Αβγά Τενεκετζή

Μικρό Σούλι, Σέρρες 62041 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@avgateneketzi.gr http://www.avgateneketzi.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ιστορία:

Στη δυτική πλαγιά του κατάφυτου Παγγαίου φωλιάζει ένα μικρό αγροτικό χωριό, το Μικρό Σούλι, με μακραίωνη παράδοση στην κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, που αποτελούν τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων του. Εκεί, ανάμεσα στα δάση, τα βοσκοτόπια και τα στρέμματα γης που καλλιεργούν οι ντόπιοι αγρότες, θα συναντήσει κανείς το παραδοσιακό καταπράσινό αγρόκτημα της οικογένειας Τενεκετζή.

Σε αυτό το αγρόκτημα, το 1959 ο Δημήτριος Τενεκετζής οργάνωσε το πρώτο πτηνοτροφείο με 5.000 όρνιθες, για να καλύψει την ανάγκη του χωριού, αλλά και ευρύτερα του νομού Σερρών, σε φρέσκα χωριάτικα αβγά. Μέσα σε 30 χρόνια η ημερήσια παραγωγή άγγιξε τα 40.000 αβγά φροντίζοντας να φτάνουν σε κάθε οικογένεια της ευρύτερης περιοχής των γύρω νομών και πόλεων. Σε αυτή τη σπουδαία αύξηση παραγωγής συνέβαλε η αγάπη και το μεράκι των υιών του Δημήτριου Τενεκετζή, Πασχάλη και Παναγιώτη, που αγκάλιασαν την προσπάθεια του πατέρα τους και αφοσιώθηκαν σε αυτήν, και, φυσικά, η ασύγκριτη ποιότητα και η μοναδική γεύση των αβγών Τενεκετζή.

Στα χρόνια που ακολουθούν η εταιρεία αποκτά μία σταθερή ανοδική πορεία κατακτώντας την αγορά και τις καρδιές των καταναλωτών με τα πολύτιμα και ωφέλιμα προϊόντα της. Το ημιορεινό και γεμάτο πράσινο φυσικό περιβάλλον όπου ζουν και εκτρέφονται οι κότες, οι ελεγμένες και πιστοποιημένες τροφές, οι αυστηρές συνθήκες παραγωγής σε συνδυασμό με την πολυετή πείρα, την υψηλή τεχνογνωσία και το ευέλικτο δίκτυο διανομής, έχουν εδραιώσει την εταιρεία και τα αβγά που παράγει ως μία επιλογή σιγουριάς και εμπιστοσύνης.

Με γνώμονα την καινοτομία και τη συνεχή εξέλιξη και σκοπό να ικανοποιεί τις επιθυμίες των πιστών καταναλωτών της, η εταιρεία Αβγά Τενεκετζή μπαίνει το 2006 δυναμικά στην αγορά των Βιολογικών αβγών. Είναι η πρώτη που διαθέτει στην αγορά της Βορείου Ελλάδος βιολογικά αβγά. Τα βιολογικά αβγά Τενεκετζή προέρχονται από κότες αγροκτήματος που τρέφονται μόνο με πιστοποιημένα δημητριακά βιολογικής γεωργίας, κορυφαίας ποιότητας.
Το 2008 φέρνει στην αγορά τα αβγά ελευθέρας βοσκής Τενεκετζή από κότες που απολαμβάνουν ελεύθερα τον απέραντο χώρο του αγροκτήματος.
Το 2010 η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίζεται με αβγά από «κότες που τρέφονται με καλαμπόκι», ελληνικό, φυσικό και πιστοποιημένο από τον Agrocert.
Ακολουθούν τα Αβγά Αχυρώνα και Αβγά Αχυρώνα Ω3, πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3, που παράγονται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, από κότες που ζουν ελεύθερες σε ειδικούς χώρους του αγροκτήματος τρέφονται με λιναρόσπορο και γεννούν τα αβγά τους σε παραδοσιακές φωλιές με άχυρο.

Φιλοσοφία:

Η οικογένεια Τενεκετζή, άρρηκτα δεμένη με τη φύση, τον τόπο της και το παραδοσιακό της αγρόκτημα, διατηρεί με τρόπο αυθεντικό και νοσταλγικό εδώ και 60 σχεδόν χρόνια την ίδια αγάπη για την τέχνη της πτηνοτροφίας. Όλα τα αβγά Τενεκετζή συσκευάζονται ένα προς ένα με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένες μηχανές και φτάνουν στα χέρια σας μέσα σε οικολογικές πρωτοποριακές συσκευασίες pet (ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού) που σέβονται το περιβάλλον και διατηρούν αναλλοίωτη την υπεροχή και την ποιότητά τους.

Ποιότητα αδιαμφισβήτητη που εγγυάται η οικογένεια Τενεκετζή, χάρη στο ιδανικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει για να ζουν και να εκτρέφονται οι όρνιθες με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και με φυσικές τροφές που καλλιεργούνται με μεράκι στο ίδιο το αγρόκτημα ή προέρχονται από πιστοποιημένους προμηθευτές. Πιστοποίηση αυτής της ποιότητας αποτελεί η καθημερινή επιλογή και εμπιστοσύνη που δείχνουν οι χιλιάδες καταναλωτές στα αβγά Τενεκετζή. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από τον Έβρο ως τη Λάρισα, σε μεγάλες αλυσίδες super market, παραδοσιακά παντοπωλεία, χώρους μαζικής εστίασης, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις ή παιδικούς σταθμούς, τα αβγά Τενεκετζή φτάνουν κάθε μέρα φρέσκα και υγιεινά για να χαρίζουν την πολύτιμη θρεπτική τους αξία σε μικρούς και μεγάλους.

Στην οικογένεια Τενεκετζή έχουμε ένα όραμα! Κάθε σύγχρονη οικογένεια, και κυρίως τα παιδιά, να τρέφονται σωστά και υγιεινά απολαμβάνοντας ένα από τα πολυτιμότερα και αγνότερα δώρα της φύσης με όλα του τα θρεπτικά συστατικά και οφέλη.

Και εργαζόμαστε καθημερινά και κοπιαστικά για να υπηρετούμε το όραμά μας φροντίζοντας από την παραγωγή μέχρι την συσκευασία και τη διανομή των προϊόντων μας να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα απολαμβάνετε καθημερινά με όποιο τρόπο ικανοποιεί τις γευστικές σας αναζητήσεις: μελάτα ή σφιχτά, σε μια μυρωδάτη ομελέτα ή στην αγαπημένη σας συνταγή. Αφεθείτε στη μοναδική, λαχταριστή τους γεύση και χαρίστε στον οργανισμό σας όλα τα ευεργετικά συστατικά και τις βιταμίνες τους.

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο