Black Garlic DownVillage

K. Βάρναλη 57, Βόλος, Ελλάδα, 38500 E: welcome@downvillage.gr http://www.blackgarlicdv.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ποιοι είμαστε;

 

Η Black Garlic DownVillage, ξεκίνησε την πορεία της το 2012 ως μια πειραματική φάρμα στο Κατηχώρι Πηλίου. Στο κελάρι της φάρμας, στήθηκε ο πρώτος πειραματικός θάλαμος ωρίμανσης μαύρου σκόρδου, με εξαντλητικές δοκιμές σε ποικιλίες, θερμοκρασίες, υγρασίες και χρόνο ωρίμανσης. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ελληνικό λευκό σκόρδο και δεν χρησιμοποιείται κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή συντηρητικό, καθιστώντας το ένα απόλυτα φυσικό προϊόν.

 

Μερικά από τα προϊόντα μαύρου σκόρδου που παράγει είναι: καθαρισμένες σκελίδες, έτοιμες προς κατανάλωση, μαύρο σκόρδο με μέλι, πάστα μαύρου σκόρδου, black garlic κέτσαπ, αλλά και χαβιάρι μαύρου σκόρδου. Με το τυροκομείο Καρακάνα στη Μαγνησία δημιούργησε το Μαυροσκορδάτο κασέρι που έλαβε δύο χρυσά αστέρια στις Βρυξέλλες το 2017 & το 2018 και με αντίστοιχο Ολλανδό τυροκόμο στην Ουτρέχτη που παράγει γκούντα και έλαβε την πρώτη του διάκριση λίγο μετά την διάθεσή του στην αγορά.

 

Το 2019 βρίσκει την Black Garlic DownVillage σε νέες εγκαταστάσεις, αφού μετέφερε όλες τις δραστηριότητες της σε ενιαίο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο. Εκεί το σκόρδο παράγεται, τυποποιείται και διοχετεύεται στην αγορά. Η μηνιαία παραγωγή πολλαπλασιάστηκε, φυσικό ακόλουθο της αυξημένης ζήτησης και το ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε με την συμμετοχή νέων συνεργατών που βοηθούν στην απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία της εταιρείας. Διατηρεί ικανοποιημένο πελατολόγιο, B2B πωλήσεις και μεγάλη δυναμική στον τομέα της λιανικής εντός και εκτός συνόρων και ο επόμενος στόχος είναι η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των προϊόντων στους επαγγελματίες εστίασης & μικρής λιανικής σε όλον τον κόσμο.

 

 

ΜΟΝΑΔΙΚΟ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ – ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ

 

 

Σύμφωνα με την Ταοϊκή μυθολογία, το μαύρο σκόρδο χαρίζει αθανασία.

 

Χαρακτηρισμένο ήδη ως «υπερτροφή» λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης, το μαύρο σκόρδο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, τόσο στο χώρο της γαστρονομίας, όσο και της υγιεινής διατροφής. Παράγεται από λευκό σκόρδο ελληνικής καλλιέργειας, ενώ πρωτοεμφανίστηκε σε Ιαπωνία, Κορέα και Ταϊλάνδη. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάρπαστο σε Ευρώπη και Αμερική.

 

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

 

Έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σύμμαχο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη, την αποκατάσταση βλαβών στον οργανισμό μας και την αναστολή της γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα και οδηγούν σε καρδιακές νόσους, νόσο του Αλτσχάιμερ, κυκλοφορικά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις.

 

Η S-allylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου. Η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Η αλισίνη είναι διαλυτή στο λίπος, ενώ η S-allylcysteine είναι υδατοδιαλυτή, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό απο λοιμώξεις. Το μαύρο σκόρδο περιέχει μέχρι κι 4 φορές υψηλότερες συγκεντρώσεις ευεργετικών συστατικών, όπως Κάλιο, Νάτριο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτά αμινοξέα. Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος και οι αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, φέρνοντας το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που έχει να προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας. Λόγω της ηπιότητας που προκύπτει από την διαδικασία ωρίμανσης και τη μετατροπή των συστατικών από λιποδιαλυτά σε υδατοδιαλυτά, η πέψη είναι ευκολότερη, ωστόσο κρατάει τις ιδιότητες του ως προς τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Σημαντική λεπτομέρεια; Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σχεδόν εξαφανίζεται όταν καταναλώνεται ωμό, όπως οι λευκές σκελίδες.

 

Γιατί μαύρο σκόρδο;

 

Eκτός από το χρώμα, το μαύρο σκόρδο διαφέρει σε υφή αλλά και -το κυριότερο- στη γεύση. Με τη διαδικασία ωρίμανσης μετατρέπεται από σκληρό και αψύ σε μαλακό, γλυκό και με μικρή οξύτητα, ενώ διατηρεί ένα ελαφρύ άρωμα σκόρδου. Στη γεύση γίνεται περίπλοκο κι ενδιαφέρον, αφού αναδίδει τόνους καφέ, πετιμεζιού και γλυκόριζας. Η γεύση που δίνει όπου προστίθεται είναι τελείως διαφορετική από αυτήν του κοινού σκόρδου, με μόνο κοινό τη γνωστή επίγευση του σκόρδου, που στην περίπτωση του μαύρου είναι ιδιαίτερα απαλή. 

 

Θεωρητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου μπαίνει το κοινό σκόρδο, ωστόσο το εντυπωσιακό με το μαύρο είναι ότι ταιριάζει εξίσου καλά τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές! Ενδείκνυται για μαρινάδες, ζυμαρικά, ριζότο, dressing για σαλάτες, μπαίνει σε ντιπ π.χ γιαουρτιού, αλλά συνδυάζεται μοναδικά και με σοκολάτα! Πιο συγκεκριμένα, οι ολόκληρες σκελίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε pesto για σάλτσες ζυμαρικών ή ριζότο, σαν άλειμμα για sandwich ή burger, σε dressing για σαλάτες, σε τζατζίκι, αλλά και για να δώσουν σώμα και άρωμα σε σάλτσες για κρέας ή ψάρι. Το μέλι με σκόρδο ταιριάζει εξαιρετικά με τυριά και αλλαντικά, σαν dressing σε σαλάτες, μαζί με μαγιονέζα ή μουστάρδα για spread σε sandwich ή burger ή σαν κρούστα σε ψητό κρέας ή ψάρι. Το χαβιάρι μαύρου σκόρδου θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο σε fingerfood, αλλά και σε sushi, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την εμφάνιση του πιάτου.

 

Πώς μεταμορφώνεται από λευκό σε μαύρο;

 

H Black Garlic DownVillage λειτουργεί σε νέες εγκαταστάσεις, αφού μετέφερε όλες τις δραστηριότητες της σε ενιαίο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ελληνικό λευκό σκόρδο, το οποίο εκτίθεται μέσα σε αυτοματοποιημένους θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας (με micro-controller applications, 3D-printing, real time monitoring κ.α.) σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και υγρασία για μερικές εβδομάδες. Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας αποκτά ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και βέβαια ενισχυμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δεν χρησιμοποιείται κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή συντηρητικό, καθιστώντας το ένα απόλυτα φυσικό προϊόν. Αφού ωριμάσει, καθαρίζεται με το χέρι, επιλέγοντας τις σκελίδες Α’ ποιότητας & διαλογής και τοποθετείται σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο