Αρτοποιείο Καραβά

Καραβάς - Κύθηρα 80200 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@karavasbakery.gr https://www.karavasbakery.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ο Φούρνος – Μουσείο

Το ελαιοτριβείο του παππού, που λειτούργησε από το 1932 έως το 1964, μετέτρεψε σε σύγχρονο αρτοποιείο η οικογένεια Κορωναίου, διατηρώντας σε άριστη κατάσταση τα παλαιά μηχανήματα.

Η δεύτερη γενιά βρήκε χώρο αντάξιο του… «πολιτισμού του ελαιολάδου» και δημιούργησε ένα ευχάριστο και φιλόξενο μουσείο-αρτοποιείο στον πανέμορφο βορρά των Κυθήρων.

Στο αρτοποιείο μας παράγονται καθημερινά τα φημισμένα αυθεντικά παραδοσιακά Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, παξιμάδια εξαιρετικής ποιότητας, φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και με τα πιο αγνά υλικά. Με τη χρήση αποκλειστικά ελαιολάδου Κυθήρων, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για έναν υγιεινό μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Εδώ θα βρείτε επίσης τη σειρά προϊόντων «Τα Τραγανά Του Καραβά» που αποτελείται από μεγάλη ποικιλία παξιμαδιών και βουτημάτων, καθώς και διαφόρων αρτοσκευασμάτων αλλά και τοπικών προϊόντων.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία και έχοντας σαν βασικά συστατικά την αγάπη, το μεράκι και την ποιότητα, σας υποσχόμαστε ένα μαγικό γευστικό ταξίδι…

 

Η Ιστορία Μας

Η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 85 χρόνια, όταν ο Δημήτρης Κορωναίος επέστρεψε από την Αυστραλία στα Κύθηρα και επένδυσε, δημιουργώντας ένα σύγχρονο για την εποχή, ελαιοτριβείο στον Καραβά Κυθήρων.

Αρχές της δεκαετίας του 90, ο Γιάννης Κορωναίος επέστρεψε στα Κύθηρα από την Αθήνα, αγοράζοντας μισό μερίδιο φούρνου συνεταιρικά. Η αγάπη για τη δουλειά αυτή, οι αξίες και η πίστη στον τόπο του, τον μετέτρεψαν σε κορυφαία αρτοποιητική φυσιογνωμία του νησιού. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ανάγκη να φτιάξει κάτι δικό του.

Το όνειρο γίνεται απόφαση όλης της οικογένειας να ανακαινιστεί το παλαιό ελαιοτριβείο και να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό, το πιο σύγχρονο αρτοποιείο του νησιού. Πολύ πριν τα Κύθηρα γίνουν πόλος έλξης τουριστών.

Το 2006 ξεκινά τη λειτουργία της σε ένα ελαιοτριβείο – μουσείο μια σύγχρονη μονάδα αρτοποιίας. Το μόνο που μένει ίδιο είναι η η αγνότητα των συνταγών, ο ενθουσιασμός για νέες γευστικές προκλήσεις και η αγνή και εξαιρετική ποιότητα υλικών και παραγωγής. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η διαδικασία παραγωγής πιστοποιήθηκε με το ISO 22000. Την εποχή εκείνη όλα φαίνονταν σαν ένα πείραμα που κινδύνευε … να πετύχει!

Το αρτοποιείο παράγει 1,5 τόνο παξιμάδια ημερησίως και απασχολεί περίπου 15 άτομα προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συνεργάζεται με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και πολλά καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το παραδοσιακό λαδοπαξίμαδο Κυθήρων γίνεται ευρέως γνωστό και μπαίνει στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας.

Το 2018 ανοίγει το υποκατάστημα στη Χώρα, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νότιου μέρους των Κυθήρων. Αν και όλοι ενθαρρύνονται να επισκέπτονται τον Καραβά για να θαυμάσουν, εκτός από τις ομορφιές του χωριού, τον μοναδικό φούρνο – μουσείο του νησιού.

Το ελαιοτριβείο έκλεισε το 1964, όταν έγινε το μεγάλο μεταναστευτικό μπαμ και έκλεισαν στο νησί εκατοντάδες επιχειρήσεις. Πάνω από τους μισούς κατοίκους έφυγαν για τις μεγάλες πόλεις και για άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία.

Διαβάστε Περισσοτερα

Τα Προϊόντα του Παραγωγού

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο