ο καρπός μεταφέρεται στο οικογενειακό επαγγελματικό μας ελαιοτριβείο , στο οποίο επεξεργαζόμαστε μόνο τις δικές μας ελιές  , με ειδικά τελάρα διάτρητα το συντομότερο, με ψυχρή έκθλιψη απολύτως ελεγχόμενα και με σύγχρονες μεθόδους και συνθήκες. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα πλήρως πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας.

Στη συνέχεια…

Ανοξείδωτη σκάφη: Στο στάδιο αυτό ο καρπός εισέρχεται στο ελαιοτριβείο και αδειάζονται από τα τελάρα μαζί με τα φύλλα όπου ξεκινά το ταξίδι του για την μετατροπή του σε λάδι.

Επόμενο στάδιο η αποφύλλωση…

Αποφύλλωτήριο: Στο πρώτο στάδιο επεξεργασίας γίνεται η αποφύλλωση της ελιάς. Αέρας ρουφάει το ελαφρύτερο φύλλο και ότι ελάχιστο ξένο υλικό έχει μείνει πέφτει σε ειδική κρισάρα ενώ ο καρπός της ελιάς ως βαρύτερος συνεχίζει το δρόμο του προς το πλύσιμο.

Πλύσιμο: Το στάδιο του πλυσίματος είναι ένα απαραίτητο σημείο για τον καθαρισμό της ελιάς μετά την αποφύλλωση και πριν το σπάσιμο. Οι ελιές οδηγούνται αργά  μέσω ειδικής ταινίας  και συγχρόνως καθαρίζονται και πλένονται με ειδικά μπέκ σε θερμοκρασία 22 βαθμούς και φυσικά σε αυτό το στάδιο δεν έχει μείνει ούτε σκόνη , ούτε χώμα.

Μαλακτήρας: Στο στάδιο αυτό οι καρποί αφού έχουν πλυθεί και σπαστεί,αναδεύονται αργά ώστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά να διαχωριστεί και να ανέβει στην επιφάνεια. Ο μαλακτήρας είναι κλειστού τύπου ανοξείδωτος.

Κατά την διαδικασίας αυτή οι σταγόνες του ελαιολάδου ενώνονται και διαφοροποιούνται από την ελαιομάζα σε χρόνο 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον καρπό , δηλαδή το πότε θα ενωθούν οι σταγόνες και να διαφοροποιηθούν από την ελαιομάζα.

Φυγοκέντριση-διαχωριστήρας: Στο τελικό αυτό στάδιο παραλαμβάνεται με φυγοκέντριση ο «πράσινος χρυσός». Το ελαιόλαδο διαχωρίζεται εντελώς από τον πυρήνα της ελιάς και την υγρασία και συλλέγεται.

Είναι φυσιολογικό να έχει θολό χρώμα καθώς οι ουσίες του ακόμα είναι ανάμεικτες και είναι αφιλτράριστο. Στον διαχωριστήρα η θερμοκρασία είναι στους 18 με 20 βαθμούς και βγαίνει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο